سیاره زهره
#1
[color="#0000ff"][b]

کشف لايه اوزن در زهره

هر روز کشفهايي نو وحال فضاپيماي ونوس اکسپرس esa کشف ديگري کرده وآن وجود لايه اوزن در سياره داغ قرمز يعني زهره است . با اين شرايط ميتوانيم به مقايسه ساختار اوزن در زهره با زمين و مريخ بپردازيم ودريابيم آيا نوعي از زندگي آنجا هست يا نه؟ اين کشف شگفت آور زماني اتفاق افتاد که گردشگر مشغول رصد ستاره ها در آن نواحي بود که ناگهان جو سياره مشاهده شد وابزار طيف سنج آن توانست از طريق طيف بيني انواع گازها را تشخيص دهد . با جداسازي و انتخاب طول موجهاي مختلف ،لايه اوزن از طريق جذب نور اشعه فرابنفش کشف شد . اين لايه زماني تشکيل شد که نور خورشيد مولکولهاي دي اکسيد کربن را شکست و اکسيژن آزاد شد و توسط بادهاي سياره اي پراکنده شدند وتشکيل مولکول اکسيژن 2اتمه يا اوزن 3اتمه دادند .فرانک مانت مسين سرپرست تيم تحقيق ميگويد :"با اين کشف درک بهتري نسبت به جو زهره به دست مي آوريم.

برگرفته از : اسا



[/b][/color][attach=config]1039[/attach]


فایل‌های پیوست
.jpg   11-10-18-234048book1.jpg (اندازه 21.51 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ
#2
[COLOR="#FF0000"][COLOR="#0000FF"]

[B]آشنایی با سیاره ناهید (زهره)



[ATTACH=CONFIG]1099[/ATTACH]

زهره یا ناهید دومین سیاره بعد از تیر (عطارد) در منظومه خورشیدی است. نام این سیاره به لاتین ونوس است که در اساطیر یونان و روم الهه زیبایی است

این سیاره مانند زمین اتمسفر دارد اما اتمسفر زهره ضخیم*تر از زمین است و همین امر نفوذ به آن را دشوار کرده است. با وجود این اخیرا دانشمندان موفق شدند از این اتمسفر ضخیم عبور کرده

و نگاهی اجمالی به سطح سیاره زهره بیندازند.

ناهید به لحاظ شباهت*های زیادی که با زمین دارد خواهر زمین نامیده می*شود. سیاره زهره از لحاظ شیمیایی، نیروی جاذبه و چگالی مانند زمین است. به عبارت دیگر نوع ومیزان مواد تشکیل

دهنده زهره مانند زمین است و آتشفشان*ها، کوهها و سنگ*های سیاره زهره کاملا مانند آتشفشان*ها، کوهها و سنگهای زمین هستند.

آشنایی با منظومه شمسی

سطح سیاره زهره بسیار گرم است و هیچ پناهی هم برای گریز از گرما در آن وجود ندارد. اتمسفر آن مملو از دی اکسید کربن است و همین امر فضای آن را فضایی مسموم و کشنده کرده

است. تا کنون هیچ موجود زنده*ای بر سطح سیاره زهره یافت نشده است.

در ابتدای زندگی 4 میلیارد ساله زهره، این سیاره بسیار شبیه زمین بوده است. سیاره ناهید از زمین به خورشید نزدیک*تر است. همین نزدیکی به خورشید باعث شده تا زنجیره*ای از وقایع،

زهره را تبدیل به یک جهنم واقعی کند. با توجه به فاصله ناهید از خورشید، دمای آن باید کمی از دمای زمین بیشتر باشد اما همین مقدار کم حرارت بالاتر، موجب تبخیر بیشتر آب شده است.

بخار آب، گاز مهمی در پدیده گلخانه*ای است و افزایش بخار آب در جو سیاره زهره موجب تشدید پدیده گلخانه*ای شده. گاز گلخانه*ای ، هوای گرم را مرطوب می*کند و مانع گذر گرما به خارج

می*شود.

به احتمال زیاد عمده آب سطح سیاره زهره باید تبخیر شده باشد و همین مسئله موجب جذب کامل انرژی خورشید می*شود که سطح این سیاره را به شدت گرم می*کند به طوری که دمای

سطح آن به 482 درجه سانتیگراد می*رسد.



سیاره زهره خشک است

سیاره زمین لایه محافظی به نام لایه ازون دارد که زمین را از امواج فرابنفش خورشید محافظت می*کند. زهره این لایه محافظ را ندارد در نتیجه امواج فرابنفش خورشید به اتمسفر زهره نفوذ می*کنند. این امواج مولکول*های آب را به اکسیژن و هیدروژن تجزیه می*کنند. به همین علت در حال حاضر نباید آب چندانی در سطح سیاره زهره باقی مانده باشد.

جغرافیای سیاره ناهید

آتشفشان*های سطح ناهید از آتشفشان*های تمام دیگر سیارات منظومه خورشیدی بیشتر است. آتشفشان های سطح ناهید بدون توقف در حال فوران هستند و گدازه*ها را به سطح ناهید

می*ریزند.

بخشی از سطح سیاره زهره کوهستانی است و بخش وسیعی از آن هم مسطح است. شواهد و دلایلی وجود دارد که نشان می*دهد خیلی پیشترها سطح زهره هم مانند سطح زمین جا به جا شده است. اما سطح زهره مثل سطح زمین سیستم صفحه فلزی ندارد.

موقعیت غرب به شرق در ناهید

سرعت چرخش سیاره ناهید به دور خورشید کند تر از سرعت گردش زمین به دور خورشید است به طوری که طول هر روز در این سیاره بیش از 100 روز زمینی است . ضمن اینکه جهت چرخش

سیاره ناهید با جهت چرخش دیگر سیارات متفاوت است و به جای اینکه طلوع خورشید در شرق این سیاره مشاهده شود و غروب در غرب اتفاق بیفتد، طلوع خورشید زهره در غرب است و

غروب آن در شرق.

وزن در زهره

از آنجا که زمین و زهره تقریبا شرایط مشابهی دارند، اختلاف وزن چندانی بین زمین و زهره وجود ندارد. یک جسمی که روی زمین 32 کیلوگرم است، روی ناهید 29 کیلوگرم وزن دارد.

زهره هیچ قمری ندارد.


[ATTACH=CONFIG]1100[/ATTACH]

[/COLOR][/B][/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   solar-system.jpg (اندازه 41.91 KB / تعداد دانلود: 1)
.jpg   images.jpg (اندازه 5.34 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ
#3
آسمان از نظر قدما، جایگاه خدایان بوده و در این میان زهره به عنوان خدای زیبایی، بسیار مورد توجه آنها بوده است. جو فوق*العاده غلیظ زهره عرب یا آناهیتای پارسی كه ضریب بازتابشی زيادی دارد، درخشندگی خاصی به این سیاره بخشیده است. همین موضوع باعث شده بود که آناهید با درخشندگی خیره کننده خود همواره جایگاه ویژه ای در ذهن و دل انسان کنجکاو داشته باشد.


در یک کلام الهه زیبایی آسمان است. آسمان از نظر قدما، جایگاه خدایان بوده و زهره به عنوان خدای زیبایی، بسیار مورد توجه آنها بوده. جو فوق*العاده غلیظ زهره عرب یا آناهیتای پارسی که ضریب بازتابشی زیادی دارد، درخشندگی خاصی به این سیاره بخشیده است. آناهیتا که با حدکثر کشیدگی ْ۴۷، به خوبی و بسیار آسان در آسمان مغرب و یا صبحگاهی رؤیت می*شود، از بسیاری جهات شبیه زمین است. حجم، جرم، چگالی و طول عمر یکسان این دو سیاره باعث شده است که دانشمندان، زهره را خواهر زمین بنامند.

اما تحقیقات اخیر نشان داده است که زهره تفاوتهای بنیادینی با زمین دارد. زهره هیچ اقیانوسی ندارد و با جو بسیار غلیظی از دی*کسیدکربن پوشانده شده است. در اتمسفر آن ابرهایی از اسیدسولفوریک دیده شده است و فشار اتمسفر در سطح آن به حدود ۹۰ بار می*رسد. به علت خاصیت شدید گل*خانه*ای(greenhouse effect)، دمای سطح این سیاره تا حدود ۴۸۰ درجه سانتی*گراد افزایش می*یابد.


دوچهره از یک سیاره. تصویر سمت چپ، تصویر واقعی زهره از چشم فضاپیمای مارینر۱۰ در سال ۱۹۷۴ می*باشد. اما تصویر سمت راست، تصویری ساخته شده از مجموعه اطلاعات راداری جمع*آوری شده توسط دو فضاپیمای پایونیر ونوس در سال ۱۹۷۸ و ماژلان در سال ۱۹۹۰ می*باشد.

ولی همین اتمسفر غلیظ باعث می*شود که اختلاف دمای شدیدی بین روز و شب این سیاره برقرار نباشد. می*توان فرض کرد که سطح این سیاره، در فر داغ اتمسفر غلیظی به دام افتاده است و شبانه*روز در حال برشته شدن است.

این خاصیت باعث شده است که زهره علی*رغم دورتر بودن از خورشید، نسبت به عطارد، از آن گرم*تر باشد. فعالیتهای اتمسفری شدیدی در زهره مشاهده شده است. تخلیه*های الکتریکی اتمسفر زهره، می*تواند شهری را زیروزبر کند. زهره پوسته فعالی دارد. تکانهای پوسته*ای شدید و آتشفشانهای فعال زیادی در بررسی راداری زهره مشاهده شده است. طبق مشاهدات نزدیک به ۸۵ درصد سطح این سیاره را گدازه*های آتش*فشانی ناشی از حدود یکصد هزار آتش*فشان کوچک و بزرگ پوشانده است. در زهره آتش*فشانهایی با قطر دهانه خیلی بزرگ، تا حدود ۱۰۰ کیلومتر، وجود دارد. به دلیل جو بسیار غلیظ زهره، کثر اطلاعات ما از سطح این سیاره مربوط به مشاهدات راداری می*شود. یک روز زهره*ای حدود ۲۴۳ روز زمینی طول می*کشد، در حالی که یک سال زهره*ای حدود ۲۲۵ روز زمینی است. این برابری نسبی باعث شده است که رصد کننده*های زمینی زهره، همانند آنچه در مورد ماه رخ می*دهد، تقریبا همواره یک بخش از زهره را رصد نمایند. سیاره زهره نیز چون سیاره*ای درونی است، یعنی بین زمین و خورشید قرار دارد، دارای هلال می*باشد.

موضوع عجیب دیگری که در مورد زهره وجود دارد، چرخش این سیاره از شرق به غرب است. به این ترتیب اگر قادر به زندگی روی زهره بودید، شاهد طلوع خورشید از غرب و غروب آن در شرق خواهید بود. به دلیل جو غلیظی که این سیاره دارد، گودالهای ناشی از برخورد به ندرت در سطح آن دیده می*شود. بزرگترین گودالی که در سطح زهره رصد شده است حدود دو کیلومتر قطر دارد.

در باورهای ایرانی ستاره یا به تعبیر امروزی، سیاره «آناهید/ ناهید/ آناهیتا» ستاره آب*های روان دانسته شده است و از همین رو نیایشگاه*های ناهید نیز در کنار جویباران و چشمه*ساران برساخته شده بوده است. همچنین برای آناهید شخصیتی مؤنث قائل بوده*اند که در نتیجه آب*های چشمه*ها و قنات*ها را متعلق به او و او را حامی و پشتیبان آن*ها می*دانستند. اینکه در اندیشه*های کهن ایرانی، مظهر چشمه*ها جایگاه آناهید دانسته می*شد و مردان را اجازه نزدیک شدن بدان نبود، از همین باور سرچشمه می*گیرد. اما پرسش اینجاست که چه رویدادی در طبیعت موجب پیدایش باورهای ارتباط ستاره آناهید با آب*های روان شده است؟
پاسخ
#4
آیا برای مشکل زیاد بودن دی اکسید کربن بشر توانسته کاری انجام دهد یا حتی ایده ای برای این کار دارند؟ مثلا کاشت گیاهان(البته این کار به خاطر نبود آب غیر ممکن است)
پاسخ
#5
زهره رو باید بی خیال شد. فک کنم تا بیاد درست بشه قیامت میشه.
پاسخ
#6
دوست عزیز سطح زهره دارای آتشفشانهای زیاد و فعاله.
دوشنبه , 18 مهر 1384.گاهی یه تاریخ آدمو پر انرژی تر میکنه.منو استروتاکSmile
پاسخ
#7
سلام.
یک سوال : میگویند در سطح زهره بارانهای اسیدی زیادی میباره ایا این گفته درسته ؟
پاسخ
#8
با این رشد جمعیت بعد یه مدت انسان باید به دیگر سیارات از جمله زهره و مریخ کوچ کنه
مگر اینکه بتونه باسرعت بیش از نور به منظومه های دور بره
پاسخ
#9
سیاره زهره چگونه پدید اومده:confused: از یک منبعی شنیدم که از هیدروژن _ متان _ ارگون _ منیزیم و طلا به وجود اومده:confused::confused::confused:
پاسخ
#10
هیدروژن و متان و ارگون گازن، سطح جامد نمیتونن تشکیل بدن. منیزیم رو نمیدونم ولی طلا بعیده. طلا کلا تو منظومه شمسی خیلی زیاد نیست و کمیابه.
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
سیاره زمین mars 20 10,129 07-23-2015, 03:29 PM
آخرین ارسال: persian.sajjad
دمای عطارد و زهره asgari 3 3,309 04-04-2015, 05:01 PM
آخرین ارسال: Regulus
حرکت زهره... asgari 5 3,967 02-03-2015, 02:03 AM
آخرین ارسال: Regulus
مشاهده زنده سیاره زمین از چشم ایستگاه فضایی بین المللی iss XT8 0 3,693 05-23-2014, 11:26 PM
آخرین ارسال: XT8
اخبار عطارد و زهره Regulus 1 2,684 10-01-2012, 07:39 PM
آخرین ارسال: محمد اسلامی
شبیه ترین سیاره به زمین کشف شد mars 0 2,315 11-27-2011, 11:22 AM
آخرین ارسال: mars
آتشفشان-رنگین-کمانی-در-سیاره-سرخ amir adib 1 2,126 11-20-2011, 09:31 PM
آخرین ارسال: Parnia Shokri
رصد سیاره زهره S I L V E R 4 3,050 10-30-2011, 01:08 PM
آخرین ارسال: ali_solo_ejay

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان