تالار گفتگو ستاره‌شناسان
در حسرت رصد - نسخه قابل چاپ

+- تالار گفتگو ستاره‌شناسان (https://www.astrotalk.ir)
+-- انجمن: آسمان شب (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=3)
+--- انجمن: رصد ژرفای آسمان (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=24)
+--- موضوع: در حسرت رصد (/showthread.php?tid=1828)

صفحات 1 2


در حسرت رصد - Regulus - 02-08-2011

سلام
کدوم جرمه که ارزوی رصد کردنش رو دارید (هر جرمی مثل کهکشان ها,سحابی ها,خوشه های ستاره ای,دنباله دار ها و اعضای منظومه شمسی)

من خودم ارزو دارم یه روز به نیمکره جنوبی برم تا ابر بزرگ ماژلانی که نزدیک ترین کهکشان به ماست رو ببینم. اینم عکسش
[عکس: lmc_whw_big.jpg]


در حسرت رصد - shabaviz - 02-09-2011

سلام.من هنوز خيلي در مورد نجوم اطلاعات ندارم ولي هميشه آرزو داشتم به قطب شمال برم و شفق قطبي رو ببينم.اتفاقا يه خوشيدگرفتگي كامل هم در سال 93 در قطب شمال اتفاق مي افته! ان شاءالله همه به آرزوهاي خيرشون برسن. :wink:


در حسرت رصد - Regulus - 02-09-2011

امیدوارم شما هم به ارزوتون برسید اما فکر کنم شفق قطبی در هر قطب فقط تو شش ماه شب دیده میشه ولی خورشید گرفتگی تو شش ماه روز دیده میشه اگه اطلاعاتی داری بنویس تا استفاده کنیم. دوستان شما هم همینطور.


در حسرت رصد - shabaviz - 02-10-2011

سلام. از سوالتون ممنونم چون باعث شد در اين مورد يه تحقيق كوچولويي بكنم. شفق ها پرده هايي عظيم به طول صدها كيلومتر از نورهاي رنگين مي مانند كه بيشتر اوقات سبز اند ولي به رنگ هاي صورتي- ارغواني – بنفش نيز ديده مي شوند. شفق‌های قطبی در نزدیکی قطب مغناطیسی شمالی ممکن است خیلی بالا باشد ولی در افق شمالی به صورت سبز بر افروخته و در صورد طلوع خورشید به صورت قرمز کمرنگ دیده می‌شود.در موارد نادر شفق قطبي ممكن است سراسر آسمان مرئي از افق تا سمت الراس را بپوشاند. شفق‌های قطبی معمولاً از سپتامبر تا اکتبر و از مارس تا آوریل اتفاق می‌افتند. به شفق‌های قطبی، نور قطب شمال هم گفته می‌شود زیرا آنها فقط در نیم کرهٔ شمالی رویت می‌شوند و هر چقدر به قطب شمال نزدیک می‌شوید با توجه به مجاورت با قطب مغناطیسی شمالی زمین احتمال بیشتری می‌رود که بتوانید آنها را ببینید به طور مثال در شهرهای شمالی کانادا که بسیار نزدیک به قطب هستند امکان رویت آنها بسیار زیاد است. در قطب جنوب نیز این اتفاق می‌افتد ولی فقط در جنوبی‌ترین عرض جغرافیایی قابل رویت است و گاهی اوقات در آمریکای جنوبی و استرالیا. اين پديده طبق گزارش هاي مستند غالبا در عرض جغرافيايي ٦٧ درجه شمالي و ٦٧ درجه جنوبي و به پهناي ٦ درجه ديده ميشود. يکي از بهترين نواحي براي ديدن شفق قطبي منطقه آلاسکا است.
شفق‌های قطبی معمولاً باید فقط در قطب‌ها اتفاق بیافتند. ولی به ندرت در عرض‌های جغرافیایی میانی نیز دیده می‌شوند وقتی که طوفان‌های مغناطیسی اتفاق می‌افتند. طوفان‌های مغناطیسی در دورهٔ تناوب ۱۱ سالهٔ خورشیدی یا ۳ سال بعد از این دورهٔ تناوب اتفاق می‌افتند. در این دورهٔ تناوب ۱۱ ساله که همکنون نیز ما در آن هستیم میزان فعالیت‌های خورشیدی بالا رفته و با رصد خورشید می‌توان میزان بالای این فعالیت‌ها را دید.
بيشتر اين مطالب رو از ويكي پديا گرفتم يه مقداري هم از نجوم به زبان ساده ويه مقداري هماز وبلاگ كلاس فيزيك . خورشيدگرفتگي در 20 مارس 2015 يعني در سال 1393 گمانم 29 اسفند ماه(ان شاءالله سال تحويل قطب شمال!!) باشه كه محل هاي رويت اون اقيانوس اطلس و شمالگان هست. از اونجا كه نوشته بود شفق هاي قطبي در ماه مارس هم ديده ميشن پس احتمالا ميشه ديدشون. ولي نمي دونم ميشه اين خورشيدگرفتگي 2 دقيقه اي رو ديد يانه؟ اين مطلب پايين رو از وبلاگ http://www.physicclass.blogfa.com گرفتم. بازم متوجه نشدم ميشه اين دو تا پديده رو با هم ديد يا نه ؟ "يکي از تماشايي‌ترين و با شکوهترين پديده‌ها شفق قطبي است، که مشخصه عرضهاي جغرافيايي بالا , نزديکيهاي شمال يا جنوب مدار قطبي است. پديده شگفت آور و زيبايي که در طول شب قطبي طولاني در آسمان ديده مي‌شود.عرضهاي بالاي زمين ، آسمان شب ، بصورت درخشاني به شکل متحرک روشن مي‌شود که شفق قطبي ناميده مي‌شود. آنها شفاف هستند و مي‌توان ستاره‌ها را از داخل آنها مشاهده کرد. اغلب نور آنها به قدري مي‌درخشد که مي‌توان نوشته ای را خواند و رنگ آنها هميشه سبز مايل به زرد نيست. شفق قطبي شمالي و شفق قطبي جنوبي را مي‌توان در هر شب روشن مشاهده کرد و شدت نور آنها متغير بوده و تابع تعدادي پارامتر است. راه شيري توسط يک شفق قطبي روشن ، ديده نمي‌شود.همچنين آشکار است که شفق قطبي به هنگام روز بوجود مي‌آيد، بطوري که نور آن همواره در اتمسفر عرضهاي بالا انتشار مي‌يابد."
اينم لينكش براي افرادي كه مي خوان در اين مورد اطلاعات بيشتري داشته باشن: http://www.physicclass.blogfa.com/post-89.aspx


در حسرت رصد - Regulus - 02-11-2011

سلام من الان قطب شمال بودم (البته تو Starry Night) خورشید گرفتگی درست پس از طلوع خورشید شروع میشه و همین طور که گفتی 2 دقیقه طول میکشه. اگه منظورت اینه که در حین خورشید گرفتگی شفق رو ببینی درست نمی دونم اما با توجه به تاریکی اسمون فکر کنم بشه یه چیزایی دید. اما اگه منظورت اینه که تو همون روز شفق رو ببینی مطمئنا میشه دید. امیدوارم اون روز اونجا باشی. :wink:


در حسرت رصد - shabaviz - 02-11-2011

ممنونم كه جواب سوالم رو داديد.منظور من هم اين بود كه توي همون روز و شب هر دو را ان شاءالله ببينم كه بايك تير دو نشون بزنم. انشاءالله شما هم ابر ماژلاني را در بهترين زمان و مكان ببينيد. :wink:


در حسرت رصد - ali_solo_ejay - 02-15-2011

من هم آرزوی نویسنده این مطلب رو دارم. ابرهای ماژالانی هم بزرگش هم کوچیکش. اتفاقا چند روز پیش بود توو نرم افزار starry night رفتم و دیدمشون. یه کم خودمو راضی کردم.


در حسرت رصد - shabaviz - 03-01-2011

داشتم در مورد صورت هاى فلكى ميخوندم،رسيدم به صليب جنوبى!
نوشته بود در مواقع خاص تو جنوب ايران هم ميشه ديدش؛كسى ميدونه چه زمانيه؟ Smile


در حسرت رصد - Regulus - 03-02-2011

نمی دونم چی شد Starry Night ام یدفعه خراب شد ولی اونطور که از گردونه اسمون بر میومد احتمالا اواخر اردیبهشت بعد از غروب خورشید ارتفاع مناسبی داشته باشه. اگه دقیق می خوای بدونی بهتره از اعضای جنوبی سایت بپرسی.


در حسرت رصد - abadanastro - 03-03-2011

harriet نوشته: سلام،داشتم در مورد صورت هاى فلكى ميخوندم،رسيدم به صليب جنوبى!
نوشته بود در مواقع خاص تو جنوب ايران هم ميشه ديدش؛كسى ميدونه چه زمانيه؟ Smile

با توجه به این که این صورت فلکی در مدار میل -60 درجه قرار گرفته واسه ما آبادانی ها و کسانی که در عرض های بالای 30 درجه زندگی می کنند دیده نمیشه و اگر هم دیده بشه یکی از ستاره های اون با 1 درجه ارتفاع است ! ( اونم در بهترین شرایط )
اما شاید این صورت فلکی زیبا در جای مثل جزیره ابوموسی با عرض 26 درجه دیده بشه و باز هم در اونجا با ارتفاعی خیلی کم در حد 5 درجه و کمتر دیده میشه .
اما 2500 سال پیش این صورت فلکی در ناحیه ای مثل تخت جمشید دیده میشده . که این مطلب رو با توجه به حرکت تقدیمی زمین میشه متوجه شد .