تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: سیاه چاله؟
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2
یه سوال
همان طور که همه می دانیم گرانش سیاه چاله ها بقدری زیاد است که حتی نور هم توان خارج شدن از میدان گرانش آنرا ندارد و در آن فرو می رود!
حال این نکته را هم می دانیم که سیاه چاله ها از خود پرتوهای x ساطع می کنند!
با توجه به اینکه بالاترین سرعت در طبیعت سرعت نور می باشد دلیل اینکه پرتو های x توان گریز از سیاه چاله را دارند چیست؟؟؟
با تشکر
قوانین بنیادی ترمودینامیک. فرمول ساده و زیبایی که هاوکینگ در سال 1968بدست آورد. در این باره خود هاوکنیگ در کتابهاش توضیحاتی داده. البته شرح علمی و فرایند فیزیکی اش جالب‌تره. در همین‌جا می‌نویسم. این لینگ رو به جای گوناگون می‌تونی در کیهان‌شناسی مطرح کنی. ولی در همین جا ادامه می‌دیم...
به هر حال من که تا الان جواب سوالمو نگرفتم!!
جواب ساده و معرفی یک کتاب:
فوتون وقتی به مرزهای سیاه‌چاله نزدیک میشه، بنا به اصل بقای انرژی و با توجه به نمودارهای معروف فاینمن، به ذره و پاد ذره تبدیل میشه. بنا به اصل بقای تکانه و انرژی تابشی با انرژی بالا از جنس X صورت می‌گیره. این تابش در همون مرز گرانشی انجام میشه، و انرژی مثیت داره. و تابش با انرژی منفی هم جذب سیاه‌چاله میشه.
کتاب:
ترمودینامیک عالم : من وقت نداشتم اون رو مطالعه کنم ولی جزو کتابهاییه که خودنش برای غیرفیزیکیها بسیار جذابه و به اندازه‌ی کافی علمیه نسبت به برخی از کتابهای تخیلی به زبان ساده!! کتاب رو که ورق زدم دیدم برای بچه‌های آماتور و دانش‌اموزان بسیار مفیده!
اینم یک لینک خوب از یک سایت خوب:
http://www.superstringtheory.com/blackh/blackh3.html
خیلی ممنون از راهنمایی هاتون
ولی تا اینجایی که من تحقیق کردم دلیل چیزه دیگه است!
تابش در همون مرز گرانشی انجام میشه، و انرژی مثیت داره. و تابش با انرژی منفی هم جذب سیاه‌چاله میشه
چرا انرژی منفی جذب می شه و انرژی مثبت پخش می شود؟؟؟
اگر چه از سیاهچاله ها هیچ تشعشعی خارج نمی شود اما چیزهایی که در سیاهچاله ها سقوط می کنند به هنگام سقوط اشعه ایکس از خود منتشر می کنند.
دلیل تابش اشعه ایکس از سیاهچاله ها این است که اجرامی که تحت تأثیر گرانش حفره های سیاه از سطح ستارگان به دام افتاده می گریزند ، در فاصله مناسبی که به حفره سیاه رسیدند، توسط حفره شکار می شوند. و در مداری به دور حفره شروع به چرخش کرده و به این ترتیب شکل یک دیسک عظیم را تشکیل میدهند. با توجه به این نکته که لایه های داخلی تر دیسک سریع تر از لایه های خارجی می چرخند، در اثر اصطکاک لایه های مختلف دیسک گرم شده و شروع به تابش اشعه ایکس می کنند.بنابراین اشعه ایکس دقیقاً از داخل حفره سیاه ساطع نمی شود.
Confusedhock: Confusedhock: Confusedhock:[/color]
انرژی پرتو x بیشتر است یا نور؟
اتفاقاً به گفته استاد جعفری زاده ( مدیر وب سایت آسمان شب) ریاست محترم انجمن ستاره شناسی اهواز پرتو های x دقیقاً به مرکز ربط دارند و از مرکز به فواره های دو راس سیاهچاله انتقال داده می شوند و از آنجا ساطع می شوند.
مسأله‌ ی فوران‌های اخترفیزیکی یا عبارت«جت‌های اخترفیزیکی»چیز دیگه‌ایه: میدان‌های مغناطیسی بسیار قوی ناشی از جرم مرکزی هستند که با سرعت بسیار زیاد در حال حرکت وضعی است. این میدان ها ذرات رو با سرعت‌های نزدیک نور به صورت سیکروترونی شتاب می‌دهند. و در نهایت پرتاب ذرات با سرعت‌های بالا. وقتی آشکار سازی می‌شوند طول‌موج‌های کمی‌دارند که اکثرا به x و گاما نزدیک هستند.
حضور یک جرم عظیم با چرخش بسیار سریع این میدان عظیم مغناطیسی رو منجر میشه. سیاه‌چاله‌های چرخان این میدان های قوی رو تولید می‌کنند. علاوه از ستارگان و اجرام بزرگ دیگه اخترفیزیکی. همون‌طوری که گفتم این به ناظرها در بررسی ذره (با تابع موج) و 4 اصل ترمودینامیک و اصول بقا ارتباط داره. اصل قضیه البته پیچیده تر از این حرف هاست و به نظریه‌ی میدان‌های کوانتمی ربط داره.
در اون صفحه‌ای که لینک کرده بودم توضیحش تا حدودی داده شده.
صفحات: 1 2