اخبار ستاره شناسی
#11
[COLOR="#0000FF"]

راه*شیری جنوبی برفراز آلما

این نمای زیبا را از صلیب*جنوبی و دیگر صورت*های فلکی آسمان جنوبی برفراز آرایه تلسکوپی آلما در شیلی ثبت کرده است.[ATTACH=CONFIG]1015[/ATTACH]







آرایه بزرگ میلی*متری/ زیرمیلی*متری آتاکاما که به اختصار آلما خوانده می*شود، با 66 آنتن که محدوده*ای به طول 16 کیلومتر را پوشش خواهند داد، در سال 2013 / 1391 تکمیل خواهد شد و تصویری جدید از آسمان را در محدوده طول*موجی مهم زیرمیلی*متر فراهم می*آورد. این 66 تلسکوپ تداخل*سنجی را تشکیل می*دهند که در بهترین حالت مانند تلسکوپی به قطر 16 کیلومتر از آسمان تصویربرداری خواهد کرد

آرشیو ۳۵۰ ساله قدیمی*ترین انجمن علمی جهان روی وب قرار گرفت

انجمن سلطنتی انگلستان، قدیمی*ترین موسسه انتشارات علمی تاریخ، برای نخستین بار کل آرشیو 350 ساله خود را به رایگان بر روی اینترنت قرار داده است. آرشیوی که تاریخ آن به سال 1665 / 1044 شمسی باز می*گردد

در بسیاری از پردیس*های دانشگاهی دنیا، مجسمه*ای از نیوتن نصب شده که در سال 1676 / 1055 شمسی گفت: «اگر من چیزهای بیشتری می*بینم، به خاطر این است که روی شانه غول*هایی همچون ارشمیدس ایستاده*ام». از میان آنهایی که مجسمه او را برپا کرده*اند، افراد زیادی بوده*اند که می*خواستند کارهای این دانشمند برجسته را در زمینه*های مختلف مانند ریاضیات و اپتیک جمع*آوری و منتشر کنند. اکنون انجمن سلطنتی انگلستان، قدیمی*ترین موسسه انتشارات علمی تاریخ، برای نخستین بار این کار را انجام داده و کل آرشیو 350 ساله خود را به رایگان بر روی اینترنت قرار داده است. آرشیوی که تاریخ آن به سال 1665 / 1044 شمسی باز می*گردد. در این آرشیو شما می*توانید نوشته*های نیوتن را به همان شکلی که جهان برای نخستین بار آنها را مشاهده کرد ببینید.
به گزارش پاپ*ساینس، انجمن سلطنتی تمام مقالات قدیمی*تر از 70 سال را منتشر کرده و تمام مجموعه از قابلیت جستجو برخوردار است. علاوه بر نخستین مقاله نیوتن، آرشیو انجمن سلطنتی حاوی حدود 69 هزار مقاله است که در میان آنها مقالات اصلی رابرت بویل، ویلیام هرشل، مایکل فارادی، جوزف لیستر و بنجامین فرانکلین نیز دیده می*شود.
توماس هنری هاکسلی در سال 1870 / 1249 نوشته بود: «اگر تمام کتاب*های دنیا -به جز کتاب*های فلسفی- نابود شوند، با خیال راحت می*توان گفت که بنیان*های علوم فیزیکی ثابت و استوار باقی خواهد ماند؛ و این به خاطر آن است که پیشرفت*های علمی فراوان دو قرن قبل تا حد زیادی، اگرچه نه کاملا، ضبط شده است».
[/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   IMAGE634561622328848228.jpg (اندازه 22.07 KB / تعداد دانلود: 2)
پاسخ
#12
[COLOR="#FF0000"]تصاویر هوایی از زخم های زمین
آلودگیها در سطحی عظیم رنگهای متنوعی را بر روی سطح زمین ایجاد کرده اند که نمایانگر زخمهای ناشی از نشت مواد شیمیایی و نفتی، اکتشافات باز معدنی، فرسایش و پوسیدگی مواد معدنی و جنگل زدایی در زمین است. فیر می گوید زیبایی بصری این تصاویر که به آثار انتزاعی شباهت دارند توجه افراد را به خود جلب می کند و سپس آنها را به واسطه دلایل زشتی که منجر به ایجاد این زیبایی ها شده است بهت زده می سازد. فیر امیدوار است پرداختن به این موضوع بتواند در مردم انگیزه کافی را برای تغییر چنین وضعیت وحشتناکی ایجاد کند:
[[/COLOR]

[ATTACH=CONFIG]1017[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]1018[/ATTACH]


فایل‌های پیوست
.jpg   712893_orig.jpg (اندازه 87.26 KB / تعداد دانلود: 0)
.jpg   712895_orig.jpg (اندازه 54.91 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#13
[color="#0000ff"]

[B]فضانوردان از سفر به مريخ قلابي در مسكو بازگشتند


به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين تيم كه شامل سه فضانورد روس، يك فرانسوي، يك ايتاليايي- كلمبيايي و يك چيني بودند، روز گذشته (جمعه) پس از ماه ها آزمايش از تاسيساتي فضايي كه تقريبا همه شرايط سفرهاي بين*سياره*يي چون حبس، تنش و خستگي به جز حالت بي*وزني را شبيه*سازي مي*كرد خارج شدند.

اين گروه، مغرور از دستيابي به ركورد طولاني*ترين سفر فضايي شبيه*سازي شده، آمادگي خود را براي سفر واقعي به سياره مريخ اعلام كردند.

به گفته ويتالي ديويدوف، معاون رييس سازمان فضايي روسيه، اين تجربه به هموار شدن مسير براي يك ماموريت واقعي به مريخ كه تا نيمه دهه 2030 امكان*پذير خواهد شد و بايد با همكاري نزديك بين*المللي صورت بگيرد كمك مي*كند.

روميان چارلز، مهندس فرانسوي حاضر در اين ماموريت در خاطرات خود نوشته است: تيم بين*المللي ما با موفقيت ماموريت مريخ 500 را به پايان رساند. ما با خوشحالي و غرور به سوالي كه يك سال و نيم پيش در مورد قابليت انسان براي تحمل فيزيكي و روانشناسي حبس طولاني مدت براي سفر به مريخ مطرح شد پاسخ مثبت داديم.

به گفته آناتولي گريگوريوف، نايب رييس آكادمي علوم روسيه كه بر اين تجربه نظارت داشته، اين افراد در سلامت كامل بوده و سيستم*هاي پشتيباني از حيات كار خود را به خوبي انجام داده*اند.

اين گروه طي دوره اين ماموريت طولاني از طريق اينترنت كه گهگاه براي شبيه*سازي تاثيرات سفر فضايي با اختلالاتي روبرو بود، با خانواده خود و سازمان دهندگان اين برنامه ارتباط داشتند.

به گفته مديران اين برنامه، هر كدام از اعضاي اين ماموريت حدود 100 هزار دلار جايزه دريافت كردند به جز فضانورد چيني كه ميزان جايزه وي توسط مقامات چيني افشا نشده است.

اين گروه براي سه روز در قرنطينه بر سر بردند تا خطر عفونت را پيش از برگزاري يك نشست خبري كاهش دهند.

پروژه 15 ميليون دلاري «مريخ 500»* توسط سازمان فضايي اروپا (اسا) و موسسه روسي مشكلات زيست*پزشكي(ribp) با هدف شبيه*سازي يك ماموريت كامل به مريخ انجام شد.

اين فضانوردان كه در ماه ژوئن سال گذشته وارد اين ماموريت شدند، به انجام آزمايش*هايي مانند راه رفتن بر روي مريخ كه در حقيقت يك پاركينگ خودرو در مسكو بود، پرداخته و بر سلامت و تندرستي خود نظارت مي*كردند.

براي واقعي*تر كردن اين ماموريت، اين تيم تاخيري 20 دقيقه*اي را در زمان ارتباط با كنترلرهاي ماموريت در برخي نقاط خاص از سفر تجربه مي*كردند.

محققان اميدوارند كه بتوانند از داده*هاي جمع*آوري شده در اين سفر براي درك بهتر چالش*هاي فيزيكي و روانشناسي كه فضانوردان در يك سفر واقعي به فضاي عميق با آنها روبرو خواهند بود، استفاده كنند.

اگر چه از جمله كاستي*هاي اين ماموريت عدم توانايي مهندسان براي بازسازي تاثيرات گرانشي يا تابشي بود كه خلاء هايي را در نتايج آنها ايجاد كرد.

اقامت چند ماهه در گرانش صفر مي*تواند به تغييرات قابل توجهي در عضلات منجر شود. تابش*هاي بين*ستاره*يي نيز بر سلامت فضانوردان تاثيرگذار خواهند بود.

اعضاي حاضر در اين گروه شامل روميان چارلز، مهندس فرانسوي، ديگو اوربينا، مهندس ايتاليايي، الكساندر اسموليوسكي، روانشناس روس، سوخروب كامولوف، جراح روس، الكسي سيتف، مهندس روس و ونگ يوئه، مربي فضانوردي چيني بودند.

انتظار مي*رود كه بررسي نتايج اين ماموريت براي تعيين اقدامات بعدي توسط دانشمندان مدت يك سال به طول بينجامد.
[/color][/b]
منبع: ايسنا[attach=config]1021[/attach]


فایل‌های پیوست
.jpg   Multimedia_pics_1390_8_science_285.jpg (اندازه 36.84 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#14
ثبت دورترين نشاني پستي در 343 كيلومتري بالاي زمين

[COLOR="#0000FF"]در پي الحاق موفقيت*آميز يك فضاپيماي چيني به ايستگاه فضايي روباتيك آن كشور، چين يك دفتر پستي فضايي با نشاني*اي در 343 كيلومتري بالاي زمين افتتاح كرد.



به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، «دفتر پست فضايي چين» با هدف تجاري در هر دو حوزه شهر هوافضاي پكن و به طور مجازي در مجموعه فضايي اين كشور كه در پي ورود فضاپيماي «شنژو هشت» به مدل ايستگاه فضايي روباتيك «تيانگونگ يك» تشكيل شده، افتتاح شده است.

اين دفتر پست فضايي كه در روي زمين و در نزديكي مركز كنترل و فرماندهي هوافضاي پكن قرار گرفته، حتي از يك كد پستي با شماره 901001 برخوردار بوده كه تا مدار زمين وسعت دارد.

اين دفتر مانند ساير تاسيسات پستي به پردازش نامه*ها و همچنين ايميل خواهد پرداخت كه نامه*نگاري مردم را براي فضانوردان چيني در زمين و فضا ممكن مي*كند. اين دفتر پست فضايي به تحويل مرسولات داخلي و بين*المللي به اضافه محصولات مرتبط با تمبر خواهد پرداخت.

به گفته مقامات چيني، با گسترش صنعت هوافضاي اين كشور، انتظار مي*رود كه در آينده سرويس*هاي بيشتري از اين قبيل ارائه شود.

يانگ ليوي كه در سال 2003 به عنوان اولين فضانورد چين به فضا راه يافت، به عنوان رئيس افتخاري اين اداره پست فعاليت خواهد كرد.

اين دفتر پستي كه يك كار مشاركتي بين گروه پست چين و اداره مهندسي فضايي سرنشين*دار اين كشور بوده، همچنين به فروش كلكسيون تمبر از رويدادهاي مهم چين در فضا خواهد پرداخت.

در ميان اولين يادگارهاي اين مجموعه مي*توان به نامه*هاي باطل شده*اي اشاره كرد كه تكميل موفقيت*آميز ورود «شنزو هشت» به ايستگاه فضايي روباتيك «تيانگونگ يك» را با يك مهر ابطال تمبر يادبود جشن گرفته*اند.

سرويس پستي چين پيش از اين نيز تمبرهاي يادبودي براي دستاوردهاي فضايي اين كشور منتشر كرده بود اما اين اولين باري است كه از يك اداره پست فضايي اين كار انجام مي*شود.

فضاپيماي «شنزو هشت» روز پنج*شنبه گذشته با موفقيت به ايستگاه فضايي روباتيك «تيانگونگ يك» ملحق شده كه اين دو مدل بدون سرنشين قرار است براي 12روز اين پيوند را نگهداشته و به انجام آزمايش*هايي بپردازند.

اين دستاورد، چين را به جمع دو كشور روسيه و آمريكا با توانايي انجام اين عمليات اضافه كرد. اين عمليات چين را يك گام ديگر به برنامه* آينده فضايي اين كشور براي استقرار يك ايستگاه فضايي سرنشين دار در فضا تا سال 2020 نزديك كرد.
[/COLOR]

منبع: ايسنا[ATTACH=CONFIG]1022[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]1031[/ATTACH]


فایل‌های پیوست
.jpg   111101000900_chinese_space_304x171_n_nocredit.jpg (اندازه 11.63 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#15
ناسا اشعه هاي بالابرنده را براي جمع آوري نمونه از سيارات بررسي مي كند
[ATTACH=CONFIG]1023[/ATTACH]
شيوه "اشعه بالابرنده" بر شكل دقيق اشعه ليزر بستگي دارد
[COLOR="#0000FF"]
آژانس فضايي آمريكا ناسا مبلغي را براي مطالعه "اشعه هاي بالابرنده" براي جمع آوري نمونه هايي از سطح يا جو اجرام آسماني مثل سيارات اختصاص داده است.

اين جايزه 100 هزار دلاري براي بررسي سه تكنيك ليزري براي انجام آنچه تاكنون موضوع آثار علمي تخيلي بوده است به كار گرفته خواهد شد.

تاكنون چندين طرح اشعه هاي بالابرنده در نشريات علمي چاپ شده است اما هنوز هيچ كدام عملي نشده است.

ناسا چندين دهه است كه ماموريت هايي را براي جمع آوري نمونه هايي از سطح يا اتمسفر سيارات راهي ساير كرات يا سيارك ها مي كند.

اگر شيوه جمع آوري ليزري عملي شود در اين ماموريت ها به كار خواهد آمد.

دكتر پال استايسلي دانشمند ناسا مي گويد كه اين رويكرد نه تنها جنبه علمي ماموريت ها را بهبود مي بخشد از خطر آنها هم مي كاهد.

گروه آقاي استايسلي در مركز پرواز فضايي گودارد ناسا جايزه 100 هزار دلاري براي اين تحقيقات را دريافت كرده است.

او مي گويد كه به تله انداختن ذرات با كمك ليزر مساله اي خيالي يا وراي دانش فني موجود نيست.

اين تيم سه گزينه ممكن را براي به دام انداختن و جمع آوري مواد نمونه توسط فضاپيماهاي مدارگرد يا توسط واحدهاي فرود بر سيارات شناسايي كرده است.

يكي از آنها تطبيقي از يك پديده شناخته شده به نام "موچين نوري" است كه در آن اشيا در نقطه تمركز يك يا دو اشعه ليزر به تله مي افتند.

با اين حال اين رويكرد براي آنكه عملي شود نيازمند وجود اتمسفر در اطراف سياره است.

دو شيوه ديگر بر اشعه هاي ليزري با شكل خاص استوار است.

اين تيم به جاي استفاده از اشعه اي كه شدت آن در ميانه به اوج مي رسد، درحال تحقيق درباره دو گزينه ديگر است: اشعه سولنويد و اشعه بسل.

نقاط اوج شدت امواج در اين دو نوع اشعه متفاوت است.

دانشمندان قبلا خواص "بالابرندگي" اشعه سولنويد را در آزمايشگاه ثابت كرده اند.

اما قدرت بالابرندگي اشعه بسل هنوز به طور تجربي ثابت نشده است.

دكتر استايسلي توضيح داد كه در هر سه مورد اثر جمع كنندگي كم است اما در برخي موارد مي تواند از ساير شيوه هاي موجود در جمع آوري ذرات پيشي بگيرد.

به گفته او مشكل تكنيك هاي جاري هزينه بالا و برد كوتاه است.

ناسا اميدوار است كه چنين سيستمي در آينده بر فضاپيماهاي مدارگرد يا واحدهاي فرود تعبيه شود.

منبع: بي بي سي
[/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   111102000152_laser_304x171_spl.jpg (اندازه 8.56 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#16
[COLOR="#FF0000"][B]منشور كوروش در فضا

قاري موسپيد، در پاتوق مطبوعات و در جريان هجدهمين دوره نمايشگاه بين*المللي مطبوعات و خبرگزاري*ها، قرآن كوچكي را در دست گرفته بود و از روي آن با صدايي خوش مي*خواند كه فرمانروايي آسمان*ها و زمين از آن اوست.

كتاب، كوچك بود اما آنچه بزرگش مي*كرد داستاني است كه اين قرآن بخصوص، در دل دارد.

اين قرآن از آسمان*ها آمده بود. سيروس برزو، خبرنگار و نويسنده علمي كشورمان كه اين روزها در روسيه زبان فارسي درس مي*دهد، اين قرآن را همراه دوست صميمي*اش راهي فضا كرده بود تا پشتيبان او باشد در سفر به*مدار زمين.

الكساندر كالري، دوست نزديك سيروس برزو و يكي از فضانوردان معروف روسيه است كه در روزهاي پاياني سال گذشته سوار بر كپسول فضايي سايوز و پس از شش ماه اقامت در ايستگاه بين*المللي فضايي به زمين باز گشت.

او در اين مدت لابد هر روز صبح امانتي مقدس سيروس برزو را در ساك دستي كوچكش مي*ديده و صحبت*هاي طولاني رفيق ايراني*اش را درباره اسلام و مقدس بودن اين كتاب به ياد مي*آورده و دلش آرام مي*گرفته است.

شايد براي همين بوده كه پس از بازگشتش به زمين به برزو گفته بود: من از شما متشكرم كه اين كتاب مقدس را به من داديد كه همراه من باشد. من و همراهانم سفري سخت و كارهايي دشوار داشتيم كه به بركت اين كتاب مقدس توانستيم بخوبي از عهده كارها برآييم.

قاري دارد همچنان از روي قرآن فضايي سيروس برزو تلاوت مي*كند كه او هماني است كه بر بندگانش آيات روشني مي*فرستد تا آنها را از تاريكي جهل به روشنايي نور هدايت كند و من به ياد مي*آورم كه اين كتاب مقدس در ماه گذشته و در جريان مراسم ويژه هفته جهاني فضا در اصفهان رونمايي شده*بود.

اين بار اما هجدهمين دوره نمايشگاه بين*المللي مطبوعات و خبرگزاري*ها بهانه*اي شد تا ضمن نمايش اين كتاب آسماني، سيروس برزو نشانه* ايراني جديد خودرا كه قرار است به فضا بفرستد، معرفي كند.

او قصد دارد تا با استفاده از دوستي ديرينه*اش با بسياري از فضانوردان روس، ترتيبي دهد تا پس از تابلوهاي زيباي استاد فرشچيان و يك جلد قرآن كريم، متن منشور كوروش به چهار زبان ميخي، فارسي، روسي و انگليسي مسافر فضا شود تا نمادهاي هنري و فرهنگي او در آسمان، با يك نشانه تاريخي همراه شده و دل*هاي جوان بسياري را به سوي خود بخواند.

نشانه*هايي كه سيروس برزو به فضا فرستاده و خواهد فرستاد، باعث تعلق خاطر جوان ايراني به فضا خواهد شد براي اين*كه بداند جايي غير از زمين انتظار قدم*هايش را مي*كشد.

او اميدوار است كه اين نمادها، چراغي فروزنده و اميدواركننده باشند براي شعله*ور نگه داشتن اشتياق فراوان جوانان سرزمين مادري*اش براي حضور در مدار زمين و فراتر از آن.

منبع: جام جم[/B][/COLOR][ATTACH=CONFIG]1030[/ATTACH]


فایل‌های پیوست
.jpg   thumb_4145960.jpg (اندازه 5.89 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#17
رازهاي زندگي ارشميدوس رمز گشايي مي‎شود

سرانجام پس از سال*ها تحقيق و بررسي، قديمي*ترين نسخه آثار به جا مانده از ارشميدوس در موزه هنر «والتر» به نمايش درآمد.

به گزارش برنا، نمايشگاهي با عنوان يافته*ها و گمشده و رازهاي زندگي ارشميدوس در موزه هنر «والتر» افتتاح شد.

در اين نمايشگاه آثاري از دست نوشته*هاي متعلق به 12 دانشمند وجود دارد كه باستان*شناسان مشغول رمزگشايي از آن*ها هستند.

بر اساس گزارش فاكس*نيوز، باستان*شناسان به كمك روش*هاي مختلف از جمله عكس*برداري چند وجهي و استفاده از اشعه ايكس موفق به كشف خطوط و دست*نوشته*هاي موجود در اين آثار خطي شدند.

به گفته مدير اين موزه، بازديدكنندگان با چشم غير مسلح قادر به نشانه*ها و دست نوشته*هاي متعلق به «ارشميدوس» رياضي*دان نامي يوناني هستند.

ارشميدوس رياضيدان و فيزيكدان يوناني در 212 سال پيش از ميلاد به دنيا آمد. او فرمول*هاي زيادي را كشف كرد كه يكي از مهمترين آن*ها، تعادل مايعات است كه براي اجسام غوطه*ور به كار مي*رود.

ارشميدوس تا آخرين لحظات زندگي*اش مشغول تفكر در مسايل علمي بود و هنگامي كه به يك سرباز رومي اعتراض كرد كه چرا دايره*اي كه روي زمين كشيده با پاهايش خراب كرده در اثر ضربه مشت سرباز جان خود را از دست داد.[ATTACH=CONFIG]1032[/ATTACH]

منبع: همشهري


فایل‌های پیوست
.jpg   11-10-18-234048book1.jpg (اندازه 20.08 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#18
[COLOR="#0000FF"]


[B]بازماندن کاوشگر فوبوس-گرانت از ادامه سفر



کاوشگر روسي فوبوس-گرانت که روز سه شنبه پرتاب شده بود به علت روشن نشدن يکي از موتورهايش نمي تواند به راه خود به سمت مريخ ادامه دهد . اين فضاپيما به منظور بررسي خاک يکي از ماههاي سياره مريخ به سوي اين سياره در حرکت بود . مهندسان روسي سه روز مهلت دارند تا دوباره موتور را به کار بيندازند و پس از آن باطري فضاپيما خالي شده و در فضا گم مي شود .

برگرفته از : spaceflightnow
[ATTACH=CONFIG]1034[/ATTACH]



[/B][/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   11-10-18-234048book1.jpg (اندازه 87.56 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ
#19
[COLOR="#0000FF"]


[B]پایان حبس یک سال و نیمه برای شبیه سازی ماموریت مریخ

ارسال در: 1390/08/18-12:44
شش مرد که برای مدت یک سال و نیم در یک لوله فولادی محبوس بودند تا ماموریتی به مریخ را شبیه سازی کنند روز جمعه از آن خارج شدند.هدف این پروژه موسوم به

شاید بشر هنوز نتوانسته باشد به مریخ سفر کند اما اخیرا ماموریتی طولانی برای آمادگی جهت رفتن به آنجا انجام داده است.

شش مرد که برای مدت یک سال و نیم در یک لوله فولادی محبوس بودند تا ماموریتی به مریخ را شبیه سازی کنند روز جمعه از آن خارج شدند.هدف این پروژه موسوم به "مریخ ۵۰۰" که در موسسه ای در مسکو انجام شد پی بردن به این مساله بود که ذهن و بدن انسان چگونه خود را با پروازهای فضایی طولانی مدت تطبیق می دهد.این ماموریتی است که علاقه مندان سراسر جهان آن را دنبال کرده اند.وقتی بشر اولین بار موفق به دیدن جزئیاتی با تلسکوپ بر سطح مریخ شد بر این تصور بود که این سیاره مسکون است.این تصور به سرعت نادرست از آب درآمد اما چیزی از علاقه بشر به این سیاره و تلاش برای فتح آن کاسته نشده است.با همین انگیزه بود که یک گروه شش نفره بین المللی حاضر شدند ۵۲۰ روز طاقت فرسا را در یک محفظه بسته سپری کنند.آنها روز جمعه با روپوش های آبی رنگ درحالی که پرچم های ملی را بر بازوهایشان داشتند یکی یکی از کپسول خارج شدند.این شش خدمه مرد شامل سه روس، یک فرانسوی، یک ایتالیایی و یک چینی می شد.در این ماموریت حبس طولانی، استرس و خستگی شدید ناشی از سفر میان دو سیاره شبیه سازی شد اما نه حالت بی وزنی.روانشناسان می گویند که حبس طولانی بدون نور خورشید و هوای تازه اعضای تیم را تحت فشار قرار می دهد و به علاوه آنها از حضور یکدیگر خسته می شوند.گفته می شود که شرایط روحی در یک ماموریت شبیه سازی شده می تواند از یک پرواز واقعی سخت تر باشد زیرا خدمه هیچ یکی از هیجانات یا خطرات ماموریت واقعی را تجربه نمی کنند.اعضای گروه که هنگام خروج از کپسول کمی رنگ پریده به نظر می رسیدند درباره این ماموریت سخن گفتند.

عضو ایتالیایی گروه گفت این بلندترین ماموریت فضایی در زمین بوده که با موفقیت به انجام رسیده است.مجری پروژه مریخ ۵۰۰، موسسه مشکلات پزشکی و بیولوژیکی مسکو بود که مرکز ممتاز پزشکی فضایی روسیه است.این مرکز حاوی محفظه ای قابل سکونت به اندازه یک اتوبوس است که به چندین ماژول دیگر برای انجام آزمایش و ورزش وصل است.خدمه در این مدت از طریق اینترنت و با کمی تاخیر با جهان بیرون تماس داشتند و این ارتباط گاه برای شبیه سازی شرایط واقعی مختل می شد.آنها در این مدت مثل خدمه ایستگاه بین المللی فضایی از غذای کنسرو شده استفاده می کردند.در جریان این ماموریت آنها حتی یک بار وارد اتاقی با کف شنی شدند و پرچم های روسیه، چین و آژانس فضایی اروپا را در سطح آن کاشتند.اعضای این گروه هرکدام حدود ۱۰۰ هزار دلار دستمزد دریافت خواهند کرد اما جایزه عضو چینی گروه معلوم نیست، چرا که مقام های چینی آن را فاش نکرده اند.آنها قرار بود پس از سه روز قرنطینه در یک کنفرانس خبری دیگر شرکت کنند.

بشر احتمالا هنوز چند دهه تا ماموریتی واقعی به مریخ فاصله دارد.باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در سال ۲۰۱۰ در نطقی در کنگره برنامه های ناسا را چنین توصیف کرد:"ما با اعزام فضانوردان به یک سیارک که در تاریخ اولین خواهد بود شروع می کنیم. به عقیده من تا اواسط دهه ۲۰۳۰ می توانیم انسان را به مدار مریخ بفرستیم و سالم برگردانیم. و بعد از آن ماموریتی برای فرود بر مریخ انجام خواهد شد. و من انتظار دارم تا آن موقع زنده باشم."مریخ به دلیل نزدیکی و شباهت های زیاد به زمین موضوع علاقه است.دانشمندان می گویند که احتمال وجود آب و حتی ارگانیسم های زنده در آن هست.آمریکا تاکنون چند روبات را به آنجا فرستاده و اطلاعات زیادی درباره آن جمع آوری کرده است.اما به نظر می رسد که بشر تا زمانی که مریخ را فتح نکند آرام نخواهد نشست.
منبع :bbc
[/B][/COLOR]

[ATTACH=CONFIG]1051[/ATTACH]


فایل‌های پیوست
.jpg   55479564111108002007_mars_464x261_n_nocredit.jpg (اندازه 33.75 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ
#20
كاوشگر روسي در مسير قمر مريخ از راه بازماند

[COLOR="#0000FF"]
[ATTACH=CONFIG]1064[/ATTACH]
روسيه اميد داشت پرتاب كاوشگر فوبوس طلسم ماموريت هاي فضايي به مريخ را بشكند

كاوشگر روسي كه براي جمع آوري سنگ و خاك از سطح فوبوس، از اقمار مريخ، به فضا پرتاب شده بود قادر به ادامه ماموريت خود نبوده است.

روز چهارشنبه، ۱۸ آبان (۹ نوامبر)، منابع روسي گزارش كردند كه كاوشگر فوبوس - گرونت، كه پيشتر با موفقيت به فضا پرتاب شده بود، دقايقي بعد به دليل روشن نشدن موتور تعيين كننده مسير حركت آن به سوي مقصد، از راه باز مانده است.

سخنگوي سازمان فضايي روسيه گفته است كه اين سفينه در حال حاضر در مدار زمين قرار گرفته و مهندسان مي كوشند اين مشكل فني را مرتفع كرده و اين كاوشگر را بار ديگر در مسير صحيح قرار دهند.

مهندسان براي تعمير سفينه تنها سه روز فرصت دارند زيرا پس از آن، باطري هاي سفيه خالي مي شود و كاوشگر براي هميشه در مدار زمين به حال خود باقي خواهد ماند.

پرتاب كاوشگر فوبوس - گرونت جاه طلبانه ترين برنامه فضايي روسيه در سال هاي اخير توصيف شده و قرار بود اين كاوشگر پس از نشستن بر سطح يكي از قمرهاي مريخ به نام فوبوس، نمونه هايي از سنگ و خاك اين قمر را براي آزمايش به زمين بفرستد.

درازاي فوبوس به حدود بيست و هفت كيلومتر مي رسد و برخي كارشناسان گفته اند كه احتمال دارد كه فوبوس در واقع سياركي باشد كه در مدار مريخ به اصطلاح "به دام افتاده است" و موفقيت كاوشگر روسي مي توانست اطلاعات ارزشمندي را در زمينه منشا اين قمر در اختيار دانشمندان قرار دهد.

انتظار مي رفت كه اين كاوشگر سي و سه ماه بعد نمونه هاي جمع آوري شده را به زمين بفرستد.

برنامه پرتاب فوبوس - گرونت از اين نظر هم اهميت داشته است كه موشك حامل آن، همراه با كاوشگر روسي، نخستين ماهواره ساخت چين به نام ينگتو-۱ را هم به مدار مريخ مي برد.

موشك حامل كاوشگر و ماهواره چيني دقايقي بعد از نيمه شب به وقت محلي (حدود ساعت ۸ و پانزده دقيقه بعد از ظهر به وقت گرينويچ) از پايگاه بايكنور در قزاقستان به فضا پرتاب شد و حدود يازده دقيقه بعد در مدار كره زمين از حركت در مسير خود باز ماند.

رئيس سازمان فضايي روسيه گفته است كه ظاهرا سيستم موتورهاي هدايت كننده سفينه از كار افتاده و قادر به قرار دادن سفينه در مسير به مقصد مريخ نيست.
طرحهاي شكست خورده

به گفته كارشناسان، اگر عامل از كار افتادگي موتور هدايت كننده سفينه، بروز مشكل نرم افزاري باشد، مهندسان مي توانند آن را اصلاح كنند تا ماموريت حركت به مارس ادامه يابد اما اگر اشكال جنبه سخت افزاري داشته باشد، امكان تعمير تجهيزات وجود نخواهد داشت.
فوبوس

فوبوس براي پژوهشگران پك پديده جالب در منظومه شمسي است

مقامات روسي اميد داشتند كه موفقيت ماموريت فوبوس - گرونت سرانجام طلسم برنامه هاي اعزام سفينه به مريخ را بشكند.

از دهه ۱۹۶۰ تا كنون، روسيه در مجموع شانزده سفينه را راهي مريخ كرده است اما هيچيك از آنها به مقصد نرسيد و در جديدترين مورد در سال ۱۹۹۶، اين ماموريت در مرحله پرتاب ناكام ماند.

در صورتي كه مشكل ادامه سفر جديدترين مريخ نورد روسي مرتفع شود، اين كاوشگر ماه سپتامبر سال آينده - حدود يازده ماه ديگر - به مريخ مي رسد.

در آن زمان، پس از رها كردن ماهواره چيني در مدار مريخ، سفينه اصلي بر سطح فوبوس خواهد نشست.

كاوشگر فوبوس - گرونت نسبتا بزرگ است و در مرحله حركت به سوي مقصد، وزن مجموعه موشك، كاوشگر، ماهواره چيني و سوخت مورد نياز به بيش از يازده تن مي رسد.

پس از نشستن كاوشگر بر سطح فوبوس، بازوهاي اين كاوشگر براي برداشتن نمونه باز مي شود.

پژوهشگران گفته اند كه قمر فوبوس، كه شكل آن تقريبا به يك سيب زميني شباهت دارد، يك پديده جالب فضايي است و اگرچه سفينه هاي عبوري به بررسي آن پرداخته اند، اما هنوز اسرار زيادي در مورد آن وجود دارد.

فوبوس يكي از دو قمر مريخ با تراكم بسيار كم است و خلاء هايي در داخل آن وجود دارد.

برخي از پزوهشگران معتقدند كه فوبوس قطعه اي از مريخ بود كه كوتاه مدتي پس از تشكيل اين سياره، از آن جدا شد در حاليكه برخي ديگر آن را سياركي دانسته اند كه هنگام گذر از كنار مريخ، در مدار آن قرار گرفت.

منبع: بي بي سي
[/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   11-10-18-234048book1.jpg (اندازه 5.44 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان