Desktop Universe
#1
یکی دیگر از نرم افزارهایی که به تازگی در میان منجمان آماتور و حتی اخترشناسان حرفه ای جای خود را پیدا کرده است و در لیست پنج نرم افزار کاربردی جهان قرار گرفته است نرم افزار « دسکتاپ یونیورس » نام دارد. نرم افزاری که تنها از مدت ارائه اولین نسخه ی آن 6 سال می گذرد ولی در همین مدت توانسته رصدگران زیادی به خود جذب کند. نرم افزاری که توانسته از رقیبان طبقه خود پیشی بگیرد و به حریفی قدرتمند برای نرم افزارهایی چون آسمان پرستاره و آسمان 6 تبدیل شود.



بزرگترین نوآوری که این نرم افزار در ارائه اولین نسخه خود به نمایش گذاشت تبدیل منظره آسمان به تصاویر واقعی بود. راز موفقیت این نرم افزار هم همین نوآوری است زیرا کاربر مجذوب آسمانی می شود که هرچه بیشتر به آسمان محل خود شبیه باشد. تصاویر گرفته شده از آسمان توسط سی سی دی های قدرتمند دنیا گرفته شده است. استقبال کاربران از این نرم افزار در این 3 سال باعث شد تا نسخه ی 1.5 آن هم هرچه زودتر منتشر شود. اگر عرضه شماره های بعدی همین طور پیش رود جای هیچ شرکتی نیست که گوی رقابت را از آسمان پرستاره خواهد ربود.

در مورد بانک اطلاعاتی این نرم افزار باید گفت که معلومات موجود در نسخه با هیچ یک از نرم افزارهای یاد شده قابل مقایسه نیست. تعداد اجرام در آن نسبت به سایر نرم افزارها کمتر ولی اطلاعات ارائه شده مربوط به هر جرم شگفت انگیز است.بانک اطلاعاتی نرم افزار از 37 کاتالوگ معتبر نجومی بهره می برد و بنابراین در مورد هر جرم ستاره ای می توانید اسامی آن را در کاتالوگ های مختلف بیابید. برای مثال در مورد اطلاعات ستاره دنب (آلفا دجاجه) به 10 نوع اسم در فهرستهای مختلف دسترسی پیدا کنید.



از خصوصیات منحصر به فرد این نرم افزار می توان به تعیین قدر بیشینه و کمینه و دوره تناوب ستارگان متغیر و تعیین نوع ستارگان چند گانه (گرفتی و نجومی و قیفاووسی و...) در مورد ستارگان چند گانه اشاره کرد. هدایت تلسکوپ های مجهز به سیستم گوتو و تهیه نقشه های دقیق رصدی برای امور خاص از دیگر قابلیت های این نرم افزار است. یکی از قابلیت های مهم بانک اطلاعاتی این نرم افزار قابلیت جست وجوی فهرست سال 2002 میلادی ستاره های دوتایی واشنگنتن و بسیاری از اجرام غیر ستاره ای دیگر است.

در بخش دیگری از این نرم افزار با کلکسیون ماشین حسابهای نجومی آشنا می شوید. از ماشین حسابی که تاریخ میلادی را به تاریخ جولیانی و برعکس تبدیل می کند گرفته تا ماشین حساب نمایش دهنده دقیق جایگاه هر ستاره در نمودار هرتزپرونگ- راسل. اما این نرم افزار هم مانند سایر پلانتاریوم ها دارای مشکلاتی است. در رئوس این مشکلات کیفیت پائین تصاویر قرار دارد. همانطور که دیدید با واقعی شدن تصاویر آسمان با کمی زوم کردن کیفیت تصویر نسبتا از بین می رود ولی ازرش آن را دارد که به مشاهده تصویر واقعی سحابی جبار در نور مرئی یا خوشه کروی ام 13 در صورت فلکی جاثی برویم و با دیدن آنها به یاد خالقی باشیم که با قدرت خود این جهان را بنا کرد.


فایل‌های پیوست
.jpg   2009236-30-196-clip_image001.jpg (اندازه 40.61 KB / تعداد دانلود: 157)
.jpg   2009236-31-076-fov_indicator.jpg (اندازه 30.7 KB / تعداد دانلود: 157)
و خداوند اسمان را آفرید..........
پاسخ
#2
سلام دوست عزيز
شما اين نرم افزار رو خريديد يا دانلودش كرديد؟
لطفا نحوه تهيه اش رو بگيد.
ما درس سحر در ره ميخانه نهاديم...
پاسخ
#3
شنیدم نرم افزار خوبی نیست استاری نایت و world wide telescope بهتره.
در مسابقه خواب برتر در وبلاگ زیر شرکت کنید و جایزه نجومی بگیرید:
http://www.rasadroya.blogfa.com
پاسخ
#4
من خودم از world wide telescope استفاده می کنم واسه اینکه درباره ی این نرم اطلاعاتی داشته باشیم اینجا نوشتمش Big Grin
و خداوند اسمان را آفرید..........
پاسخ
#5
راستی اگه کسی لینک دانلود world wide telescope رو داره بزاره .
در مسابقه خواب برتر در وبلاگ زیر شرکت کنید و جایزه نجومی بگیرید:
http://www.rasadroya.blogfa.com
پاسخ
#6
www.worldwidetelescope.org
و خداوند اسمان را آفرید..........
پاسخ
#7
ممنون
در مسابقه خواب برتر در وبلاگ زیر شرکت کنید و جایزه نجومی بگیرید:
http://www.rasadroya.blogfa.com
پاسخ
#8
قابلی نداشت Big Grin
و خداوند اسمان را آفرید..........
پاسخ
#9
اما من فکر میکنم هیچی Starry Night نمیشه
چون تمام قابلیت ها رو به بهترین نحو ممکن یه جا داره
هرکجا هستم باشم-آسمان مال من است!
پاسخ
#10
راستي دوستان كتاب "شب پرستاره" رو كه آسمان شب ميفروشه خونديد؟
كتاب جالب و مفيديه كه نكات ريز و به درد بخوري از Starry Night ياد ميده. و براي كسي كه بخواد شروع كنه هم خوبه.
ما درس سحر در ره ميخانه نهاديم...
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان