کشف سیارات جدید در خارج از منظومه شمسی
#1
دانشمندان ژاپنی با استفاده از تلسکوپ «سوبارو» موفق به کشف یک سیاره خارج از منظومه شمسی شده اند که احتمالا دارای اتمسفری غنی از آب است و در فاصله ی ۴۰ سال نوری از زمین واقع شده است.به گزارش مهر، سیاره Gliese 1214b” در سال ۲۰۰۹ به عنوان یک ابر زمین کشف شد، این سیاره علاوه بر این که بزرگ تر از زمین است، یک غول گازی نیز محسوب می شود. در این مورد این سیاره ۲٫۷ برابر زمین است. غول*های گازی (و یا سیارات مشتری*سان) سیارات بزرگ و گازی هستند که عمدتا از سنگ و یا مواد جامد دیگر تشکیل نشده *اند. ابر زمین به سیاراتی گفته می شوند که بزرگتر از زمین هستند جرم یک ابر زمین که معمولا سیاره های خارج از منظومه شمسی از بالاتر از زمین اما پایین تر از غولهای گازی منظومه شمسی یعنی اورانوس و نپتون هستند. این دو غول گازی منظومه ما به ترتیب ۱۴ و ۱۷ برابر جرم زمین هستند.براساس تحقیقات اولیه پس از کشف Gliese 1214b، دانشمندان توانستند به جرم، شعاع و تراکم این سیاره پی ببرند. اما آنچه هنوز مشخص نبود، مواد تشکیل دهنده این سیاره بود. با اطلاعات در دست دو احتمال مهم وجود داشت، نخست این که این سیاره صخره ای با اتمسفر هیدروژنی بود. احتمال دوم این است که این سیاره ممکن است یک دنیای اقیانوسی باشد که عمدتا از آب تشکیل شده است.یک گروه از محققان ژاپنی با استفاده از “تلسکوپ سوبارو” و اطلاعات در دست به این نتیجه رسیدند که این سیاره دارای نشانه های از ” پراکندگی رایلی ” است. نوعی پراکنش کشسان نور (Elasticity ) یا سایر امواج الکترومغناطیس است که به وسیله ذرات کوچکتر از طول موج، حتی اتم*ها یا مولکول*ها اتفاق می*افتد. برای مثال آسمان روی زمین آبی است و علت آن نحوه تأثیر گرفتن اتمسفر زمین از پراکندگی رایلی نور خورشید است.[ATTACH=CONFIG]1871[/ATTACH]
این سه تصویررابطهبینترکیباتمسفرورنگانتقالی نوررانشان می دهد. تصویر بالا: اگر جوی بیشتر از هیدروژن داشته باشد،بیشترنور آبی منعکس می کند، به این معنی کهگذردرنورآبیاز نور قرمزبیشتر قابل رویتمیشوند. تصویرمیانه:جوبا هیدروژنکمتراست و در نتیجه طولموجنورآبیضعیفتر میباشد.تصویر پایین: اگر آسمان پوشیده از ابر باشد، بیشتر نور نمی تواند از طریقجومنتقل شود، حتی اگر جو حاکم بیشتر هیدروژن باشد.
اگر Gliese 1214b دارای یک اتمسفر هیدروژنی داشته باشد در آن صورت ستاره شناسان باید انتظار شکل گرفتن یک پراکندگی رایلی بسیار شدید را داشته باشند. این امر نشان دهنده احتمال اتمسفر غنی از بخار آب روی این سیاره است. محققان قصد دارند که مشاهدات بیشتری از این سیاره داشته باشند تا به طور قطع احتمال وجود اتمسفر هیدروژنی برای Gliese 1214b را اعلام کنند. این درحالی است که با توجه به اطلاعاتی که تا امروز در دست است، یک سیاره غنی در آب بهترین احتمالی است که می تواند مطرح شود.زمانی که یافته های دانشمندان نهایی شوند، ستاره شناسان از چگونگی شکل گیری ابر زمینها در مرحله اول اطلاعات خوبی به دست می آورند. این امر ممکن است به ستاره شناسان کمک کند که بفهمند چرا در منظومه شمسی خودمان یک ابر زمین وجود ندارد.


فایل‌های پیوست
.jpg   1.jpg (اندازه 52.11 KB / تعداد دانلود: 7)
پاسخ
#2
تیمی بین*المللی از ستاره*شناسان موفق به کشف سیاره*ای عظیمی شده*اند که اندازه آن دو هزار و 500 برابر زمین و هشت برابر مشتری است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این شیء کیهانی که moa-2011-blg-322 نام گرفته، حول ستاره*ای می*چرخد که 25 هزار سال نوری از زمین فاصله دارد و جرم آن یک سوم خورشید است.
این جرم غول*پیکر با استفاده از تکنیکی به نام «میکرولنزینگ» (میکروبزرگنمایی) شناسایی شد.
میکروبزرگنمایی از نظریه عام اینشتین استفاده می*کند که بر اساس آن، آنچه انسان به عنوان نیروی گرانش درک می*کند، در واقع، از انحنای زمان و فضا ناشی می*شود.
اینشتین معتقد بود، گرچه به نظر می*رسد زمین به سمت خورشید کشیده می*شود، در واقع، شکلی از زمان-فضا حول خورشید است که مسیر حرکت زمین را تغییر می*دهد.
میکروبزرگنمایی بر اندازه*گیری این موضوع که چگونه نور یک ستاره دوردست به دلیل میدان گرانشی یک ستاره نزدیک*تر تشدید می*شود، تکیه دارد.
بر اساس نظریه اینشتین، این امر با خمیدگی فضا-زمان احاطه*کننده ناشی می*شود که کشف ستاره*های دوردست را توسط رصدهانه*های زمینی بسیار آسان*تر می*کند.
شفافیت گذرای moa-2011-blg-322 در سال 2011 توسط منجمانی از ژاپن، نیوزیلند و لهستان رصد شد.
داده*های حاصل از این رصدخانه*ها نشان می*دهد این جهان عظیم از نوع m است که معمول*ترین نوع ستاره در فضا به شمار می*آید.
تصور می*شود، این سیاره دارای فاصله مداری چهار برابر فاصله زمین از خورشید است.
نتایح این تحقیق نشان می*دهد چنانچه چنین سیاره عظیمی بتواند در این فاصله از ستاره*اش وجود داشته باشد، نظریه*های شکل*گیری حاضر در خصوص سیاره*ها ممکن است نادرست باشند.
ما زنده از آنیم که آرام نگیریم * موجیم که آسودگی ما عدم ماست
پاسخ
#3
دوستان بزودی عنوان تاپیک به "کشف سیارات جدید در خارج از منظومه شمسی" تغییر پیدا میکنه
ما زنده از آنیم که آرام نگیریم * موجیم که آسودگی ما عدم ماست
پاسخ
#4
عنوان تغییر کرد.
با تشکر از آقا Mohammad_reza عزیز
ما زنده از آنیم که آرام نگیریم * موجیم که آسودگی ما عدم ماست
پاسخ
#5
دانشمندان موفق به کشف شش کاندیدای جدید سیاره ای با مدارهای فوق سریع چهار ساعته شده اند که فاصله آنها با ستاره میزبانشان بقدری کم است که تقریبا در گردشهای پرسرعتشان با سطح آن برخورد دارند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، یک پژوهش جدید شکار سیاره نشان داده که این کاندیداهای سیاره ای در صورت تائید می توانند در میان نزدیکترین سیارات به ستاره خود باشند که تاکنون کشف شده اند.
بیشتر سیارات فراخورشیدی عظیم گازی با دوره های مداری کمتر یا معادل چند روز از ثبات برخوردار نیستند. این امر به دلیل تخریب مدار آنهاست که در اثر تاثیر نزدیکی با ستاره میزبان بوجود آمده است.
برای سیارات یخی یا صخره ای، این تخریب می تواند آنها را به ستاره میزبان نزدیک کرده و گرانش آنها دیگر نمی تواند در برابر گرانش ستاره مقاومت کرده و آنها را در جای خود نگهدارد.
محققان با توجه به این ملاحظات به اجرای پژوهشی بر روی اجسام با طول گذر بسیار کوتاه در مجموعه داده های کپلر پرداختند.
بررسی مقدماتی دانشمندان چند کاندیدای سیاره ای را به نمایش گذاشت که از دوره های کمتر از 12 ساعت برخوردار بودند.
حتی با جرم تنها چند برابر زمین، این دوره های کوتاه بدین معنی است که شاید بتوان آنها را توسط تاسیسات زمینی موجود شناسایی کرد.
در صورت تائید، این سیارات می توانند در میان سیارات با کوتاهترین مدار شناخته شده تاکنون قرار بگیرند.
محققان اخیرا یک سیاره فراخورشیدی به اندازه زمین موسوم به کپلر 78b را شناسایی کرده اند که در فاصله 700 سال نوری قرار داشته و از مدار حدود 8.5 ساعته در اطراف ستاره میزبانش برخوردار است. این مدار کوتاهترین طول گردش شناخته شده تاکنون در میان سیارات است.
ما زنده از آنیم که آرام نگیریم * موجیم که آسودگی ما عدم ماست
پاسخ
#6
دانشمندان با استفاده از اطلاعات تلسکوپ فضایی کپلر برای نخستین بار یک ستاره فرا خورشیدی به اندازه زمین را در ناحیه زیست پذیر ستاره میزبانش کشف کرده اند
این نخستین سیاره به اندازه زمین است که در ناحیه زیست پذیر حول سیاره دیگری شناسایی شده است
این نخستین سیاره زمین مانندی نیست که کشف شده و همچنین اولین سیاره ای نیست که در ناحیه زیست پذیر واقع شده است
با این حال سیاره های زمین مانندی که تاکنون در چنین ناحیه ای کشف شده اند بسیار بزرگ تر از زمین بوده اند،به طور مثال
سیاره Kepler-62f پیشین که بیشترین شباهت را به زمین دشت حدود 40 درصد بزرگتر از زمین بود
این در حالی است که سیاره جدید فقط 1.11 برابر اندازه زمین است و هر سال آن 130 روز اعلام شده است.این سیاره در ناحیه زیست پذیر ستاره کوتوله Kepler-186 واقع شده و اندازه ستاره میزبان نصف اندازه خورشید است.
بر اساس اطلاعات تیم علمی ناسا سیاره کشف شده فقط یک سوم انرژی خود را از ستاره خود دریافت میکند و شفافیت ظهر آن به اندازه روشنایی یک ساعت پیش از غروب آفتاب زمین است.گرچه اندازه این سیاره برای دانشمندان روشن است اما ترکیب آن هنوز یک معماست و ناسا مدعی است ککه بر اساس تحقیقات پیشین سیاره ای به اندازه Kepler-186f باید صخره ای باشد.
هنوز درباره وجود واقعی حیات یا حتی آب در این سیاره اطلاعاتی در دسترس نیست.
سیاره جدید یکی از هزار سیاره ای است که توسط کاوشگر بدون سرنشین کپلر کشف شده و جزئیات آن در مجله Science منتشر شد.
ما زنده از آنیم که آرام نگیریم * موجیم که آسودگی ما عدم ماست
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
اخبار سیارات فراخورشیدی Regulus 7 5,121 12-30-2013, 05:18 PM
آخرین ارسال: amir adib
نام پیشنهادی شما برای سیارات جدید چیست ؟ amir adib 11 7,030 08-27-2013, 12:38 AM
آخرین ارسال: kamy
مبدا سیارات فرا خورشیدی mars 0 2,389 11-16-2011, 05:48 PM
آخرین ارسال: mars
نظریه‌ای جدید درباره شکل‌گیری حلقه‌های زحل New Astronomer 2 2,922 12-14-2010, 01:44 PM
آخرین ارسال: New Astronomer
سیارات فرا خورشیدی ORION-M42 6 3,450 09-18-2010, 09:59 PM
آخرین ارسال: yperseusy
کشف یک سیاره جدید در نزدیکی خورشید abadanastro 11 5,375 07-23-2010, 09:24 PM
آخرین ارسال: abadanastro

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان