تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: صورت فلکی سنبله
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
سنبله (Vir) دوشيزه



زمان رسيدن به نصف النهار : 4 خرداد ؛
مساحت : 1294 درجه مربع
سنبله تنها چهره زنانه در منطقه البروج بوده و يکي از قديمي ترين و مشخص ترين صورت هاي فلکي آسمان است، ضمن اين که نام تعدادي از خدايان اساطيري مؤنث از جمله ايشتر(1) ، ايزيس(2) [رب النوع مصري] ، دمتر(3)[ رب النوع مادر زمين] ، آتنا(4) [دختر زئوس و متيس] و آرتميس(5)[خواهران آپولون] را در خود دارد. سنبله يک صورت فلکي عظيم و دومين صورت فلکي در آسمان از نظر بزرگي است. خورشيد در عبور سالانه خود در دايرة البروج، بيشترين زمان را در اين صورت مي گذراند. تنها ستاره درخشان سنبله ، سماک اعزل است که به طور مشخص و مجزا مي توان آن را تشخيص داد




ستاره ها

آلفاي سنبله به نام سماک اعزل در لاتين به معناي «خوشه گندم » آمده که در دست دوشيزه اي است. طيف آن از نوع BIV قدر 0/1 و فاصله آن 220 سال نوري است . سماک اعزل داراي يک همدم بسيار کم نور است.




اجرام عمقي آسمان

در داخل اين صورت فلکي خوشه کهکشاني سنبله قرار دارد که خوشه وسطي آن ابر خوشه سنبله است و خوشه کهکشاني ما هم که جزء «گروه محلي» محسوب مي شود، يکي از اعضاي آن است. خوشه سنبله شايد شامل 3000 کهکشان، در فاصله 50 ميليون سال نوري تا زمين است. براي مشاهده اغلب اين کهکشان ها نياز به تلسکوپ متوسط است. درخشان ترين آن ها M49 به صورت کهکشان بيضوي با قدر M 104 , 8 يک کهکشان مارپيچ قدر هشتم است.
ممنون واقعا کهکشان های سنبله زیباست..
اینم نقشه ی صورت فلکی سنبله.فکر کنم واسه آشنایی با این صورت فلکی دیدن این نقشه لازم باشه :wink: