اصطلاحات اولیه ستاره شناسی
#31
نیروی جاذبه : جاذبه همان نیرویی است که کهکشانها را در جای خود نگاه میدارد و موجب افتادن یک سوزن میشود . هر چه جرم دو جسم بیشتر و فاصله میانشان کمتر باشد جاذبه بین آن دو قویتر خواهد بود بسیاری از دانشمندان معتقدند که نیروی جاذبه به وسیله ذرات ریزی به نام گراویتون منتقل میگردد اما هنوز این ذرات در مقام عمل و در هیچ ازمایشی یافت نشده اند

ابر رشته ها : نظریه ابر رشته ها یک نظریه جدید ریاضی است که ادعا میکند تمام ذرات زیر اتمی از اجسام به مراتب کوچکتری به نام ابر رشته که در یک جهان ده بعدی فرضی وجود دارند ساخته شده اند . متاسفانه ما فقط میتوانیم سه بعد فضائی طول و عرض و ارتفاع و یک بعد زمانی را درک کنیم . بنابراین ابر رشته ها را بصورت رشته هایی متشکل از گره های محکم تصور میکنیم . مانند سیمهای ویولون میزان لرزش یا تناوب ابر رشته ها نیز مطابق با میزان انرژیشان متفاوت است . هر چه انرژی بیشتر شود سرعت ارزش نیز بیشتر خواهد شد . نوع ذره ای که از ابر رشته ها تشکیل میشود بستگی به میزان لرزش آنها دارد .
پاسخ
#32
نظریه جهانشمول
چندین سال است که فیزیک دانها تلاش میکنند تا با یک نظریه علمی فعالیتهای جهان را توضیح دهند . آنها در حال حاضر در راه رسیدن به یک نظریه جهانشمول هستند که چگونگی رابطه تمام نیروها نظیر نیروی جاذبه ، نیروی الکترومغناطیس ، نیروی پرقدرت هسته ای و واکنش متقابل ضعیف را توضیح دهد . این نظریه همچنین نشان خواهد داد که چگونه تمام ذرات بنیادی از یک ذره پایه حاصل شده اند .

[COLOR="#FF0000"]واچرخه :
[/COLOR]واچرخه عبارت است از توده ای بزرگ از گازها که در جو سیاره ای که در مرکز منطقه ای پرفشار وجود دارد به دور خود میچرخد . واچرخه هنگامی شکل میگیرد که گازهای موجود در جو از ناحیه گرم اطراف استوا به سوی نواحی سردتر واقع در شمال و جنوب حرکت میکنند . پدیده موسوم به لکه سرخ بزرگ در جو مشتری ، یک واچرخه میباشد.
پاسخ
#33
میشه بگین شعرای یمانی در انگلیسی چه کلمه ایه ، اون همون Arcturus نیست؟
این همه نقش عجب بر در و دیوار وجود هر که فکرت نکند ، نقش بُوَد بر دیوار
«بوستان سعدی»

حسین ابراهیمی
پاسخ
#34
شباهنگ یا شعرای یمانی پر نور ترین ستاره آسمان شب که با نام های سیروسSirius)) و ستاره سگDog Star) ) و نیز با نام های Canicula ,Aschere,Alpha Canis Majoris,HR2491,HD48915 هم شناخته می شود، در صورت فلکی کلب اکبر واقع است که در حقیقت به عنوان سگ بزرگ شکارچی یا همان صورت فلکی جبارOrion) )شناخته می شود؛ به همین دلیل به این ستاره نام ستاره سگ هم داده شده است.نام سیروس از یونان باستان و کلمهsearing" " یاscorching" به معنای داغ و سوزان گرفته شده است.مسلما" این نام در خور ستاره ای درخشان با قدر ظاهری (47/1-)میباشد.
Arcturus به نام سماک رامح است با قدر 0/2.
پاسخ
#35
حفره سیاه ( سیاه چاله )
سیاه چاله ناحیه اطراف یک ستاره منقبض شده است چگالی چنین ستاره ای به اندازه ای زیاد میباشد که هیچ چیز حتی نور نمیتواند از کشش جاذبه ای آن بگریزد . بنابراین حفره های سیاه قابل رویت نیستند و این مسئله شناسائی آنها را مشکل میسازد.
جسم آسمانی :
هر جسمی که بدون در نظر گرفتن اندازه آن خارج از جو زمین قرار دارد جسم آسمانی ( جسم سماوی )نامیده میشود . واژه آسمانی ( سماوی ) برای توصیف اجسامی به کوچکی ذرات غبار بین ستاره ای و نیز اجسامی به بزرگی خوشه های کهکشانی ، بکار میرود.

ابر سیروس :
ابر سیروس توده ای است رقیق و رگه رگه از گازهای ( بخارات جوی ) و ذرات غبار . ابرهای سیروس در ارتفاع بیش از 6 کیلومتر در جو زمین قابل رویت میباشند و پدیده موسوم به اسکوتر در لایه های بالای جو نپتون از ابرهای سیروس تشکیل یافته است .

[COLOR="#FF0000"]گیسو :
[/COLOR]گیسو ابر درخشانی از غبار و گاز است که هنگام نزدیک شدن ستاره دنباله دار به خورشید بر اثر ذوب شدن هسته یخی آن شکل میگیرد و هسته را احاطه میکند .

[COLOR="#FF0000"]ستاره دنباله دار :
[/COLOR]ستاره دنباله دار جسم آسمانی نسبتا کوچکی است که در یک مدار مختلف المرکز به دور خورشید گردش میکند و از ذرات غبار و یخ تشکیل یافته است . بیشتر ستاره گان دنباله دار در فراسوی سیارات منظومه شمسی و در فواصلی بالغ بر صد هزار واحد نجومی ( در حدود000 15 میلیارد کیلومتر ) گردش مداری خود را انجام میدهند . اگر گردش مداری یک ستاره دنباله دار موجب نزدیکی آن به خورشید گردد بخشی از دنباله دار تبخیر میگردد و سری درخشان متشکل از گاز و یک یا دو دنباله پدید می آید .
پاسخ
#36
[COLOR="#FF0000"]هسته :
[/COLOR]قسمت مرکزی یک جسم را هسته میگویند . هسته یک جسم آسمانی اغلب از نظر ساختار و ترکیب با قسمتهایی که آن را احاطه کرده اند تفاوت دارد . قطر هسته زمین در حدود 1200 کیلومتر میباشد و از آهن جامد و نیکل تشکیل شده است .

[COLOR="#FF0000"]اشعه کیهانی :
[/COLOR]اشعه کیهانی از ذرات پر انرژی که تقریبا با سرعت نور در فضا سیر میکنند تشکیل یافته است . اشعه کیهانی اصلی ( آغازین ) متشکل از ذرات پر انرژی خارج از جو زمین است که ممکن است وارد جو زمین شده و در برخورد با ذرات دیگر اشعه کیهانی ثانوی را بوجود بیاورد. اشعه کیهانی از اجسام آسمانی گوناگونی از جمله کهکشانهای فعال ، ابر نواخترها ، پالسارها ، و خورشید ، ساطع میگردد.

[COLOR="#FF0000"]پوسته :
[/COLOR]لایه جامد بیرونی یک سیاره یا قمر را پوسته مینامند . پوسته ممکن است از سنگ ، یخ و یا ترکیبی از هر دو تشکیل باشد.

[COLOR="#FF0000"]پارسک :
[/COLOR]واحد سنجشی است که ستاره شناسان برای محاسبه مسافت در اعماق فضا بکار میگیرند . هر پارسک معادل 26/3 سال نوری است .
پاسخ
#37
mars نوشته:
[SIZE=3][B]سلام
ستارگان پس از تولد و زندگی خود که گاها عمرشان به میلیاردها سال هم می*رسد، به مرحله مرگ می*رسند. مرگ یک ستاره به یکی از سه صورت زیر امکان*پذیر است: تبدیل به کوتوله سفید ، تبدیل به ستاره نوترونی ، تبدیل به سیاهچاله.

معمولا وقتی ستاره ها به پایان زندگی خود نزدیک میشوند می تپند و درخشندگی ، دما و اندازه آنها دستخوش تغییراتی میشود . ستاره های میراگونه ( که به نام ستاره میرا یا اومیکرون - قیطس نام گذاری شده اند )غولهای سرخ اند که در دوره ای هشتاد تا هزار روزه میتپند و نورشان چندین قدر تغییر میکند . متغیرهای قیفاووسی ( که به نام ستاره دلتا - قیفاووس نام گذاری شده اند ) ابر غولهای زردند که در دوره ای یک تا 60 روزه میتپند . البته با عمر اشتباه نشه این دوره تپندگی همون دوره تغییرات پایان عمر یک ستاره رو به زوال است . [/B][/SIZE]


ممنون از مارس محترم ولی من هنوز هم جواب سوالم رو نگرفتم، مدت عمر ستاره ای مثل خورشید در مرحله ی غول سرخ چند سال می تونه باشه؟ :confused::confused::confused:
پاسخ
#38
[color="#0000ff"][b][color="#0000ff"]سلام
خورشید در نمودار هرتسپرونگ از ستاره های رشته اصلی است که این ستاره ها 90 درصد از عمرشان را صرف هیدروژن سوزی مینمایند و یعنی 10 درصد باقی مانده کل عمرشان میشه همون منظور شما . هر چه ستاره پر جرم تر باشد زندگی آن کوتاهتر است . خوشبختانه خورشید ما از نو ع کم جرم است . و سوال شما رو میتونم اینجور جواب بدم ده درصد از کل عمر خورشید زمانیه که به ستاره غول سرخ تبدیل خواهد شد .
خورشید مدت 100 میلیون سال را به شکل یک غول سرخ سپری خواهد کرد، سپس لایه*های سست بیرونی از آن جدا خواهند شد. سرانجام خورشید به شکل یک کوتوله سفید باقی مانده و به تدریج از بین خواهد رفت.[/color]
پاسخ
#39
[color="#ff0000"]پالسار :
[/color]تصور میشود که پالسار ( تپ اختر ) ستاره نوترونی دواری است که دو شعاع پیوسته از تشعشعات را ، عمدتا به شکل امواج رادیوئی ساطع میکند . همانطور که ستاره میچرخد این پرتوها که از قطبهای مغناطیسی ستاره منتشر میشوند با سرعت در آسمان حرکت میکنند . اگر زمین در مسیر یکی از این پرتوها قرار گیرد میتوان امواج رادیوئی را به شکل یک سلسله پالسهای منظم تشخیص داد .
[COLOR="#FF0000"]فیزیک کوانتومی :
[/COLOR]/color]فیزیک کوانتومی فرضیه ای در علم نوین است که بر طبق آن نور و سایر اشکال انرژی در قالب واحدهایی تقسیم ناپذیر به نام کوانتوم جذب و تابیده میشوند . نخست ماکس پلانت در سال 1900 این فرضیه را ارائه کرد و سپس آلبرت انیشتین و نیلس بوهر آنرا بسط دادند.

[color="#ff0000"]موج رادیویی :
[/color]موج رادیوئی نوعی تشعشع اکترو مغناطیسی - صورتی از انرژی که میتواند به شکل امواج درفضا انتقال یابد است . طول موج امواج رادیوئی از 3/0 متر ( یک فوت ) تا صدها کیلومتر متغیر است . این امواج به وسیله اجسام آسمانی گوناگونی منتشر میشوند .
پاسخ
#40
[B][COLOR="#FF0000"]قرمز گرائی
[/COLOR]
قرمز گرائی ، میزان جابجائی نور یک جسم آسمانی دور شونده ، به سمت قسمت قرمز رنگ طیف است . به موازات دور شدن جسم مذکور طول موجهای نوری که رصد کننده دریافت میکند افزایش میابد و نور مرئی به سمت قرمز رنگ طیف رانده میشود . از میزان قرمز گرائی برای اندازه گیری سرعت جسم آسمانی دور شونده استفاده میگردد. ( اگر برنامه های اسیتیون هاوکینگ رو دیده باشید این مسئله رو بدرستی توضیح داده )

حرکت رجعی :
حرکت رجعی ( معکوس ) بیانگر نحوه ی حرکت یک جسم آسمانی است که جهت حرکت وضعی و یا انتقالی آن برخلاف اکثریت اجسام موجود در منظومه اش میباشد . در منظومه شمسی حرکت خلاف عقربه ساعت زمین به دور خورشید ، بدان گونه که از بالای قطب شمال خورشید قابل مشاهده است، حرکت مستقیم محسوب میگردد و هرحرکتی که در جهت عکس آن باشد ، حرکت رجعی به شمار میرود . [/B]
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
ستاره‌شناسی آماتوری را چگونه آغاز کنیم؟ mars 1 4,506 08-19-2016, 04:39 PM
آخرین ارسال: irantrn
علم ستاره شناسی Hostnegarco 2 3,468 11-21-2012, 03:44 PM
آخرین ارسال: kamy
رابطه ستاره شناسی و طالع بینی anaaaa 8 4,494 12-20-2010, 03:58 PM
آخرین ارسال: Dark Sky
چرا ستاره ها چشمك ميزنند؟ New Astronomer 0 2,136 02-27-2010, 03:53 PM
آخرین ارسال: New Astronomer
کودکان و نوجوانان ، آموزش ستاره شناسی M_Saturn 5 3,324 04-19-2009, 04:05 PM
آخرین ارسال: Castor va Pollux

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان