ارسالها: 129
موضوعها: 13
تاریخ عضویت: Feb 2006
ممنون از اطلاعات خوبتون
تا اونجایی که من میدونم در مکانیک کلاسیک نیوتون سیاهچاله رو می شه یه ستاره پرجرم کوچک فرض کرد اما در مکانیک نسبیتی نمیشه و معادلات خاص خودش رو داره .
در مورد سیاهچاله های ریز هاوکینگ هم اگه میشه توضیخ بدین.
ارغنون ساز فلک رهزن اهل هنر است . . .
biyusa.blogfa.com
ارسالها: 1,258
موضوعها: 119
تاریخ عضویت: Oct 2005
سلام
خوب گفته شما درسته.به نظرم باید مطالب موجود رو بخونیم و نتیجه گیری کنیم. :roll: اینطوری بهتره :wink: در را بطه با سیاه چاله های ریز هم توضیح میدم.
نسبیت خاص
برداشتن نخستین گامها درراه آشنایی با نسبیت تنها هنگامی میسراست که دریابیم در این راه،عقل سلیم چندان قابل اعتماد نیست.ثابت بودن نور،که واقعیتی اثبات شده است،با عقل سلیم همخوان نیست-چراکه این واقعیت با تجربه معمولی ما ناسازگاری دارد.اما این هشداری است بی شبهه که در شناخت مفاهیم غایی فیزیک بر آنچه که باید تکیه کنیم ریاضیات دقیق و آزمایشها هستند،نه پیشداوری های مبتنی بر تجربیات عادی.
نتایج اساسی کشف اینشتین درباره نسبیت چنین است:
اگر جسمی سرعت بگیرد و به سرعت نور نزدیک شود،زمان اندازه گیری شده به وسیله ناظر ساکن با زمان اندازه گیری شده به وسیله شخصی که با آن جسم حرکت می کند.متفاوت است.اثر شگفت آور دیگر،به طول جسمی که با سرعت نزدیک به سرعت نور حرکت میکند مربوط می شود.سومین اثر به جرم مربوط است.اینشتین نشان داد که جرم جسم متحرک از نظرناظر ساکن،به سرعت آن جسم وابسته است.
پس سه پیش گویی اساسی نظریه نسبیت خاص،که اثرات مهم ناشی از حرکت یک جسم در سرعت های نزدیک به سرعت نور هستند،از نظر ناظر ساکن، عبارتنداز:زمان کند می شود ،طول درراستای حرکت منقبض می شود،وجرم افزایش می یابد.طبق معادلات و آزمایشهای متعدد تایید کننده،این اثرات در حوالی سرعت نور،به شدت افزایش می یابند به طوری که برای جسمی که تقریباً با سرعت نورحرکت می کند،زمان تقریباًمتوقف می شود،جسم به صورت صفحه ای پهن می شودو جرم تقریباًبی نهایت می شود.(این پدیده ها را ناظر ساکن می بیند)
دوشنبه , 18 مهر 1384.گاهی یه تاریخ آدمو پر انرژی تر میکنه.منو استروتاک
ارسالها: 1,258
موضوعها: 119
تاریخ عضویت: Oct 2005
سیاه چاله های ریز
هر ستاره ای که می رمبد و ساه چاله می شود،می باید پر جرم بوده و دست کم سه بار یا بیشتر،پرجرمترازخورشید باشد.درغیراینصورت فقط به ستاره نوترونی یا کوتوله سفید تبدیل میشود.اما هاوکینگ نشان داد که درآغاز انبساط جهان،درست پس از انفجار بزگ فشار باور نکردنی و چگالی بسیارزیاد ماده چنان بوده است که اجسام بسیار کوچکتر توانسته اند برمبند و سیاهچاله های ریز را تشکیل دهند.این سیاه چاله ها،به خاطر اندازه بسیار کوچکشان،نمی توانند تاثیر زیادی بر محیط اطراف خود داشته باشند و آشکار ساختن آنها نیز حتی از فاصله چند ده متری،دشوار خواهدبود.
اگرچنین سیاه چاله ایی وجود داشته باشند،احتمالاًکسر بزرگی ازجرم جهان رادرخودبلعیده اند.برخی از کیهان شناسان معتقداند که اگر سیاهچاله های ریز وجود داشته باشند، شاید بتوان آنها را آشکار کرد.زمان لازم برای انفجار جسمی به جرم یک میلیاردتن،که هاوکینگ محاسبه کرده است،تنها در حدود 10 میلیارد سال،یعنی تقریباًبه اندازه سن جهان است.پس اگر این اجرام درست پس از تولد جهان شکل گرفته باشند،اکنون زمان انفجار آنها فرا رسیده . شاید مدت زیادی طول نکشد که تابش حاصل از انفجار آنها را،که عمدتاًبه شکل پرتوهای گاماست ، به کمک ماهواره ها آشکار کنیم. :wink:
یه چیزای دیگه هم میدونم که فکر نکنم زیاد به درد بخور باشند
دوشنبه , 18 مهر 1384.گاهی یه تاریخ آدمو پر انرژی تر میکنه.منو استروتاک
ارسالها: 1,258
موضوعها: 119
تاریخ عضویت: Oct 2005
نسبیت عام
اینشتین پس از تکمیل نظریه نسبیت خاص به اصلاح نظریه نیوتن،در باره گرانش پرداخت.تا آنرا با اصول نسبیتی تطبیق دهد.نیوتون فرض می کردکه نیروی گرانش به طورلحظه ای عمل می کند،نظر او این بود که اعمال شدن کشش خورشید بر روی زمین محتاج زمان میست و برهم کنشهای گرانشی،حتی در فواصل نامحدود ستارگان،درآنی روی میدهد.اینشتین به نادرست بودن این نظر پی برد چرا که هیچ بر هم کنشی و همچنین هیچ جسمی نمیتواند سریعتر از سرعت نورمنتشر شود.از این رو اینشتین تکمیل نظریه جدیدی را در باره گرانش اغاز کرد که در آن هم سرعت انتشار گرانش،همان سرعت نور باشدوهم بتوان حرکت های سیاره ای رابه خوبی نظریه نیوتن تو ضیح دهد.
این کار نه از نظر فرمولبندی ریاضی آسان بود و نه به راحتی در تصور می آمد.او مجبور شد تمام ذهنیاتش در باره گرانش،فضا،زمان و حرکت را کنار بگذارد.در عوض،آنچه که از جانب اینشتین مطرح ونشان داده شد این بود که میدان گرانشی در فضا،مثلاًمیدان ناشی از گرانش خورشید،به اعوجاجی در فضا می انجامد،که شدت آن به میزان جرم جسم بستگی دارد . علاوه بر این او دریافت که صرفاًدر غالب جهان سه بعدی نمی توان به راحتی این موضوع را درک کرد و از این رو،در معادلات خود،زمان را به منزله بعد چهارم به کار برد.ما معمولاًفرض می کنیم که یک رویداد تنها در فضا روی می دهد و بنابراین فکر می کنیم که هر رویداد را تنها به کمک سه عدد،که مختصات فضایی آن را نشان می دهند،می توان وصف کرد.
و این چنین انیشتین رویداد ها را در فضا-زمان توصیف کرد،اما باز قدمی جلوتر نهاد وفرض کرد که چهار بعد فضا-زمان می تواند خمیده باشد.
:wink:
دوشنبه , 18 مهر 1384.گاهی یه تاریخ آدمو پر انرژی تر میکنه.منو استروتاک
ارسالها: 6
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Jul 2008
سلام.
خیلی خوب بود .
واقعا کامل و عالی .
دیگه فکر نکنم چیزی کم باشه در مورد این مطلب .
اما من یه سوال دارم .
منظور از تبخیر شدن سیاه چاله ها ( شایدم منوظر همون نابودیشون باشه ) چیه ؟
چه جوری یه سیاه چاله یک دفعه به اصطلاح نابود یا غیب میشه ؟
ارسالها: 722
موضوعها: 66
تاریخ عضویت: Sep 2008
سلام
سیاه چاله ها یک دفعه بخار نمی شوند.
آنها به مرور زمان و اندک اندک با گذشت زمان از بین می روند.
ارسالها: 6
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Jul 2008
سلام .
ممنون . ولی من یک کلمه رو اشتباهی به کار بردم . ( یکدفعه ) .
ولی یک سیاه چاله چه جوری میتونه به مرور زمان ناپدید بشه .
من این مسئله برام سواله . اگه میشه یه توضیح حتی یک خطی بدید .
من هم از این به بعد سعی میکنم کلماتم رو درست انتخاب کنم . :wink:
ممنون .
ارسالها: 14
موضوعها: 2
تاریخ عضویت: Mar 2009
سلام
مگه سیاه چاله ها هم نابود می شن؟ :?:
هــر کجــا هسـتـم بــاشـم آســـمــان مـــــال من اســت.
ارسالها: 722
موضوعها: 66
تاریخ عضویت: Sep 2008
سلام
سیاهچاله ها هم مثل سیارات و ستارگان نابود می شوند.
ارسالها: 6
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Jul 2008
سلام .
چی شد ؟
یکی در این مورد اطلاعاتی نداره ؟