تازه كار
#1
سلامي به روشني ماه وگرمي خورشيد وبه شيريني خوشه پروين به جميع دوستان آسمان.
من تازه به نجوم علاقه مند شدم تا اينكه در اينترنت اينجا راپيداكردم. از شما خواهش ميكنم كه مرا راهنمايي كنيد كه از كجا شروع كنم وچكاري انجام دهم من در آغاز راهم لطفا دست مرا بگيريد تا زمين نخورم.

آسماني باشيدو نوراني
پاسخ
#2
سلام دوست عزیز ورود شما را به سایت خوش امد می گم.من نمی تونم راهنمایی زیادی به شما بکنم چون خودم هم به تازگی وارد نجوم شدم.اما شاید بهتر باشه اول کتاب های نجومی را مطالعه کنید Big Grin
و خداوند اسمان را آفرید..........
پاسخ
#3
سلام به دنيايه زيبايه آسمان خدا خوش امدی
يکی دو مطلب رو بايد بدونی 1 فعلاً از فکر تلسکوپ يا دوربين بيا بيرون چون همون طور که گفتی زمين ميخوری
2 کتابها و مجلات ستاره شناسی رو که نقشه آسمونو داشته باشن تهيه کن هرچه ساده تر بهتر.
3 در سال اول سعی کن صورت های فلکی رو خوب از روی نقشه ياد بگيری همينطور هم ستاره های مهم و سياره ها رو بعد از اون به فکر دوربين باش موفق باشی
چون شبنم اوفتاده بدم پیش آفتاب .......مهرم به جان رسید و به عیوق برشدم (سعدی)
www.negarestan.aminus3.com
پاسخ
#4
سلام . ورودتون رو به اين دنياي زيبا و پر رمز و راز و تالار جايي براي گفتگو مردمان آسمان تبريك ميگم. Tongue
اينكه از كجا بايد شروع كنيد كاملاً به خودتون بستگي داره. از يادگيري آسمون يا مطالعه در مورد چگونگي پيدايش و... . البته ميتونيد با هم شروع كنيد به شرطي كه راندمان كارتون پايين نياد! يعني هردوشون رو خوب ياد بگيريد.

براي شناختن آسمان از وسيله اي به نام گردونه استفاده مي شه كه كار با اون بسيار راحته و فكر ميكنم حدود 4 يا 5هزار تومان باشه. تصويرش رو ميذارم. تصوير صور فلكي همون طوري كه توي آُسمون هستند و جايي كه نسبت به هم دارند روش ترسيم شده. بهتره از كتابهايي مثل راهنماي ماهانه آسمان شب و كتاب صورتهاي فلكي(در قطع جيبي) هم كمك بگيريد. كه فكر ميكنم همه روي هم 10000 تومان بشن.
[عکس: 06.jpg]

براي قسمت دوم هم كتابهاي زيادي هستند.مثل ستارگان، نجوم به زبان ساده.من يه كتاب دارم به اسم چگونگي ساختار ستاره ها و كهكشانها كه خيلي خوب هست بعد از اون اساس ستاره شناسي و....

خيلي خوبه كه از نرم افزار ها هم كمك بگيري. بهترينش كه ميتوني باهاش كار كني و توي شناخت آسمون استفاده كني نرم افزار starrynightهست.

ميتوني ليست كتابها و نرم افزار ها و همينطور قيمت اونها رو توي سايت ايران اپتيك ببيني. اين فروشگاه متعلق به آقاي جعفري زاده(مديريت اين تالار) هست.
www.iranoptic.ir
خب اگه سوالي هست همه بچه ها درخدمتن Big Grin
دوشنبه , 18 مهر 1384.گاهی یه تاریخ آدمو پر انرژی تر میکنه.منو استروتاکSmile
پاسخ
#5
بسیاری از تازه کارهای ستاره شناسی راه اشتباهی را در پیش می گیرند و شکست می خورند، خود من هم یک بار در این راه شکست خوردم و یک سال از نجوم دور بودم و احساس می کردم تمامی کارهایم بی نتیجه بوده است. اما یک سالی است که ستاره پارسی را راه اندازی کرده ام و من حالا کارهایی که در گذشته انجام دادم و فکر می کردم بی نتیجه بوده، برای من ابزاری شده است تا بوسیله آن گام کوچکی در همگانی کردن علم و آموزش علم ستاره شناسی بردارم.

شاید شما هم منجم آماتور بوده اید و حالا ناراحت و دلسرد شده اید شاید هم تازه می خواهید نجوم را آغاز کنید. خواهش می کنم یک بار این مقاله را بخوانید حتما مسیر خود را برای رسیدن موفقیت در نجوم آماتوری و لذت بردن از زیبایی های شگفت انگیز آسمان پیدا خواهید کرد. امیدوارم این توصیه های این مقاله را به خاطر بسپارید تا اگر روزی کسی از شما پرسید: "ستاره شناسی را از کجا شروع کنم؟" به راحتی بتوانید او را راهنمایی کنید.

کتابخانه های عمومی منبع اطلاعات
نجوم، هم علم است و هم سرگرمی، و لذت آن به سبب اکتشاف های هوشمندانه، راز و رمز و زیبایی های شگفت انگیز آسمان شب است. حتی در کشورهای پیشرفته دنیا هم فقط بعضی از افراد این شانس را دارند که یادگیری نجوم را در موسسه یا انجمنی شروع کنند. ممکن است شما به روش های گوناگونی با علم ستاره شناسی آشنا شده باشید. مثلا" مطالعه روزنامه، شنیدن خبری از تلویزیون، سایتهای نجومی، یا رفتن به آسمان نما و... . این روش ها برای ایجاد انگیزه مناسب هستند، اما بعید است مطالبی را که به این صورت خوانده اید یا شنیده اید، همان مطالبی باشند که در شروع کار به آنها نیاز دارید. پس یادگیری نجوم را خودتان آغاز کنید.
به کتابخانه های عمومی سر بزنید و مطالعه را با کتابهای پایه ای نجوم شروع کنید. اگر کتاب های مورد نظر خود را در کتابخانه ها پیدا نکردید. خودتان این کتاب ها را تهیه کنید. انتشارات گیتاشناسی در ایران کتاب های پایه و بسیار مفیدی در زمینه ستاره شناسی منتشر کرده است که می توان به "نجوم به زبان ساده، راهنمای صورت های فلکی و راهنمای آسمان شب" اشاره کرده است که از بهترین کتابهای پایه ای حال حاضر در کشور است.

من خودم با مجله نجوم و مطالعه چند کتاب پایه ستاره شناسی را آغاز کردم، حتی در سال های گذشته برای مجله نجوم هم مقاله می نوشتم برخوردهایی که در مجله نجوم بوجود آمد، مرا نجوم متنفر کرد و یک سال مرا از این علم شگفت انگیز دور نگه داشت. البته جای تشکر دارد چون اگر این اتفاق نمی افتاد شاید من در حال حاضر چنین انگیزه ای برای آموزش نجوم نداشتم.

چگونه مطالعه کنیم؟
کتاب های نجومی را مانند رمان و یا کتاب های درسی مطالعه نکنید، چرا گفتم کتاب درسی؟ در ایران بارزترین نمونه مطالعه بدون فهمیدن، همین مطالعه کتابهای درسی (مخصوصا برای آمادگی کنکور و ورود به دانشگاه) است. به راستی شما که در حال حاضر دانشجوی دانشگاه هستید چقدر از کتابهای درسی دبیرستان را یاد گرفته اید؟
یکی از دوستان می گفت: وقتی مطالعه نجوم را شروع کردم، در یکی از کتابها خواندم که تقریبا" همیشه یک روی کره ماه به زمین است. بعد فهمیدم که علت این است که مدت زمان چرخش وضعی ماه با مدت زمان گردش آن به دور زمنی برابر است. تصور این قضیه برایم مشکل بود. به همین دلیل توپی برداشتم و خود را به عنوان زمین و توپ را ماه فرض کردم. بالاخره مسئله حل شد:. یادگیری در نجوم همین طور است! شبیه سازی بسیاری از پدیده های نجومی با وسایلی ساده ممکن است. این شبیه سازی ها در یادگیری مسائل موثرند.

از جمله هایی که در کتاب ها می خوانید، به سرعت نگذرید (مانند کتابهای درسی!) و در مورد آن ها قدری تفکر کنید. فقط در این صورت است که آرام آرام دیدگاه صحیح و مطمئنی در نجوم پیدا خواهید کرد.

شناسایی صورت های فلکی با چشم غیرمسلح
شناختن صورت های فلکی بسیار لذت بخش است. این کار برای شما که به تازگی نجوم را شروع کرده اید بسیار ضروری است. یادم می آید قبل از اینکه ستاره شناسی را به طور جدی شروع کنم فکر می کردم خوشه پروین دب اصغر است.

درپایگاه اطلاع رسانی ستاره پارسی در هر هفته حداقل شما را با یکی از صورت فلکی های آسمان شب و ستاره های آن ها آشنا می کنم. لزومی ندارد نام تمامی ستاره ها را از بر باشید. همین که ستاره های پر نور آسمان را بشناسید کافی است. پس از خواندن مطالبی در مورد تحول ستاره ها، با گفتن اینکه: "آن ستاره آبی، رجل الجبار است و آن ستاره قرمز ابط الجوزا" احساس خوشی پیدا می کنید، زیرا با اینگونه است که با شگفتی های آسمان پیوند می خورید.

برای خرید تلسکوپ عجله نداشته باشید
پرداختن به بسیاری از سرگرمی های آموزنده نیاز به صرف هزینه دارد، اما برای ستاره شناسی نیازی نیست شما هزینه زیادی کنید. ایمیل هایی بدستم رسیده است که مثلا" می پرسند با یک تلسکوپ 4 اینچی چه چیزی را می تونیم بینیم؟"
اشتباه اینجاست که بسیاری از تازه کارها تصور می کنند برای شروع باید حتما" تلسکوپی پیشرفته و گرانقیمت خرید. دوست عزیز، شما که هنوز صورت های فلکی را نمی شناسی، استفاده صحیح از نقشه های ستاره ها را بلند نیستی و با اجرام غیر ستاره ای آشنا نیستی، چرا در فکر خرید تلسکوپ هستی؟ در شروع کار، به هیچ وجه تلسکوپ وسیله مناسبی نیست، حتی زیان آور است!!!

افرادی را می شناسم که تلسکوپ های بسیار گران قیمتی و رباتیک خریدند و با این تفکر که قلب نجوم آماتوری را در دست گرفته اند، کار خود را شروع کردند. اما در حال حاضر تلسکوپ آنها در گوشه خانه خاک می خورد و در واقع دکور شده است.

تجربه نشان می دهد که موفق ترین اخترشناسان آماتور کسانی هستند که کار را با حداقل امکانات و وسایل شروع می کنند. این افراد برای جبران کمبود وسایل، بیشتر به مطالعه و استفاده از نقشه ها گرایش پیدا می کنند. حتی رصد های دقیقی با با چشم غیرمسلح انجام می دهند. به همین دلیل مهارتهای رصدی آنها افزایش می یابد و بعدها که امکانات مناسبی به دست می آورند، به خوبی از آن استفاده می کنند.

با دوربین دوچشمی شروع کنید
بهترین ابزار شروع کار دوربین دو چشمی است. اما چرا دوربین دوچشمی؟ به این دلایل من دوربین دوچشمی را توصیه می کنم:
1- دوربین های دوچشمی میدان دید گسترده ای دارند، با آنها راحت تر و سریع تر می توانید اجرام غیر ستاره ای را پیدا کنید. تلسکوپ ها بزرگنمایی زیادی دارند و بخش کوچکی از آسمان را نشان می دهند.

2- تصویر در دوربین های دو چشمی مستقیم است و در صورتی که معمولا در تلسکوپ ها تصور وارانه با برگردان جانبی است.

3- دوربینهای دو چشمی ارزان و در دسترس تر هستند و حمل و نقل آنها آسان است. دوربین دوچشمی توان دید شما را نسبت به چشم غیر مسلح آنقدر افزایش می دهد، که تلسکوپ توان دید شما را نسبت به دوربین دو چشمی. پس دوربین دو چشمی وسیله ای است میان چشم های شما و تلسکوپ. قیمت دوربین دوچشمی معمولا بین یکدهم تا یک چهارم تلسکوپ های کوچک است.

دوربین های که عدسی شیئی (عدسی جلوی دوربین) بزرگتری دارند برای کارهای نجومی و رصدی مناسب تر هستند. دوربینهای کوچک تر از 40 میلیمتر مناسب رصد نیستند. دوربینهای مناسب برای رصد بزرگنمایی بین 6 تا 15 دارند.

منجم آماتور چه کارهایی انجام می دهد؟
بعد از اینکه دوربین دوچشمی تهیه کردیم، چه کاری می توانیم بکنیم؟ می توانید ماه، سیارات و نوار کهکشان را مشاهده کنید. اما اینها کارهای کوچکی است. اگر صورت های فلکی را به خوبی بشناسید و بتوانید نقشه ستاره ها را با آسمان تطبیق دهید، وارد جرگه رصد کنندگان آماتور می شوید. در این صورت یک عمر با شگفتی های آسمان شب سرگرم خواهید بود! فراموش نکنید که رصدهای آماتوری به اندازه بررسی سیاهچاله ها، اخترنماها و مسائل اخترفیزیکی پیچیده نیست. اگرچه داشتن اطلاعات اخترفیزیکی و کیهانشناسی تا حدودی برای آماتورها لازم است، ما برنامه کاری ستاره شناسان آماتور درباره این مسائل نیست. این کارها مربوط به اخترشناسان حرفه ای است. آماتورهای می توانند صدها جرم غیرستاره ای مانند: سحابیها، خوشه های ستاره ای، کهکشانها و... را با دوربین دوچشمی مشاهده کنند. بیشتر 110 جرم غیرستاره ای موجود در فهرست مسیه (فهرستی از اجرام غیر ستاره ای که شارل مسیه آن را در اواخر قرن هجدهم جمع آوری کرد.) با دوربین های دوچشمی قابل مشاهده هستند.

ماه شناسی رصدی هم از شاخه های مورد توجه آماتورها است. سطح ماه پوشیده است از حفره ها، دشتها و رشته کوه ها است. با استفاده از نقشه ماه و دوربین دوچشمی می توانید دهها حفره، رشته کوه و... را با نام هایشان شناسایی کنید.

بسیاری از تک ستاره هایی که در آسمان مشاهده می کنید، دوتایی یا چندتایی هستند. دوربین های دوچشمی بعضی از آنها را تفکیک می کنند. درخشندگی بعضی از ستاره ها تغییر می کند که به آنها ستاره های متغییر می گویند. بررسی تغییرات درخشندگی متغییرها از دیگر فعالیتهایی است که آماتورها انجام می دهند.

بررسی و رصد حرکت سیارک ها و دنباله دارها نیز بسیار جالب توجه است. آیا می دانستید دنباله دارها را اغلب ستاره شناسان آماتور کشف می کنند؟ مثلا" دنباله دار پرفروغ هیل باپ که در بهار 1376 به اوج نورانیتش رسید را دو ستاره شناس آماتور آلن هیل و توماس باپ کشف کردند.

انجام این کارها زمانی امکان پذیر است که شما با نقشه های ستاره ای آشنا باشید، به کتاب های مرجع مراجعه کنید و اطلاعاتی در مورد اجرامی که مشاهده می کنید، به دست آورید. توجه داشته باشید که مهارت هایی که در استفاده از نقشه ها و مطالعه کتاب های مرجع کسب می کنید در آینده، هنگام بهره گیری از تلسکوپ هم به درد شما می خورد.

ثبت داده ها و گزارش نویسی رصدها
از مهمترین کارهایی که رصدکنندگان آماتور انجام می دهند، ثبت رصدها است. هرچه بیشتر مهارت های رصدی کسب کنید، رصدهایتان را دقیق تر ثبت خواهید کرد و گزارش های دقیق تری خواهید داشت.

با مشاهده همین گزارش ها به راحتی می توان آماتورهای پیشرفته را از مبتدی تشخیص داد. حتما" گزارش ها و تجربیات رصدی خود را برای ما ارسال کنید تا با نام خودتان در پایگاه اطلاع رسانی ستاره پارسی منتشر کنم
در مسابقه خواب برتر در وبلاگ زیر شرکت کنید و جایزه نجومی بگیرید:
http://www.rasadroya.blogfa.com
پاسخ
#6
من هم ورود شما رو به انجمن تبریک عرض میکنم.امیدوارم در زمینه ستاره شناسی موفق باشید.
پیشنهاد من به شما:
1-شما که امکان استفاده از نت رو دارید پس اول با نت شروع کنید.سایت های زیادی هستن که میتونن شمارو هم با نجوم اشنا کنن و هم سواد سطحی شما رو بالا ببرن.یکی مثل همین تالار.دیگری مثل www.parssky.com -فروشگاههای نجومی هم مثل www.iranoptic.ir و www.telescope.ir
2-خرید نرم افزار starry night6.3.3 که اخرین ورژن این نرم افزار هستش و برای منجمای اماتور تا حرفه ای بسیار مفیده بطوری که اسمون بالای سرت رو در هر کجای زمین که باشی برات نشون میده با میلیون ها ستاره و کهکشان و...
3-استفاده از کتابهای ستاره شناسی:ببین هر علمی برای خودش یه سری کتابهای مرجع و دیکشنری و .. داره من همتوصیه میکنم کتابهایی مثل نجوم به زبان ساده رو مطالعه کنی.
4-از الان به فکر خرید ابزار رصدی نباش چون این ابزار رو میشه توی شهرتون و در دانشگاه یا انجمن نجوم شهرتون پیدا کرد.اول یه مدتی رو به نجوم فکر کن ببین علاقه داری یا نه بعد مطالعه بعد یاد گیری صور فلکی معروف و اجرام مهم اسمان و بعد از اینها تهیه ابزار رصدی که الان تو بازار ایران بیش از چند صد نوعش موجوده پس بدون مشاوره و راهنمایی هم چیزی نگیر.

امید وارم به دردت خورده باشه!
پاسخ
#7
در چه شهری زندگی می کنی؟
در مسابقه خواب برتر در وبلاگ زیر شرکت کنید و جایزه نجومی بگیرید:
http://www.rasadroya.blogfa.com
پاسخ
#8
اگه در کشور تهران زندگی می کنی غمت نباشه چون همه چیز برات آماده هست .
اما اگه جایی هستی که باشگاه - انجمن یا گروه نجومی توش نیست باید خودت آستین بالا بزنی و با خوندن چند تا کتاب کار رو شروع کنی .
اول بدون که برای مطالعه ستاره شناسی هیچ الزامی وجود نداره !
شما می تونی یه مختصری در مورد آسمان شب بخونی :
صور فلکی - ستاره ها و اصطلاحات مهم مثل قدر و سمت و ارتفاع و از این چیز ها .
بعدا در مورد منظومه شمسی کمی مطالعه کن .
در پایان هم در مورد ستاره ها بخون یعنی تولد - زندگی - مرگ ستاره ها
اگه هم دوست داشتی کمی کیهان شناسی بخون و با این شاخه هم آشنا بشو
همچنین علوم فضایی رو هم فراموش نکن
در کنار این ها شما به ابزار شناسی - دنباله دار ها - ماهواره ها - فهرست مسیه و ... بپرداز.
امیدوارم موفق باشی .
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 2 مهمان