یک ترفند برای افزایش نور ورودی به تلسکوپ های نیوتونی
#11
administrator نوشته: درود دوست عزیز
طرح شما از نظر فکری صحیح اما از نظر عملی درست کار نمی کند. در صورتی که از آینه تخت برای جمع اوری نور استفاده شود و دیگر آینه مقعر در کار نباشد...

از نظر تئوری هم غلطه.
پاسخ
#12
با کمال احترام منظور من از استفاده از آینه تخت فقط جمع آوری نور بیشتر به داخل لوله اپتیکی بود نه جایگزینی اون با آینه مقعر تلسکوپ مضافاً جناب Regulus فرمودن بدلیل عدم تطابق کامل تصاویر بجز اندکی در مرکز اونهم با تعداد آینه بالا و دقت در تنظیم زاویه آینه ها کاربردی نیست حالا اگه نور رو اول کانونی و بعد مستقیم کنیم چطور؟ مطمئناً اساتیدی مثل شمادر فیزیک نور و فرمول آینه ها تبحر دارین میخوام که راهنمایی بفرمایند اگه بعد از کانون Ft نور بصورت کاملا متمرکز و در زاویه صحیح وارد عدسی مقعر نهائی بشه آیا فرضمون درست از آب درمیاد (شکل زیر)[ATTACH=CONFIG]1962[/ATTACH] ممنون که تحمل میکنین و پاسخ میدین:eek:


فایل‌های پیوست
.jpg   2014-04-09 10.09.22.jpg (اندازه 98.13 KB / تعداد دانلود: 8)
پاسخ
#13
شما کلا فرض رو اشتباه گرفتی.
نور باید موازی با محور اینه اولیه بتابه، نه با زاویه.
همینطور امکان نداره اینه ها خارج از لوله باشن، مگر اینکه خود لوله رو برداریم.
منظور من از سه پرتو موازی هم چیز دیگه ای بود.
تا امشب طرحشم میکشم.
در اخر، لطفا از لفظ استاد هم استفاده نکنید. ما هم تقریبا اطلاعاتمون در حد شماست و فقط داریم بحث میکنیم و صلاحیت تدریس نداریم.
پاسخ
#14
با احترام ,دلیل اینکه خیلی از محدودیت هایی که در اطرافمون وجود دارند هنوز هم هستند اینه که اونهارو بصورت یک اصل پذیرفتیم وبا لفظ نمیشه و یادرست نیست ویا این حتما باید به این شکل باشه نه جور دیگه ای مدتهاست اوهارو تحمل میکنیم یه نگاهی به اطرافتون بندازین شما چه چیزهایی رو به عنوان محدودیت و اینکه غیر قابل تغییر هستند پذیرفتین زمانی انسان برای دسترسی به آب به چشمه و ... بیرون از محل سکونتش میرفت ولی حالا آب لوله کشی داره اگه اونموقع به کسی میگفتی آب رو به این شکل تهیه کنین بهتون میخندیدن و میگفتن چطور ممکنه باید برای هرچیزی زحمت کشید واینکه نمیشه سالها اینطور بوده تو از اجداد ما باهوش تری ؟ و .... حالا منظور من کلیه ببنیند مثلا من خودم به این دلیل از لپ تاپ بدم میومد و حاضر نبودم pcروم رها کنم چون فک میکردم همیشه باید تو اون حالت ضد ارگونومی دشمن ستون فقرات باید نشست و کارکرد تا فهمیدم میشه مثل آدم هم میشه نشست رویه میزو کارکرد (البته مزاح بود Big Grin) ولی واقعا بهتر نیست بعضی از محدودیت هارو بشکنیم و با دید بازتری به نتیجه بهتری که خواهیم گرفت به این تکرارهای طولانی پایان بدیم؟ امیدوارم منظورم رو رسونده باشم حالا بریم سر طرح و باید عذرخواهی کنم چون این تیکش تو ذهن خودم بود وروی کاغذ نیومده بله اطراف لوله مثل حالت اول نور از بینهایت میاد و پس از برخورد به آینه های کنار لوله اپتیکی که من سه تا فرض کردم برمیگرده از طریق (هرکدوم جدا) یه عدسی همگرا هر سه در یک نقطه متمرکز میشن بعد با عبور از یک عدسی مقعر برای تبدیل اونها به نور ابتدایی وارد لوله میشه و پس از برخورد به آینه اصلی تلسکوپ که administrator محترم تصور کردن حذف شده ولی اینجا بکارگیری میشه برمیگرده و پس از برخورد با آینه 45 درجه ای بطرف چشمی و ما گسیل میشه منظورم این بود.
پاسخ
#15
سلام دوستان وقت همگی بخیر بالاخره بصورت عملی فرضم رو امتحان کردم دوست عزیزمون Regulus درست میگفتن آینه ها هرچقدر هم دقیق تنظیم شده باشن تصویر واحدی رو نمیتونن ارائه بدن به یک شرط اونم اینکه همه آینه ها پشت سرهم قرار بگیرن نه در اطراف یعنی دریک خط امتحان کردم نور تقویت میشه ولی برای اهداف نزدیک بازم مشکل انطباق رو داریم تصاویری که پیوست کردم آزمایش امشبمه دقت کنین تصویر لامپ کم مصرف توی اولی ناواضح تره وقتی یکی میشن حتی سیم لامپ هم معلومه البته همونطور که گفتم برای هرکدوم از آینه ها یک عدسی همگرا لازمه ولی من اینجا از یکی استفاده کردم هرچند بازدهیش زیاد قانعم نکرد ولی ثابت میکنه میشه تصویر رو یک جا کانونی کرد اینم تصاویر :[ATTACH=CONFIG]1963[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]1964[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]1965[/ATTACH]


فایل‌های پیوست
.jpg   2014-04-09 22.46.13.jpg (اندازه 93.83 KB / تعداد دانلود: 6)
.jpg   2014-04-09 22.47.29.jpg (اندازه 94.65 KB / تعداد دانلود: 4)
.jpg   2014-04-09 22.48.40.jpg (اندازه 94.3 KB / تعداد دانلود: 5)
پاسخ
#16
اون متنی که نوشتیدو که کلا نفهمیدم به کجای صحبت من ربط داشت.
اما این ازمایش. خب, لطفا ازمایشو توضیح بدید تا بررسی کنیم که ایا خود ازمایش صحیح هست یا نه.
بعد, چطور اینه ها پشت هم هستن و بازم نوری بهشون میرسه؟!
مشکل فقط انطباق نقطه به نقطه نیست, بلکه جهت تصویر هم عوض میشه.
این طرح منه. ببخشید که 3 بعدیش خوب نشد. ولی بخش پایین که شی و تصویر نهایی رو نشون دادم رو ببینید. مشکل اونجوریه.

[ATTACH=CONFIG]1966[/ATTACH]

اما در مورد ماژلان, این تلسکوپ یه اینه سهموی یا هذلولی داره که از 7 بخش (اگر اشتباه نکنم) تشکیل شده. یعنی اون 7 بخش, بخشی از سهموی هستن. نه اینکه هر کدوم یه سهموی باشن. تفاوتشو تو شکل پایین نشون دادم.

[ATTACH=CONFIG]1970[/ATTACH]

اما میشه با ساخت اینه های off axis, اینه تلسکوپمونو گسترش بدیم. یعنی مثل پازل بقیه بخش های سهموی رو کنار هم قرار بدیم.
البته اینه ثانویه این وسط مشکل بوجود میاره, چون فقط برای جمع اوری نور اینه اولیه اصلی طراحی شده و هر چقدر هم اینه جدید اضافه کنیم, نورش به اینه ثانویه نمیرسه. پس باید کلا تلسکوپو باز طراحی کرد.


فایل‌های پیوست
.jpg   IMG_20140409_232414~2.jpg (اندازه 94.98 KB / تعداد دانلود: 10)
.jpg   IMG_20140409_232401~2.jpg (اندازه 100.77 KB / تعداد دانلود: 5)
پاسخ
#17
منظورم این بود که خودمونو محدود نکنیم به چیزهایی که گفتین مثل "نور باید موازی با محور اینه اولیه بتابه، نه با زاویه" درسته ! ولی ذر آخر بایک آینه تخت دیگه نور رو با محور اصلی آینه موازی میکنیم لازم نیست از اول این قید رو داشته باشیم چون در آینه تخت زاویه گرای پرتوهای نور رو تغییر نمیدن و میشه بازیابیش کرد ویا مثل "امکان نداره اینه ها خارج از لوله باشن، مگر اینکه خود لوله رو برداریم." البته که بدون اینکه لوله رو برداریم میشه اساس کار من هم همین بود که تغییری در لوله و مقر داده نشه فکر میکنم مطالبم رو ناقص گفته باشم Sad واما در مورد آرایش آینه ها ببینید دقیقا در یک خط وپشت سرهم هرآینه یک سطحه و هرسطحی بارتابی داره پس برآیند دارن اگه خیلی نزدیک باشن برهم منطبق میشن (خود آینه های تخت منظورمه) ولی اگه فاصله معقولی رو بدیم یا از آینه بزرگتر شروع و به آینه های کوچیکتر همراستا برسیم این حالت پیش میاد من نوی آزمایشم لامپ اتاق روبروئی رو یک شئ نوارنی که در آسمون هست فرض کردم اتاق ربروش تاریک و شئ نوارنی از در اتاق معلوم بود با جایگذاری آینه ها با فاصله نور رو به دیوار روبرو که تاریک بود منعکس کردم حالا مشخص بود که بازتایش نور آینه ها اگه روی دیوار بهم میرسیدن پرنور تر بودن ولی برای آشکار کردن تصویر نیار به یک عدسی همگرا داشتم با فاصله کانونی مناسب وقتی آینه هارو بصورت عرضی و کنار هم میچیدم به تعداد آینه ها تصویر داشتم البته در حالت پشت سرهم هم چند تصویری وجود داره ولی میشه فصل مشترک هارو بدقت برهم منطبق کرد کاری که در حالت قبل انجام نمیشد البته من این هم منظورم نبود بلکه برای هر آینه یک عدسی نیاز دارم که امشب جور نشد ولی اگه هرآینه و عدسی نور رو کانونی و بعد توسط عدسی واگرا مستقیم کنن اونموقع میشه برای ارسالش به تلسکوپ تصمیم گرفت ولی در حین آزمایش فک کردم حالا که از عدسی استفاده میکنم این روش بدرد تلسکوپ های شکستی بیشتر میخوره تا بازتابی فقط هزینه ها بالا میره ولی خوب اول راهه مطمئناً ناخودآگاه آدم روش فکر میکنه و باز میاد آزمایش میکنه تا یه چیز بدرد بخوری ازآب درآد به امید اون روز دوستان گلم شبتون قشنگ Wink
پاسخ
#18
در بعضی مواقع باید یک نمونه از طرح ساخته شود تا ببینیم چطوری عمل می کند..... اما در کل دادن ایده و طرحی نو باعث خلاقیت در کار می شود....
پاسخ
#19
دوست عزیز، گویا شما اطلاعات مناسبی درباره اپتیک هندسی ندارید.
من که میگم نور باید موازی محور اینه اولیه بتابه، دلیل داره. خیلی هم سادست. چون فقط نور هایی به اینه ثانویه میرسن که موازی محور تابیده باشن و سایر نور های ورودی به جهات دیگه ای بازتاب میشن. در واقع نور هایی که از جهت دیگه ای میان، مال شئ دیگه ای هستن و به شئ مورد نظر ما که در رو به رو هست ربطی ندارن.
مهم نیست در نهایت موازی باشن، بحث اینه که منبع نور ما در رو به رو قرار داره و هر چی نور ازش به ما میرسه، موازی محور هست و اگه نوری از زاویه دیگه بیاد، به اون ربطی نداره که حالا بخواد موازی بشه یا نشه.
مورد بعدی، چطور میخواید با اینه هایی خارج از لوله تلسکوپ، نور رو به اینه ثانویه تلسکوپ برسونید که داخل لوله هست؟ لوله کارش همینه که مانع نور هایی بشه که از کناره ها میخوان وارد بشن.
در مورد عدسی هایی که نور ها رو کانونی میکنن، شما فرض کردید که بعد از کانونی شدن نور ها، همه در یک جهت حرکت میکنن، در حالی که بعد از نقطه کانونی، دوباره از هم دور میشن. در واقع شما با اینکار فقط نور هایی که داشتن موازی میرفتن رو واگرا میکنید!
اما در اخر، مشکل این طرح اینه که جهت تصاویر تشکیل شده از هر اینه با اینه دیگه متفاوته و روی هم نمیفتن.
پاسخ
#20
اصلا اینطوری نمیشه الان مطمئن شدم که مطلب رو اشتباه منتقل کردم و کلا با اون چیزی که من منظورم بوده و تو ذهنم هست 180 درجه تفاوت داره من باید یک نمونه بسازم و بعد از نتیجه گرفتن در مورد بهبودش با هم صحبت کنیم اینظوری بهتره Wink
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
نرم افزار برای synscan over sky 5 3,831 07-16-2011, 05:10 PM
آخرین ارسال:
عکاسی با تلسکوپ korosh2010 13 7,938 06-01-2011, 12:48 AM
آخرین ارسال: korosh2010
ساخت رادیو تلسکوپ MY SKY 2 3,579 05-18-2011, 03:17 PM
آخرین ارسال: MY SKY
امکان استفاده انجمن برای دیگران Castor va Pollux 2 2,347 04-09-2009, 07:39 PM
آخرین ارسال: Castor va Pollux

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 2 مهمان