مهمان ها در راه هستند!
#1
با سلام خدمت شما دوستان گرامی و علاقه مندان به ستاره شناسی
پس از مقاله تکرار، سرنوشت شوم جهان ما
http://www.nightsky.ir/content/view/553/39/
این بار مقاله دیگر از بنده مورد توجه مدیریت محترم سایت آسمان شب قرار گرفت.
http://www.nightsky.ir/content/view/645/39/
با توجه به پیشنهاد ها و نظرات دوستان ( که اکثرا مخالف نظریه قبلی بودند) امیدوارم که نظرات شما دوستان در رابطه با این مقاله نیز بتواند در زمینه پیشرفت و یادگیری افرادی بی تجربه نظیر خود من موثر باشد.
منتظر پست های شما هستم!
با تشکر

پاسخ
#2
سلام
مقاله ی جالبی بود ولی من هرچه سعی کردم متوجه بشم نتونستم.
مشخص بود که سعی کرده بودبد به زبان ساده همه چیز را بیان کنید.
اما بدلیل اطلاعات کم، من نیاز به راهنمایی بیشتر دارم
اگه توانستید در این تاپیک به زبان ساده تر توضیح دهید.
پاسخ
#3
مطالب نوشته شده توسط محسن جان دارای بیان ساده ای است و امیدوارم این روال را ادامه دهد تا در آینده شاهد مقاله های خوبی از ایشان باشیم
پاسخ
#4
با سلام خدمت شما دوستان گرامی
در شما دوستان در مورد مقاله و خود من لطف دارید
من سعی خودم رو کردم که بتونم منظورم رو به راحتی به خواننده انتقال بدم.
در یک کلام و خومونی اگه بخوام بگم کل مقاله چی میگه!
این طوری خلاصه می شه که:
ستاره هایی که میمیرند سیاراتشون در فضا سرگردان می شن. احتمال داره یکی از این سیارات سرگردان به طرف ما بیان و اگه اومدن بررسی بکنیم که چه حالاتی ممکنه بوجود بیاد.
امیدوارم متوجه شده باشید.
چون ساده تر از این دیگه نمی تونم بگم.
به امید برد فولاد خوزستان مقابل استقلال!!!

پاسخ
#5
سلام،
نظریه‌ای که درباره‌اش نوشتی قبلاً مخالفی نداره! علتش اینه که بحث اونجور که فکر می‌کردم تخصصی نشد.
اما درباره‌ی این مطلب برای بچه‌هایی که می‌خونن فقط چند تا توضیح بدم: پاراگراف اول حامل دو نکته است: یکی ‌اش رو محسن عزیز اضافه می‌کردی بهتر بود. علت: فیزیک نیوتنی برهم ‌کنش‌ها رو از دید تبادل نیرو می‌دید. آینشتاین دیدگاه هندسی رو وارد کرد. ریاضیات باشکوه نسبیت عام نشون دادن به درستی که میدان‌ها کنش رو بعهده دارند.(این دیدگاه از دیراک هم در کوانتم نسبیتی کامل‌تر شد). از فیزیک ذرات می‌دونیم که مجبور بودیم بودیم برای میدان‌ها دونوع حالت در نطر بگیریم: یکی ذرات مادی یکی ذرات حامل انرژی و تکانه. در این جا صحبت از گراویتونه. یعنی موج گرانشی. و البته جای سؤال داره چگونه با تقریب خوب ممکنه گرانش لحظه‌ای عمل کنه. این یک پارادوکس بود. نسبیت خاص همون طور مه در مقاله هم هست، نشون میده که نباید میدان‌ها و نه نیروها لحظه‌ای عمل کنن. گرانش ضغیف ترین ولی دور برد ترین میدان از 4 میدان اصلیه. این هم علت‌های بنیادی در اصول برهمکنش‌های طبیعت در ابعاد مختلف داره. امواج گرانشی بسیار مشکل آشکار سازی میشن ولی از طریق برخوردهای مهیب کیهانی یا انفجارهای بزرگ فیزیکدانان گرانشی به دنبال این امواج هستند.
علت خروج از مدار هم قانون بسیار ساده‌ی شتاب گریز از مرکزه. چون حالا دیگه سیاره میدان مرکز‌گرای ستاره رو حس نمی‌کنه.
نکته‌ی بعدی اینه که از مکانیک می‌دونیم که اگر تغییرات جرمی صورت نگیره در ستاره و یا انفجار اختلال هول‌انگیزی رو در مدار سیارات نزدیک خودش ایجاد نکنه مدار عوض نمیشه(این مسأله رو جدای از بلعیه شدن در ستاره‌ی در حال تغییر می گم). در اصل اگر تعادل شتاب مرکز گرا و گریز از مرگز یعنی همون قید گرانشی از بین بره بنا به قوانین ساده‌ی فیزیک شکلیک میشه به بیرون. که در شکل اول شمایه‌ای ازش هست. و سرعت اون اصلاً قابل مقایسه با نور نیست. شاید به کسری از نور برسه.
برای راهنمایی دوستانی می‌خوان این مطلب رو به زبان فیزیک و ریاضیات بخونن و نه البته خیلی مشکل به کتابهایی مثل مکانیک آتام آریا یا فولز مراجعه کنند. اصول پایه‌ای در این کتابها هست. ولی بررسی نسبیتی نیاز به دانش بیش‌تری داره. البته با کمی تلاش و زمان میشه وارد این حیطه هم شد.
اگر دوستن داشتید در این زمینه‌ کتابهایی رو معرفی کنم و خوشبختانه بخشی از اونها به فارسی در نیمدن (البته برای دوستانی که نسبیت رو هم آشنا هستند).
این روزها شبیه سازی‌ها به کمک فیزیکدانان اومده تا دینامیک کیهان رو در هر ابعادی بررسی کنن.
Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool. Richard Feynman
پاسخ
#6
دوست عزیز سلام
از اینکه همیشه در بحث های که بنده مطرح می کنم شرکت می نمایید از شما کمال تشکر را دارم
اما:
ای کاش در بحث های تخصصی به زبان ساده تر توضیح بدید(البته این نشان دهنده بار علمی بالای شماست)
بنده خودم به عنوان نویسنده مقاله چیزی از توضیحات شما را متوجه نشدم.

پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان