تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: اختفا زهره و ماه
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2 3 4
دنبال کردن زهره به نظر شما وقت گیر نیست؟
من فکر کنم با نیم ساعت تلاش بشه ماه و یا زهره رو توو آسمون پیدا کرد.
اگه seeing محل رصدتون خوب باشه و اسمون مه الود و غبار گرفته نباشه میشه زهره رو وسط روز هم پیدا کرد.
منجم بد شانس کیست؟
منجمی است که به محض وقوع یک رویداد نجومی یا برنامه رصدی هوا آن مکان ابری شود. ولو در ماه تیر که تابستان است و حدودا یه 3ماهی باشد که آسمان یه لکه ابر هم به خود ندیده باشد.

الان تقریبا نیم ساعت مانده به اختفا ماه و سیاره زهره و هوای شیراز ابریست. :x :x فکر کنم اکثرا در شیراز این اختفا را نبینند. Sad Sad
Sad :? :x Cry :twisted: دارم دیوونه میشم :mrgreen: :lol: :x Sad :evil: :twisted: Cry
تهران هم هوا نیمه ابریه. برای شروع اختفا خواب موندم ولی می خواستم اخرشو ببینم که هوا ابری شد.
کلا هوای ایران یکی دو سالیه به هم ریخته. زمستون هوا صافه و گرمه,تابستون هوا ابری و گرمه. در هر صورت گرمه.

مهمان

هوای اهواز هم خاک شد و نتونستم ببینم. اینهم از برکات کشورها اطراف ما هست....
اینجا هم گردوخاکیه Cry
سلام...
با روشی که عرض کردم این اختفا در یک گروه چهار نفره ثبت شد. که تا عصر گزارشش منتشر خواهد شد..
در طی این ثبت از چیزی که گفتم مطمئن شدم که دیدن این اختفا بدون دنبال کردن اون از لحظه طلوع و یا بدون استفاده از تجهیزات go to که از شب قبل با ستاره های سه گانه قطبی شده باشه غیر ممکن بود. و هیچ ربطی به آلودگی هوا نداشت چون پیدا کردن زهره در اون فاصله کمش با خورشید غیر ممکن بود و البته شدیدا خطرناک.
تاکید میکنم که واقا هیچ روشی غیر از این دو برای همچین رصدی به درد نمیخورد.. که اگه کسی میدونه و امتحان کرده بگه...
1- دنبال کردن زهره از لحظه طلوع با مقر موتورداری که دقیق قطبی شده باشه
2- استفاده از تلسکوپی مجهز به go to که شب گذشتش به روش خودش قطبی شده باشه و با اشاره ای روی زهره قرار بگیره.
که البته ما بسته به تجهیزات روش اول رو انتخاب کرده بودیم. و باید گفت با دوربین دوچشمی و تلسکوپ کوچیکتری که داشتیم هم نتونستیم کاری کنیم..
دوستان در روز اختفا در دقایق مانده به شروع اختفا هوا کمی باز شد. من سعی کردم ماه رو پیدا کنم ولی نتونستم. چون هم ابر نازکی بود و هم کمی گرد و خاک. یه بلایی هم سرم اومد. داشتم توو فایندر نزدیک خورشید رو جاروب میکردم که یه لحظه تلسکوپ روو خورشید افتاد. فقط شانس آوردم که با نگاتیو عکس نگاه میکردم. فقط بازوم که روبروی چشمی بود سوخت(جاش مونده Sad )
ما با یک تلسکوپ 8 اینچ زهره رو تا پایان گرفت، رصد میکردیم اما ماه با اینکه هوا صاف بود دیده نمی شد و در حتی در لحظه گرفت، مثل این بود که زهره داره پشت یک چیز نامرعی میره.. البته یکی از بچه ها بعد از شروع گرفت ادعا کرد هلال ماه رو میبینه، و من هم یه چیزای به نظرم میومد، اما هیچ کس دیگه ای با ایستادن پشت تلسکوپ این نظر رو تایید نکرد..
tabatabayi نوشته: ما با یک تلسکوپ 8 اینچ زهره رو تا پایان گرفت، رصد میکردیم اما ماه با اینکه هوا صاف بود دیده نمی شد و در حتی در لحظه گرفت، مثل این بود که زهره داره پشت یک چیز نامرعی میره.. البته یکی از بچه ها بعد از شروع گرفت ادعا کرد هلال ماه رو میبینه، و من هم یه چیزای به نظرم میومد، اما هیچ کس دیگه ای با ایستادن پشت تلسکوپ این نظر رو تایید نکرد..

دوست من، من تجربه زیادی توو رصد هلال ماه در روز دارم وحتی یه جورایی رکورددار ثبت نشده روئت هلال در روز هستم.
هلال به باریکی هلال روز اختفا و یا هلالهای اول ماه رو نباید از توو چشمی نگاه کرد. بهترین روئت رو با فایندر انجام میدن. اونم در حالت عادی هلال ماه دیده نمیشه. باید با انگشتت خیلی آروم به بدنه تلسکوپ ضربات متوالی بزنی تا در تصویری که توو فایندر تلسکوپ میبینی یه ارتعاشی بوجود بیاد تا ماه دیده بشه.
دلیل ندیدن ماه در روز اختفا، در خیلی از جاهای ایران وضعیت نامناسب جوی بود.
صفحات: 1 2 3 4