در مورد مریخ
#31
[COLOR="#0000FF"]
[B]سفر 167 ثانيه* اي به «مريخ» با «روح»


ناسا در يك فيلم ويديويي به نمايش 3500 تصوير مختلف از سياره مريخ پرداخته كه توسط كاوشگر «روح» طي سفر در اين سياره ثبت شده*اند.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كاوشگر مريخ «روح»، مدت پنج سال و سه ماه و 27 روز را در يك ماموريت اكتشافي بر روي سياره سرخ گذرانده و در آخر در ميان خاك آن گير افتاده است.

بينندگان مي*توانند تصوير كاملي از ماموريت «روح» را از لحظه بيداري آن در ژانويه 2004 تا زمان خاموشي در آوريل 2009، در يك ويدئوي 167 ثانيه*اي با 24 فريم در ثانيه، مشاهده كنند.

در اين ويدئو كه سفر اين كاوشگر را بر روي سياره مريخ به تصوير كشيده، مي*توان لحظات آزمايش سنگها توسط اين كاوشگر، بالا و پايين رفتن آن از تپه هاوزبند (كه به ياد «ريك هاوزبند»، فرمانده شاتل كلمبيا نامگذاري شده)، عبور از دهانه گوسف و تركيب كردن خاك روشن سياره را مشاهده كرد.

يكي از بزرگترين دستاوردهاي كاوشگر «روح»، كشف شواهدي از وجود آب در خاك مريخ پس از كشف خاك غني از سيليكا در آن بود كه تنها در حضور مايعات شكل مي*گيرد.

امسال سازمان ناسا به طور رسمي مرگ اين كاوشگر را پس از دو سال تلاش بسيار براي احياي آن از خواب زمستاني اعلام كرد.

در زمان فرود كاوشگر «روح» بر روي مريخ، قرار بود مأموريت آن تنها براي سه ماه به طول انجامد؛ اما پس از پايان موفق اين دوره، «روح» به همراه كاوشگر «فرصت» براي دستيابي به اهداف بيشتر به كار خود ادامه داد.

اگرچه كاوشگر «فرصت» به كار خود ادامه داده و هنوز در حال عمليات اجرايي است، اما «روح» با آسيب*هايي مواجه شده و به دليل شكسته شدن چرخ جلويي آن تا مدتها به سمت عقب حركت مي*كرد كه در آخر در خاك نرم اين سياره گير افتاد.

بين سال 2009 تا مارس 2010، از اين كاوشگر به عنوان يك ايستگاه تحقيقاتي ساكن استفاده مي*شد تا اين كه ناسا در آن زمان تمام ارتباطات خود را با «روح» از دست داد.

در اين زمان، زمستان مريخ آغاز شد و كاوشگر «روح» با تاريكي و دماي زير منفي 55 درجه سلسيوس روبه*رو شد و تلاش*هاي بعدي اين سازمان براي ارتباط مجدد موفق نبود.

[ATTACH=CONFIG]1120[/ATTACH]

منبع: ايسنا[/B][/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   images.jpg (اندازه 38.02 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#32
[COLOR="#0000FF"]
[B] احتمال وجود آب و حيات در عمق مريخ


تيمي از سياره شناسان بين المللي با انجام بررسي هايي نشان دادند كه زير سطح مريخ گرم و مرطوب است و بنابراين در اعماق سياره سرخ مي تواند داراي آب و اشكالي از حيات باشد.

[ATTACH=CONFIG]1124[/ATTACH]

دانشمندان بين المللي به سرپرستي تيم موسسه تكنولوژي كاليفرنيا و Jet Propulsion Laboratory با بررسي تصاويري كه دستگاه طيف نگار Crism كاوشگر مدارگرد Mars Reconnaissance ناسا و طيف نگار "امگا" كاوشگر "مارس اكسپرس" اسا از ويژگيهاي ژئولوژيكي مريخ تهيه كرده اند نشان دادند كه اعماق سياره سرخ گرم و مرطوب و سطح آن سرد و خشك است.

اين سياره شناسان به منظور دستيابي به اين نتايج بر روي بيش از 350 رسوبات خاك رس بررسي كردند.

به گفته اين دانشمندان نظريه اي وجود دارد كه بيان مي دارد از آنجا كه خاك مريخ غني از خاك رس است بنابراين براي تشكيل چنين خاكي نياز به آب مايع است. به همين دليل آب بايد در منطقه اي به دور از سطح باشد تا از انجماد و بخار دور بماند.

اين محققان در اين تحقيقات توانستند ويژگيهاي سنگهايي كه از آنها اين خاك رس تشكيل شده و شرايط محيطي (رطوبت و دما) كه در آن اين خاك به وجود آمده است را كشف كنند.

براساس گزارش وايرد نيوز، اين بررسي ها نشان داد كه رايج ترين خاك رس سطح سياره سرخ محتوي آهن و منيزيم است كه اين تركيبات بيشتر در عمق مريخ و در لايه هاي زيرين سطح ديده مي شوند.

درحالي كه رسوبات محتوي آلومينيوم كه از آبهاي سطحي به وجود آمده اند بسيار كمياب هستند.

همچنين در ميان رسوبات خاك رس غني از آهن و منيزيم ماده اي به نام پرهنيت نيز شناسايي شد. اين ماده در زير زمين و در دماي 200 درجه سانتيگراد تشكيل مي شود.

به همين دليل دانشمندان نتيجه گرفتند خاك رسي كه در حال حاضر در سطح مريخ وجود دارد در اعماق سياره سرخ و در محيطي مرطوب و غني از آب به وجود آمده است. به همين دليل اين احتمال وجود دارد كه اشكال ابتدايي حيات در زير سطح سياره سرخ وجود داشته باشد

منبع: جام جم[/B][/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   100889632466.jpg (اندازه 16.01 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#33
[COLOR="#0000FF"]
[B]اولين تماس كاوشگر روسي مريخ با زمين دو هفته پس از پرتاب



3 آذر 1390

فوبوس قرار بود در همان ابتدا در مسير مريخ قرار گيرد كه موفق نشد

فضاپيماي 'فوبوس-گرانت' روسيه كه براي ماموريت در يكي از اقمار مريخ راهي فضا شده بود، سرانجام دو هفته پس از پرتاب با زمين تماس گرفته است.

سازمان فضايي اروپا گفت كه علائم ارسالي اين فضاپيما توسط يكي از ايستگاه هاي رديابي آن در شهر پرت استراليا دريافت شده است.

كاوشگر فوبوس-گرانت قرار است با فرود آمدن بر سطح قمر مريخ از خاك آن نمونه برداري كند و آن را به زمين بازگرداند.

اما تماس تازه با اين فضاپيما هنوز كاملا اميدها را زنده نكرده است.

دو هفته سكوت هراس آور كاوشگر فوبوس-گرانت سه شنبه شب شكسته شد.

فضاپيما روز نهم نوامبر پرتاب شده بود، اما ساعتي بعد مشكلي اساسي پديد آمد. آن زماني بود كه بايد موتورهاي كاوشگر روشن مي شد تا در مسير مريخ قرار گيرد اما چنين نشد.

مقام هاي روسيه آن زمان گفتند كه فقط سه روز وقت دارند آن را در مسير ماموريتش قرار دهند.

ولاديمير پاپووكين مدير آژانس فضايي روسيه گفته بود آنها اميدوارند بتوانند كامپيوترهاي موشك كاوشگر را دوباره برنامه ريزي كنند تا مشكل برطرف شود.

او گفت به نظر مي رسد كاوشگر نتوانست در جهت خلاف خورشيد به حركت در آيد.

حتي تماس راديويي هم با آن قطع شد و معلوم نبود دقيقا در كجا قرار دارد.

كار به جايي رسيد كه سازمان فضايي روسيه در روز سه شنبه اعلام كرد كه ديگر شانس بسيار كمي براي نجات كاوشگر وجود دارد.

اما ساعاتي بعد، اين وضع تغيير كرد.

در ساعت ۸:۲۵ دقيقه شب به وقت گرينويچ، علائم ارسالي كاوشگر توسط آنتن ۱۵ متري آژانس فضايي اروپا موسوم به ايسا در استراليا ثبت شد.

ايسا در اين مورد از نزديك با آژانس فضايي روسيه همكاري مي كند.

ايسا در همكاري با روس ها سعي دارد بهترين راه براي حفظ تماس با فضاپيما را پيدا كند.

اين فضاپيماي ۱۷۰ ميليون دلاري براي فرود بر فوبوس يكي از دو قمر مريخ طراحي شده است.

وزن اين كاوشگر بيش از ۱۳ تن است كه بيشتر آن را سوختش تشكيل مي دهد.

اگر اين فضاپيما در مسير مريخ قرار گيرد و موفق به انجام ماموريتش شود بايد در سال ۲۰۱۴ به زمين بازگردد.

اين يكي از بلندپروازانه ترين ماموريت ها به مريخ توصيف مي شود؛ به خصوص از اين جهت كه حامل ماهواره چيني يينگهو-۱ هم هست.

اين ماهواره قرار است در مدار مريخ قرار دارد.

اكنون همه اميدها به ايستگاه راديويي ايسا بسته شده تا شايد بتواند براي زنده كردن اين ماموريت به ياري روس ها بشتابد.

منبع: بي بي سي[/B][/COLOR]
پاسخ
#34
[COLOR="#0000FF"]

[COLOR="#FF0000"][B]شکارهای روح از مریخ[/COLOR]


همشهری آنلاین:
ناسا در یک فیلم ویدیویی به نمایش 3500 تصویر مختلف از سیاره مریخ پرداخته که توسط کاوشگر «روح» طی سفر در این سیاره ثبت شده*اند


کاوشگر مریخ «روح»، مدت پنج سال و سه ماه و 27 روز را در یک ماموریت اکتشافی بر روی سیاره سرخ گذرانده و در آخر در میان خاک آن گیر افتاده است.

بینندگان می*توانند تصویر کاملی از ماموریت «روح» را از لحظه بیداری آن در ژانویه 2004 تا زمان خاموشی در آوریل 2009، در یک ویدئوی 167 ثانیه*ای با 24 فریم در ثانیه، مشاهده کنند.

در این ویدئو که سفر این کاوشگر را بر روی سیاره مریخ به تصویر کشیده، می*توان لحظات آزمایش سنگ*ها توسط این کاوشگر، بالا و پایین رفتن آن از تپه هاوزبند (که به یاد «ریک هاوزبند»، فرمانده شاتل کلمبیا نامگذاری شده)، عبور از دهانه گوسف و ترکیب کردن خاک روشن سیاره را مشاهده کرد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، یکی از بزرگ*ترین دستاوردهای کاوشگر «روح»، کشف شواهدی از وجود آب در خاک مریخ پس از کشف خاک غنی از سیلیکا در آن بود که تنها در حضور مایعات شکل می*گیرد.

امسال سازمان ناسا به طور رسمی مرگ این کاوشگر را پس از دو سال تلاش بسیار برای احیای آن از خواب زمستانی اعلام کرد.

شکارهای روح از مریخ



در زمان فرود کاوشگر «روح» بر روی مریخ، قرار بود مأموریت آن تنها برای سه ماه به طول انجامد؛ اما پس از پایان موفق این دوره، «روح» به همراه کاوشگر opportunity برای دستیابی به اهداف بیشتر به کار خود ادامه داد.

اگرچه کاوشگر opportunity به کار خود ادامه داده و هنوز در حال عملیات اجرایی است، اما «روح» با آسیب*هایی مواجه شده و به دلیل شکسته شدن چرخ جلویی آن تا مدتها به سمت عقب حرکت می*کرد که در آخر در خاک نرم این سیاره گیر افتاد.

بین سال 2009 تا مارس 2010، از این کاوشگر به عنوان یک ایستگاه تحقیقاتی ساکن استفاده می*شد تا این که ناسا در آن زمان تمام ارتباطات خود را با «روح» از دست داد.

در این زمان، زمستان مریخ آغاز شد و کاوشگر «روح» با تاریکی و دمای زیر منفی 55 درجه سلسیوس روبه*رو شد و تلاش*های بعدی این سازمان برای ارتباط مجدد موفق نبود.

[ATTACH=CONFIG]1132[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]1133[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]1134[/ATTACH]
[/B][/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   85_62_44_11-11-22-14175513.jpg (اندازه 1.68 KB / تعداد دانلود: 27)
.jpg   85_62_44_11-11-22-14182014.jpg (اندازه 1.76 KB / تعداد دانلود: 27)
.jpg   Multimedia_pics_1390_9_science_10.jpg (اندازه 1.55 KB / تعداد دانلود: 29)
پاسخ
#35
[COLOR="#0000FF"]
[SIZE=3][B]شمارش معكوس براي آغاز بزرگترين ماموريت فضايي در مريخ



5 آذر 1390 -پروژه ناسا براي انتقال "آزمايشگاه علمي مريخ" بر سطح اين سياره سرخ*رنگ، چشم‎انداز وسوسه*انگيزي دارد.

اين آزمايشگاه كه به اسم "كيوريستي" شناخته مي*شود، رباتي به ارزش ۲ ميليارد و ۵۰۰ ميليون دلار است كه به نسبت ساير ربات*ها در نوع خود، براي نشستن بر سطح يك سياره ديگر، توانايي بيشتري دارد.

آژانس فضايي آمريكا (ناسا) در سال ۱۹۹۷ ميلادي كاوشگر سوجنر را كه به اندازه يك اسباب*بازي بود، به مريخ فرستاد. اين كاوشگر فقط كمي بيش از ۱۰ كيلوگرم وزن داشت.

اين حركت، هفت سال بعد تكرار شد و اين بار دو كاوشگر مشابه با ۱۷۰ كيلو وزن به مريخ فرستاده شدند. اين دو كاوشگر آپورچونيتي و اسپريت نام داشتند و مجموع تجهيزات آنها به تنهايي ۱۰ كيلو وزن داشت كه هم*وزن كل كاوشگر سوجنر بود.

هم*اكنون منتظر كيوريسيتي هستيم. ربات عظيم*الجثه*اي كه ۹۰۰ كيلو وزن دارد و طبق برنامه*ريزي*ها، روز شنبه ۲۶ نوامبر راهي مريخ مي*شود.

بزرگ*ترين ابزار اين كاوشگر، به تنهايي نزديك به چهار برابر كاوشگر كوچكي كه در سال ۱۹۹۷ ميلادي به مريخ فرستاده شد، حجم دارد.

جان گروتزينگر، از پژوهشگران فعال در اين پروژه، در توصيف كيوريسيتي مي*گويد: "چهارچرخه*اي به اندازه يك ميني كوپر است كه روي چرخ*هاي يك نفربر نصب شده است."

با اين توصيف، انتظارات زيادي از كيوريسيتي مي*رود. يك ماشين بزرگ كه به پرسش*هاي بزرگي پاسخ خواهد داد.

مايك مير، از پژوهشگران ارشد ناسا در پروژه اكتشاف مريخ است. او مي*گويد: "آزمايشگاه علمي مريخ نقشي كليدي در يك رشته ماموريت*هاي مربوط به بررسي و مطالعه مريخ دارد. از جمله بررسي اين كه آيا امكان زندگي در اين سياره وجود دارد يا نه. اين ماشين مي*تواند به يك منطقه برود و بعد از جستجو به ما بگويد كه آيا آنجا قابل سكونت بوده يا نه و حتي اين كه آيا آنجا امروز هم مي*تواند به عنوان يك محل زندگي مورد استفاده قرار بگيرد يا نه."

مهندسان ناسا سيستم سه مرحله*اي جديدي را براي ورود اين آزمايشگاه به جو مريخ و فرود آن در سطح اين سياره طراحي كرده*اند. آنها مي*گويند كه با اين سيستم، آزمايشگاه علمي مريخ در منطقه*اي مشخص قرار مي*گيرد.

اين منطقه مشخص، ۲۰ كيلومتر وسعت دارد و آزمايشگاه علمي مريخ ممكن است در هر نقطه*اي از آن فرود بيايد.

اين سيستم جديد، دقتي به مراتب بهتر از فناوري*هاي پيشين دارد.

پژوهشگران براي فرود، يكي از گودال*هاي مريخ در نزديكي خط استواي اين سياره را در نظر گرفته*اند كه "دهانه برخوردي گيل" (Gale Crater) نام دارد. گيل يكي از عميق*ترين گودال*هاي مريخ به شمار مي*رود.

آقاي گروتزينگر مي گويد كه كوهي با ارتفاع حدود سه مايل در مركز اين دهانه قرار دارد.

او اضافه مي*كند: "مهم اين است كه اين منطقه مرتفع مركزي، متشكل از يك رشته لايه*هايي است كه در طول ميلياردها سال، سطح مريخ را پوشانده*اند. در نتيجه ما نه فقط تصاويري با وضوح بالا داريم كه لايه*هاي اين كوه را نشان مي*دهد، بلكه همچنين به دليل طيف*سنج*هايي كه در مدار مريخ داريم، مي*توانيم مواد معدني را كه با آب فعل و انفعال نشان مي*دهند، ببينيم."

هدف اين است كه آزمايشگاه كيوريسيتي در منطقه*اي صاف در عمق دهانه برخوردي گيل فرود بيايد. بعد از فرود، اين ماشين به سمت نوك قله به راه مي*افتد.

در طول مسير، اين ماشين بايد مقادير قابل توجهي تركيبات معدني رسي (فيلوسيليكات) پيدا كند كه فهم جديدي از وضعيت اين سياره سرخ در سال*هاي نخست تشكيلش، به دنبال خواهد داشت.

خاك رس و تركيبات آن، فقط زماني تشكيل مي*شود كه سنگ براي مدتي بسيار طولاني در تماس با آب باشد.

بالاتر از محدوده*اي كه تركيبات خاك رس قرار دارد، كاوشگر بايد نمك*هاي سولفات پيدا كند كه مربوط به دوره*اي است كه سطح مريخ هنوز خيس و مرطوب بود، ولي روند خشك شدنش آغاز شده بود.

اين ربات بالاتر كه برود، بيشتر با سنگ*هايي روبه*رو خواهد شد كه از تجمع گردوخاك تشكيل شده*اند و مربوط به دوره زمين*شناختي كنوني مريخ هستند كه سطحي سرد و خشك دارد.

اما حتي قبل از تمام اينها، اين لابراتوار در منطقه*اي فرود خواهد آمد كه از مدار مريخ، چيزي شبيه مخروطي آبرفتي به نظر مي*رسد. گستره*اي از رسوب*هايي كه با جاري شدن جريان آب از دهانه اين حفره به سمت پايين شكل گرفته است.

با استفاده از باتري پلوتونيومي در اين ماشين، اين امكان فراهم شده است كه آزمايشگاه علمي مريخ براي بيش از ده سال در سطح مريخ در گشت*وگذار باشد. اين زمان، كافي است تا كف دهانه برخوردي گيل مورد اكتشاف قرار بگيرد و كيوريسيتي تا قله كوهي كه داخل آن است، بالا برود.

گروتزينگر تاكيد مي كند: "اين ماموريت براي يافتن حيات در مريخ نيست."

او اضافه مي*كند: "مي‎دانم كه خيلي*ها مي*خواهند بدانند كه ما چه زماني چنين كاري را انجام مي*دهيم. ولي اولين و مهم*ترين قدم به سمت چنين ماموريتي، اين است كه سعي كنيم بفهميم مواد مناسب ممكن است در چه منطقه*اي وجود داشته باشد. در اين مورد خاص، لازم است محيطي قابل زيست، شناسايي و تشخيص داده شود."

او مي*گويد: "چنين محيطي، جايي است كه منابع آب داشته باشد؛ چيزي كه براي زندگي از نوعي كه ما در زمين مي*شناسيم، لازم است. نياز داريم كه منبع انرژي داشته باشيم؛ اين منبع براي موجودات زنده لازم است تا بتوانند به سوخت و ساز بپردازند. ما همچنين به منبع كربن نيازمنديم؛ يعني چيزي كه براي ايجاد ساختارهاي مولكولي تشكيل*‎دهنده ساختارهاي يك موجود زنده، ضروري است."

اين پژوهشگر ناسا مي*گويد: "شايد عجيب باشد كه چرا در چنين ماموريت*هايي به طور مستقيم، علائم حيات بررسي نمي*شود. دليلش روشن است. انجام چنين بررسي*هايي بسيار دشوار است و واقعيت اين است كه ما واقعا انتظار نداريم كه اجتماعات وسيعي از حيات ذره*بيني و ميكروبي را در سطح مريخ پيدا كنيم، چون سطح اين سياره در شرايط كنوني خيلي سخت و ناملايم است."

به گفته او، "پيشينه خيلي دور را كه نظر بگيريم، وضعيت ممكن است كمي متفاوت باشد. الان تقريبا به نظر واضح مي*رسد كه وقتي در بيش از سه ميليارد سال پيش، حيات روي زمين در حال شكل*گيري بود، مريخ هم شرايطي گرم و مرطوب داشت."

او مي*گويد: "يافتن نشانه*هايي از نوع حيات در دوره*هاي باستاني زمين، الان بسيار سخت شده است و اغلب نيازمند تجهيزات قابل توجهي هستيم. در حالي كه اين كار، با يك ماشين در ابعاد كيوريسيتي در سطح مريخ، شدني است."

اين ماشين تجهيزات و ابزاري دارد كه با آنها مي*تواند محيط اطرافش را بررسي و نمونه*هاي احتمالي را ارزيابي كند.

چند دوربين و يك سيستم ليزري مادون قرمز از جمله اين ابزارها است كه با آنها مي*توان سطح يك سنگ را تحريك كرد و ساختار شيميايي تشكيل*دهنده*اش را مشخص كرد.

اين ماشين همچنين بازويي با حدود ۲.۱ متر طول دارد كه روي آن ابزارهايي براي بررسي وضعيت از نزديك، نصب شده است. از جمله مته*اي روي اين بازو نصب شده است كه مي*تواند از حدود ۵ سانتيمتري عمق يك سنگ، نمونه*برداري كند.

آزمايشگاه علمي مريخ دو كيت آزمايشگاهي هم در داخل يكي از بدنه*هايش دارد كه با آنها مي*توان نمونه*هايي را از سنگ، خاك و حتي اتمسفر مريخ آزمايش كرد.

يكي از لحظه*هاي مهم براي اين ماموريت، زماني خواهد بود كه كيوريسيتي بتواند مجموعه*اي از مولكول*هاي كربني مربوط به تركيب*هاي آلي پيچيده مثل آمينواسيدها را پيدا كند.

ماموريت*هاي قبلي روي مريخ، به ويژه وايكينگ*ها در دهه ۱۹۷۰ ميلادي، نشانه*هايي از وجود مواد آلي در سطح اين سياره را مخابره كرده*اند و خيلي خوب خواهد بود اگر كيوريسيتي بتواند تمام ترديدها را در اين باره از بين ببرد. هرچند، اين كارخيلي سخت خواهد بود.

به همين دليل، رسيدن به نتيجه*اي مثبت، يك پيروزي براي تيمي خواهد بود كه آزمايشگاه علمي مريخ را به راه انداخته*اند.

هرچند بايد توجه داشت كه يافتن تركيب*هاي پيچيده آلي به معناي وجود حيات در مريخ نيست، چون مي*دانيم كه اين مولكول*هاي كربني مي*توانند منشاء غيرزيستي داشته باشند.

در عين حال، چنين كشفي، مي*تواند كمك كند كه بدانيم دست*كم پيش*شرط هاي مورد نياز براي حيات در سياره سرخ وجود دارد.

بعد از اين مرحله، مي*توان در فكر اين بود كه چطور حيات در مريخ مورد بررسي قرار بگيرد. هرچند تنها راه*حل واقعي اين خواهد بود كه نمونه سنگ*هاي مريخ براي تحليل و آزمايش، به زمين فرستاده شود.

[ATTACH=CONFIG]1141[/ATTACH]

منبع: بي بي سي[/SIZE][/B][/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   85_62_44_11-11-22-14175513.jpg (اندازه 8.44 KB / تعداد دانلود: 30)
پاسخ
#36
[COLOR="#0000FF"]
در پي شكست*هاي فضايي مكرر اخير
رييس جمهوري روسيه، مجازات قانوني عاملان را خواستار شد


1390/09/06
11-27-2011
13:40:19


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري

[ATTACH=CONFIG]1159[/ATTACH]

رئيس*جمهور روسيه در پي مجموعه*اي از پرتاب*هاي ناموفق كه منجر به شرمساري اين كشور در مجامع بين*المللي شده، دورنمايي از يك پيگرد قانوني را براي اتفاقات ناگوار فضايي مطرح كرد.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ماه گذشته كاوشگر «فوبوس*گرانت» كه براي انتقال نمونه*هايي از خاك يكي از قمرهاي مريخ به زمين به فضا پرتاب شده بود، در مدار زمين گرفتار شده و نخستين ماموريت بين*سياره*يي روسيه را پس از سالها با شانس كوچكي از موفقيت در فضا سرگردان كرد.

اين موضوع حدود سه ماه پس از شكست يك ماموريت ديگر اين كشور كه پرتاب فضاپيماي باري سايوز حاوي محموله*هايي براي ايستگاه فضايي بين*المللي بود، اتفاق افتاد كه اين فضاپيما اندكي پس از پرتاب در جو زمين سوخت.

ديميتري مدودوف، *رييس*جمهور روسيه در مصاحبه*اي تلويزيوني اظهار كرد: شكست*هاي اخير ضربه*اي قوي به رقابت ما هستند. البته اين موضوع يك اتفاق مهلك نبوده بلكه بدين معني است كه ما بايد يك بررسي دقيق انجام داده و مسببان وقايع اخير را تنبيه كنيم.

وي افزود: منظور من تيرباران آنها مانند زمان استالين نيست! بلكه آنها بايد جدا از لحاظ مالي يا در صورت واضح بودن خطا به شكل انضباطي يا حتي پيگرد قانوني تنبيه شوند.

ديميتري مدودوف اخيرا درخواست*هاي مشابهي را براي اجراي مجازات سخت*گيرانه در مورد مسببان فجايعي كه بر اثر بي*احتياطي، فساد و مشكلات مرتبط با زيرساختهاي فرسوده روسيه رخ داده از جمله حادثه غرق شدن يك قايق در ماه ژوئيه كه منجر به كشته*شدن 122 تن شد، مطرح كرده است.

شكست مسلم فضاپيماي 170 ميليون دلاري فوبوس گرانت، بزرگترين شرمساري تلاش*هاي فضايي روسيه محسوب مي*شود. اين فضاپيماي 13 تني قرار بود به قمر فوبوس مريخ منتقل شده و پس از جمع*آوري نمونه*هايي از خاك آن در سال 2014 به زمين بازگردد.

اين فضاپيما همچنين اولين كاوشگر ميان*سياره*يي چين موسوم به «يينگهو 1» را نيز به همراه داشت كه قرار بود در مدار مريخ رها شود.

فوبوس*گرانت در مدار زمين مستقر شده و قرار بود از آنجا به سوي مريخ پرواز كند كه موتور اصلي آن ناموفق ماند. مهندسان مركز فضايي اروپا اخيرا از دريافت علائمي از اين فضاپيما توسط يك آنتن مخصوص راديويي در استراليا خبر داده*اند. اگرچه آنها هنوز موفق به بازيافت ارتباط با آن نشده*اند.

با اين حال حتي اگر روسيه بتواند مجددا كنترل فضاپيماي خود را به دست آورد، ديگر نمي*توان ماموريت برنامه*ريزي شده را اجرايي كرد. اگر چه انتخابهاي ديگري نيز وجود دارند كه از آن جمله مي*توان به يك سفر يك طرفه به قمر فوبوس يا بازديد از ماه يا يك سيارك اشاره كرد.

در صورتي كه هيچ كدام از اين اقدامات قابل اجرا نباشند به پيش*بيني كارشناسان، اين فضاپيما در ماههاي ژانويه يا فوريه به سوي زمين بازگشته و در جو زمين خواهد سوخت.

انتهاي پيام
[/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   wh120-84.jpg (اندازه 3.64 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#37
[COLOR="#0000FF"] سلام
ظاهرا روز جمعه خبرایی از همکاری روسیه با ماموریت های اکتشافی اروپا شده است
روز جمعه و پس از ديدار «ژان ژاك دوردين»، مدير آژانس فضايي اتحاديه اروپا (ESA) و «ولاديمير پوپووكين» رئيس آژانس فضايي روسيه در مسكو، خبر پيوستن روسيه به برنامه كاوش مريخ موسوم به ExoMars* منتشر شد.

يكي از منابع وابسته به صنايع هوا فضاي روسيه پيش بيني كرد، قرارداد همكاري ميان آژانس فضايي روسيه و آژانس فضايي اروپا در برنامه كاوش مريخ در ماه نوامبر به امضاي مقامات دو طرف خواهد رسيد و ميزان بودجه تحقيقاتي نيز تعيين مي شود.

در برنامه كاوش مريخ محققان قصد دارند تا سال 2016 ميلادي يك فضاپيماي اكتشافي و دو سال بعد يك روبات اكتشافي را به سياره سرخ ارسال كنند.

ناسا نيز كه پيش از اين به برنامه ExoMars پيوسته بود، به دليل كاهش بودجه سالانه از حضور در اين پروژه كناره گيري كرد و موشك اطلس را كه براي پرتاب فضاپيماي اكتشافي در نظر گرفته شده بود، آماده نخواهد كرد.

عضويت روسيه در برنامه كاوش مريخ روز جمعه به تصويب شوراي هوافضاي آكادمي علوم اين كشور رسيد.
[/B][/COLOR]
پاسخ
#38
[COLOR="#0000FF"] بازم از مریخ سیاره سرخ و همسایه زمین ، آشناترین سیاره و دورترین آرزوی انسانی خبرها رسیده دوربين مدارگرد اكتشافي مريخ موفق به ثبت حركت چرخشي يك تنوره ديو مريخي با ارتفاع 20 كيلومتر در بخش شمالي اين سياره شده است.

[ATTACH=CONFIG]1341[/ATTACH] اين در حاليست كه عرض اين تنوره بر خلاف ارتفاع بالاي آن تنها 70متر است.

تنوره ديو كه بر روي زمين نيز شايع بوده، نوعی گردباد يا یک ستون هوای متلاطم ضعیف است که حرکت دورانی داشته و بر خلاف توفانهاي پیچنده به هیچ ابری متصل نیست.

اين پديده بر خلاف گردباد در روزهاي صاف، زماني كه زمين در برابر نور خورشيد بوده و هواي بالاي سطح گرم مي*شود، با بالا رفتن سريع هواي گرم در ميان بسته*هاي كوچك هواي سرد بالاتر، در صورت وجود شرايط لازم،* با حالت چرخشي ايجاد مي*شود.

اين تصوير طي روزهاي آخر بهار در بخش شمالي مريخ در جلگه آمازونيس ثبت شده كه زمين در عرضهاي متوسط شمالي از حرارت بيشتري توسط خورشيد بهرمند مي*شود.

مدارگرد اكتشافي مريخ از سال 2006 با شش ابزار علمي خود در حال آزمايش و بررسي سياره سرخ است. اين مدارگرد كه اكنون در ماموريت تمديد شده خود قرار داشته، به كار خود براي ارائه بينش بهتر از محيطهاي كهن مريخ و چگونگي تاثيرگذاري فرايندهايي مانند باد، ضربات دنباله*دارها و سرماهاي فصلي بر سطح امروزي اين سياره ادامه مي*دهد.

اطلاعات بدست آمده از اين ماموريت در مورد مريخ از تمام ماموريت*هاي مداري و سطحي ديگر اين سياره بيشتر است.[/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   6.jpg (اندازه 19.7 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#39
[COLOR="#0000FF"]
به دنبال انسان یا موجودات فضایی در سیاره مریخ بودند اما فیل شکار کردند

مدارگرد اكتشافي مريخ تصويري ديدني به شكل يك فيل از جريان گدازه آتشفشاني بر سطح سياره سرخ ثبت كرده است.

فقط اندازش بزرگتر از فیلهای افریقاست و شاید به اندازه خود قاره افریقا باشه .
[ATTACH=CONFIG]1342[/ATTACH]
[/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   6.jpg (اندازه 17.38 KB / تعداد دانلود: 3)
پاسخ
#40
تصاویر خارق*العاده از بقایای یک رودخانه قدیمی در مریخ

سازمان فضایی اروپا به تازگی مجموعه حیرت*انگیزی از تصاویر مریخ را به نمایش درآورده که بازمانده*هایی از یک رود عظیم در گذشته سیاره سرخ را نشان می*دهند.
[ATTACH=CONFIG]1761[/ATTACH]


این تصاویر که توسط مدارگرد مارس اکسپرس این سازمان به ثبت رسیده، سازه «Reull Vallis» را نشان می*دهند که تصور می*شود در زمان جریان داشتن آب در گذشته*های دور مریخ ایجاد شده باشد.



این رود یک کانال با شیب یک طرفه را در مناطق مرتفع Promethei Terra ایجاد کرده و سپس به سمت کف حوزه هلاس جاری شده است.


[ATTACH=CONFIG]1762[/ATTACH]
این سازه جالب که حدود 1500 کیلومتر در زمینهای مریخ امتداد دارد، در اطراف خود از چندین انشعاب فرعی برخوردار بوده که یکی از آنها به وضوح در دره اصلی به سمت بخش شمالی قابل مشاهده است.



به گفته کارشناسان، این تصاویر نشان*دهنده یک شباهت جالب به ریخت*شناسی موجود در زمین دارد که با عصر یخبندان ایجاد شده*اند.



به گفته این سازمان، برای مثال می*توان سازه*های استپ*مانند گرد را در دیواره*های داخلی دهانه مملو از رسوب در پیش*زمینه دومین منظره چشم*انداز مشاهده کرد.



دانشمندان سیاره*ای بر این تصورند که این سازه*ها ممکن است نشانگر طغیان آب یا سطوح یخبندان پیش از تصعید یا تبخیر یخ و آب در زمانهای مختلف باشند.

[ATTACH=CONFIG]1763[/ATTACH]

تصاویر جدید مارس اکسپرس نشان دهنده منطقه Reull Vallis در نقطه*ای است که عرض کانال ایجاد شده حدود هفت کیلومتر و عمق آن 300 متر است.



این وجوه در این تصاویر بسیار واضح و عمیق هستند و ویژگیهای طولی آنها که کف خود کانال را پوشانده، کاملا قابل مشاهده است.



باورها بر این است که این ساختارها در اثر عبور ضایعات و یخ در جریان دور آمازونی به دلیل جریان یخبندان در طول کانال ایجاد شده*اند.



این سازه*ها خیلی پس از شکل گیری آنها با آب مایع در دوره باختری شکل گرفته*اند که تصور می*شود بین 3.5 میلیارد تا 1.8 میلیارد سال قبل به پایان رسیده باشد.



سازه*های خطواره مشابه نیز که تصور می*شود غنی از یخ باشند، در بسیاری از دهانه*های اطراف قابل شناسایی است.

[ATTACH=CONFIG]1764[/ATTACH]


بخش راست (بالایی) تصویر اصلی در تسلط زمینهای مرتفع Promethei Terra* با کوههای مرتفع و گرد به نمایش درآمده در این تصاویر قرار دارد که حدود 2500 متری بالای دشتهای مسطح قرار دارد.


فایل‌های پیوست
.jpg   MARS 1.jpg (اندازه 33.61 KB / تعداد دانلود: 0)
.jpg   MARS 2.jpg (اندازه 42.49 KB / تعداد دانلود: 0)
.jpg   MARS 3.jpg (اندازه 42.73 KB / تعداد دانلود: 0)
.jpg   Mars 4.jpg (اندازه 69.41 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
جو مریخ... asgari 4 3,445 08-11-2014, 11:21 AM
آخرین ارسال: asgari
چهار میلیارد سال پیش بروی کره مریخ New Astronomer 0 2,205 07-20-2013, 10:02 PM
آخرین ارسال: New Astronomer
فیلم مریخ behzad ashi 3 2,762 09-14-2010, 10:30 PM
آخرین ارسال: behzad ashi
مریخ نورد روح stars 1 2,127 09-04-2009, 04:54 PM
آخرین ارسال: abadanastro
نظریه میلانکوویچ در مورد یخچال ها و گسترش انها در گذشته زمین Geologist 4 2,901 04-30-2009, 10:48 PM
آخرین ارسال: Castor va Pollux
مقایسه زمین و مریخ iran_nasa 0 5,330 09-09-2005, 03:19 PM
آخرین ارسال: iran_nasa
یه تصویر باحال از مریخ 1 3,585 10-12-2004, 09:55 AM
آخرین ارسال:

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان