اخبار مربوط به کاوشگر کنجکاوی
#91
[COLOR="#0000FF"][COLOR="#FF0000"]کنجکاوی در پیاده روی مریخی رکورد زد ...
[/COLOR]
مریخ*نورد «کنجکاوی» با پیمودن مسیر 141 متری، رکورد طولانی*ترین مسیرپیمایی در طول یک روز مریخی را شکست.


مریخ نورد یک تنی ناسا از ماه آگوست 2012 فعالیت اکتشافی خود را بر سطح سیاره سرخ آغاز کرده است.


کنجکاوی در سیصد و هشتاد و پنجمین روز مریخی به دو موفقیت تازه دست یافت که شامل طولانی ترین مسیرپیمایی در یک روز و مسیریابی خودکار به تنهایی بود.


بر اساس اعلام آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL)* ناسا، کنجکاوی در تاریخ پنجم سپتامبر (14 شهریور) مسافت 42 متری را با استفاده از سیستم هوشمند آنبورد خود پیمود.


«جف بیسیادکی» برنامه ریز مریخ نورد کنجکاوی تأکید می کند: مسیر طولانی بسمت کوه شارپ در پیش داریم و با فعال کردن سیستم اجتناب از خطر مریخ نورد امیدواریم که بتوانیم موانع را براحتی پشت سر بگذاریم.


پس از پیمودن این مسیر و با ارزیابی عملکرد مریخ نورد و تکمیل نقشه راه در تاریخ هشتم سپتامبر، کنجکاوی به نخستین توقفگاه پنجگانه در مسیر رسیدن به کوه شارپ در فاصله 5.5 کیلومتری از مرکز دهانه گیل موسوم به توقفگاه Waypoint 1 رسید.

[ATTACH=CONFIG]1872[/ATTACH]

با پایان یافتن تحقیقات علمی در منطقه Waypoint 1 ادامه مأموریت به سمت چهار توقفگاه دیگر و رسیدن به مقصد نهایی کوه شارپ از سر گرفته خواهد شد.


مریخ نورد کنجکاوی در طول بیش از یکسال فعالیت بر سطح سیاره سرخ به هدف نخست مأموریت خود یعنی کشف شواهدی از محیط باستانی مریخ که از تکامل حیات میکروبی حمایت می کند، دست یافته است.[/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   =.jpg (اندازه 15.19 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ
#92
فکر کنم چندی پیش آقای ادیب این درخواست را کرده بود.

[COLOR="#0000FF"][COLOR="#FF0000"]این گزارش به معرفی 10 دستاورد برجسته کنجکاوی تا کنون می*پردازد
[/COLOR]
1- فرود

2- نخستین شات لیزری

3- نخستین حرکت


4- جاری*شدن صدای انسان


5- نوشتن پیغام بر روی مریخ


6- منعطف*کردن بازو


7- کشف یک بستر جویبار باستانی


8- نخستین حفاری


9- گرفتن تصاویر پانورامیک از خود


و 10- آغاز سفر طولانی[/COLOR]

[ATTACH=CONFIG]1873[/ATTACH]


فایل‌های پیوست
.jpg   ناسا.jpg (اندازه 75.71 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ
#93

فناوری جدید برای ساخت کاوشگرهای رباتیک هوشمندتر
[ATTACH=CONFIG]1879[/ATTACH]
با وجود دستاوردهای علمی مریخ نوردهای مختلف ناسا، نسل آینده کاوشگرهای رباتیک به فناوری های جدیدی برای انجام مأموریت در مقاصد دور دست فضایی نیاز دارند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مریخ نورد کنجکاوی که در حال اکتشافات علمی بر سطح سیاره سرخ است، از فناوری های پیشرفته ای برخوردار بوده و به دستاوردهای چشمگیری دست پیدا کرده است.

اما نسل آینده کاوشگرهای رباتیک به هوش بیشتری برای کاوش بر سطح سیارات دور دست در منظومه شمسی نیاز دارند.

یکی از گام های مهم در این حوزه، توسعه نسل پیشرفته دوربین است که عملکردی فراتر از عکسبرداری از سنگ ها داشته باشد.

فعالیت های مستقل کاوشگرهای رباتیک در مقاصد دور دست فضایی بستگی زیادی به تصاویر تهیه شده دارد و این مسئله یکی از محدودیت های مهم در اکتشافات فضایی محسوب می شود.

[ATTACH=CONFIG]1880[/ATTACH]

اگر یک کاوشگر رباتیک به تنهایی قادر به اولویت بندی موضوعات علمی باشد، ظرفیت تهیه عکس از سوژه های مختلف نیز افزایش پیدا کرده و توان اکتشافی نیز بهبود پیدا می کند.

جزئیات منحصر به فرد در این تصاویر امکان تصمیم گیری مستقل برای کاوشگر رباتیک در ادامه اکتشاف در سایت مورد نظر یا جستجو در منطقه دیگر را فراهم می کند.

«کایری واگستاف» از محققان علوم رایانه آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL)* ناسا تأکید می کند: حوزه اکتشافات فضایی به تحول نیاز دارد و برای بررسی سیارک ها، دنباله دارها یا اقمار دور دست از جمله اروپا به نسل هوشمندتری از کاوشگرهای رباتیک مستقل نیاز داریم.

«واگستاف» با همکاری دیگر محققان این مرکز، نمونه اولیه ای از دوربین دو لنزی پیشرفته ای موسوم به TextureCam* توسعه داده اند که با استفاده از پردازنده رایانه ای، قادر به آنالیز تصاویر گرفته شده و تصمیم گیری مستقل برای اکتشاف در سایت های تحقیقاتی مختلف است.

نتایج دستاورد محققان JPL در توسعه دوربین دو لنزی TextureCam* در مجله Geophysical Research Letters منتشر شده است.


فایل‌های پیوست
.jpg   nasa 2.JPG (اندازه 44.5 KB / تعداد دانلود: 0)
.jpg   mars rover 1.JPG (اندازه 44.04 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#94
ربات "کنجکاوی" که مشغول پیمایش مریخ است، تاکنون فقط آثار ناچیزی از متان را در جو این سیاره کشف کرده است.
شبکه خبری زد د اف آلمان گزارش داد، این شاخص بر خلاف ارزیابی دانشمندان است که تصور می کردند آنجا میکروارگانیسم وجود دارد.


پائول ماهافی (Paul Mahaffy)، دانشمند ناسا در مرکز فضانوردی گادارد گفت اگر جایی از مریخ میکروارگانیسم حیات داشت، باید اثری از آن در جو یافت می*شد.

متان نشانه*ای از فعالیت*های احتمالی بیولوژیکی و همین طور حیات موجودات محسوب می*شود.

از زمانی که "کنجکاوی" در مریخ فرود آمده، جو و خاک مریخ را تجزیه و تحلیل کرده است

همشهری آنلاین
نجومبرترینعلم دنیاست ...
پاسخ
#95
[COLOR="#008000"] کاوشگر کنجکاوی موفق به کشف شواهدی از آب در مریخ شده است.

به لطف اکتشافات مریخ*نورد ناسا که از زمان فرود در دهانه گیل سیاره سرخ در ماه اوت 2012 به بررسی و کاوش مشغول بوده، تصویری از مریخ باستانی در ماه*های اخیر قابل مشاهده شده است.

این اعلانات بسیار کوچک بودند، اما اخیرا در کنگره علوم سیاره*ای اروپا در کنار هم ارائه شده و شواهد قانع*کننده*ای از مرطوب بودن مریخ در گذشته دور ارائه کرده است.

در چندین بخش کنفرانس که از هشتم تا 13 سپتامبر(17 تا 22 شهریور) در لندن برگزار شده بود، دانشمندان جزئیات جالبترین یافته*های مریخ را که پیش از آغاز سفر طولانی آن به سوی کوه شارپ در ژوئیه سال جاری بدست آمده بودند، ارائه کردند.

ملیسا رایس از موسسه فناوری کالیفرنیا اظهار کرد که آنها می*دانستند در مریخ یک محیط قابل سکونت وجود داشته که در آن آب قابل آشامیدن بوده است.

وی در مورد سنگهایی که اوایل امسال کاوشگر کنجکاوی مورد بررسی قرار داده، صحبت کرد که شواهدی از امکان برخورداری مریخ از حیات میکروبی را شناسایی کرده بود.

یکی از این سنگها گلسنگی بوده که کنجکاوی آن را حفاری کرده است. محققان در این سنگ کانی*های رسی را شناسایی کردند که به معنی ایجاد آن با آب یا تغییر قابل توجه آن با این مایع است.

به تصور دانشمندان، گلسنگ در جایی شکل گرفته که آب مانند چشمه آرام بوده و شاید مکان مناسبی برای بقا و تولیدمثل میکروبها بوده است. [/COLOR]

ایسنا
نجومبرترینعلم دنیاست ...
پاسخ
#96

وجود دو درصد آب در نخستین پیمانه از خاک مریخ

نخستین پیمانه از خاک سیاره سرخ که توسط مریخ نورد کنجکاوی مورد بررسی قرار گرفته است، حاوی حدود دو درصد آب است که امید تازه ای برای ساکنان آینده مستعمرات انسانی بر سطح این سیاره محسوب می*شود.

«لاوری لشین» رئیس بخش علوم موسسه پلی تکنیک رنسلر و نویسنده اصلی مطالعه اخیر تأکید می*کند: مریخ را بیابانی بسیار خشک و فاقد آب می*دانستیم؛ اما آنالیزهای صورت گرفته توسط مریخ*نورد کنجکاوی حاکی از وجود آب در این سیاره است.

وجود نشانه*های آب بر روی همسایه خشک زمین چندان جدید محسوب نمی*شود؛ مریخ نوردهای قبلی ناسا پیش از این نیز نشانه*هایی از وجود آب به شکل های مختلف از جمله یخ را در تاریخچه باستانی مریخ بدست آورده بودند.

نتایج این کشفیات در پنج مقاله مختلف در مجله Science منتشر شده است که شامل آنالیز پیمانه ای از خاک مریخ و بررسی دانه های ریز خاک منطقه راکنست در نزدیکی دهانه گیل مریخ است.

آنالیز نخستین پیمانه از خاک سیاره سرخ توسط مریخ نورد کنجکاوی، وجود موادی بر سطح این سیاره شامل دو درصد آب را نشان می*دهد؛ همچنین در این نمونه مقادیر قابل توجهی دی اکسید کربن، اکسیژن و ترکیبات سولفور کشف شد.

بر این اساس، در 0.13 متر مکعب از نمونه خاک مریخ حدود 0.47 لیتر آب وجود دارد.

این آنالیزهای بسیار دقیق با کمک ابزار علمی پیشرفته مانند آنالیز نمونه در مریخ (SAM) شامل کروماتوگراف گاز، طیف سنج جرمی و طیف سنج لیزری موزون انجام شد.

[ATTACH=CONFIG]1892[/ATTACH]

هنوز آژانس فضایی هیچ کشوری تصمیم قطعی برای ارسال انسان به سیاره سرخ نگرفته است، اما آمریکا امیدوار است که تا دهه 2030 میلادی موفق به ارسال نخستین مسافر به سیاره سرخ شود؛ ساکنان آینده مستعمرات انسانی احتمالا در آینده می توانند با برداشتن یک پیمانه از خاک مریخ و اندکی گرم کردن آن، آب بدست بیاورند.


فایل‌های پیوست
.jpg   marsrover.JPG (اندازه 46.77 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ
#97
چرخ مریخ*نورد «کنجکاوی» سوراخ شد
[COLOR="#008000"]در تصاویر مخابره شده توسط مریخ نورد کنجکاوی ناسا، پارگی بر روی لاستیک چرخ سمت چپ دیده می*شود.
ایجاد شکاف بر روی لاستیک چرخ کنجکاوی در تصاویر مخابره شده در دوم اکتبر (دهم مهر) توسط این ربات کاوشگر و توسط یکی از محققان انجمن علوم سیاره*ای مشاهده شد.

تیم مأموریت کنجکاوی، ایجاد این سوراخ را مسأله چندان خطرناکی تلقی نکرده و بروز فرورفتگی، خراشیدگی و سوراخ را با توجه به سطح سنگی سیاره سرخ، طبیعی می*داند.

بر اساس اطلاعیه ناسا، ایجاد سوراخ روی چرخ، نگرانی جدید در مأموریت کنجکاوی محسوب نمی*شود و ساییدگی و پارگی بخصوص در بخش های نازک چرخ ها بین آج، یک مسأله اجتناب*ناپذیر است.

چرخ های مریخ نورد از آلومینیوم سخت ساخته شده و در برخی مناطق ضخامتی کمتر از 0.75 میلیمتر دارند؛ علت طراحی چرخ*های نازک، کاهش وزن و تسهیل در حرکت ربات عنوان شده است.

کنجکاوی به چرخ*های کاملا گرد برای حرکت بر سطح سیاره سرخ نیاز ندارد و حرکت مریخ نورد بیشتر حالتی شبیه کشیدن روی زمین دارد.

[/COLOR]
نجومبرترینعلم دنیاست ...
پاسخ
#98
amir adib نوشته:
سرعت حرکت این ربات کاوشگر تنها پنج سانتیمتر در هر ثانیه معادل حدود 18 متر در هر ساعت است.
امیر جان5 سانتیمتر در هر ثانیه میشه 180 متر در هر ساعت
ما زنده از آنیم که آرام نگیریم * موجیم که آسودگی ما عدم ماست
پاسخ
#99
البته سرعتی که واسه کنجکاوی اعلام شده حداکثر 90 متر در هر ساعته که بصورت میانگین در هر ساعت 30 متر حرکت میکنه
ما زنده از آنیم که آرام نگیریم * موجیم که آسودگی ما عدم ماست
پاسخ
سایه تعطیلی دولت آمریکا بر سر برنامه فضایی ناسا

پیگیری برنامه های اکتشافی و تحقیقاتی آژانس فضایی آمریکا (ناسا) بدلیل تعطیل شدن دولت فدرال این کشور با چالش جدی مواجه شده است.

بر اساس اعلام ناسا، تعطیل شدن اجباری دولت فدرال آمریکا اما تأثیری بر ادامه مأموریت مهم مریخ نورد کنجکاوی نخواهد داشت و روند اکتشافات کاوشگر بر سطح سیاره سرخ به قوت خود باقی است.

سخنگوی آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL)* که مأموریت برنامه مریخ نوردهای روح (Spirit) و مریخ نورد جدید کنجکاوی (Curiosity) را برعهده دارد،* تأکید می کند که این مرکز پیمانکار خصوصی ناسا محسوب شده و متعلق به موسسه تکنولوژی کالیفرنیا است.

بر این اساس کارمندان این مرکز جزو 17 هزار و 701 کارمند ناسا محسوب نمی شوند که بدلیل تعطیلی دولت فدرال به مرخصی اجباری رفته اند!


تیم مأموریت کنجکاوی از ادامه مأموریت مریخ نورد طبق برنامه ریزی های صورت گرفته خبر می دهد، با این حال توئیتر رسمی این برنامه قطع شده است.

با این حال ناسا از احتمال بروز وقفه در برنامه پرتاب کاوشگر MAVEN نیز خبر می دهد؛ *این پروژه با هدف بررسی جو سیاره سرخ انجام می شود و طبق برنامه ریزی اولیه، پرتاب کاوشگر برای 18 نوامبر (27 آبان) برنامه ریزی شده است.


زمان بعدی در نظر گرفته شده برای این پرتاب نیز تاریخ هفتم دسامبر (16 آذر) اعلام شده است.

«بروس جاکواسکای» محقق ارشد پروژه MAVEN و از محققان دانشگاه کلورادو، بولدر تأکید می کند: امیدواریم که برنامه پرتاب کاوشگر طبق برنامه زمان بندی اصلی در 18 نوامبر از مرکز فضایی کندی انجام شود؛ ظرف روزهای آینده احتمال هرگونه تغییر در برنامه پرتاب را مورد بررسی قرار می دهیم.

در صورت استمرار تعطیلی دولت آمریکا و عدم اجرای برنامه پرتاب در تاریخ دوم، کاوشگر MAVEN باید 26 ماه تمام (تا سال 2016 میلادی) منتظر بماند تا زمین و مریخ بار دیگر همتراز شوند!

مریخ نورد بعدی ناسا نیز که با الگوبرداری از مریخ نورد کنجکاوی در دست توسعه است، با خطر تغییر برنامه ناشی از تعطیلی دولت فدرال روبرو است.
مریخ نورد جدید ناسا سال 2020 راهی سیاره سرخ می شود؛ ناسا برای تسهیل انجام این مأموریت، رقابتی برای انتخاب ابزار علمی و فناوری مریخ نورد تحت عنوان Mars 2020 Mission AQ ترتیب داده است.

در این رقابت از محققان خواسته شده است که طرح مأموریتی شامل تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری، طرح عملیات و آنالیز داده*ها را ارائه دهند؛ اما پیش بینی می*شود که این رقابت نیز بدلیل تعطیلی دولت و مشکلات بودجه با تغییر زمان برنامه یا حتی لغو کامل مواجه شود.
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
اخبار نجومی جدید mahdad_haghighi 0 2,931 12-06-2011, 05:48 PM
آخرین ارسال: mahdad_haghighi
پایگاه خبری اخبار نجوم Shirmardi 4 2,245 06-24-2009, 03:16 PM
آخرین ارسال: Shirmardi
اخبار نجوم akhtar shenas 10 4,930 06-10-2009, 03:03 PM
آخرین ارسال: Castor va Pollux

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان