بیگ بنگ
#21
این مطلبی که شما می گید یک نظریه است که اگر اشتباه نکنم اولین بار آقای هاوکینگ ارایه دادند( البته همونطور که گفتم مطمین نیستم) درستی این مطلب را هیچ کس نمی دونه ( همونطور که گفتم فقط یک فرضیه است) چون هیچ کس تا به حال به چشم ندیده که کاینات دوباره شروع به منقبض شدن بکنند! Smile Tongue احتمال درستی این موضوع با احتمال نظریه ی منبسط شدن دایمی کاینات برابر است :!:
برای بزرگ شدن اول باید کوچک بودن را تجربه کرد!
پاسخ
#22
دوستان عزیز درستی این فرضیه کاملا ثابت شده و حتی تلسکوپ هابل الان تا مرز بیگ بنگ پیشرفته و الان هدف بعدی تلسکوپ هابل دیدن 3 ثانیه بعد از بیگ بنگ هستش :!: :!:
عضو هیئت سرپرستی انجمن نجوم افلاک
http://www.kiarash.aminus3.com

کیارش مشعوفی
پاسخ
#23
بیگ بنگ یا هر چیز دیگه . من که میگم یه روز این دنیا شروع به انقباض میکنه و همه چیز در همون نقطه جمع میشن و خدا میدونه بعدش چی میشه . :roll:
پاسخ
#24
با مطالعه کهکشانهای دور شواهد بیشتری در اثبات نظریه انفجار بزرگ بدست آمده است. بعضی از این کهکشانها 13 میلیلاردسال نوری با ما فاصله دارند، یعنی 13 میلیارد سال طول می‌کشد تا ما نور آنها را ببینیم. حال ما این کهکشانها را به همان شکلی که 2 میلیارد سال بعد از انفجار بزرگ بوده‌اند، مشاهده می‌کنیم. این واقعیت که آنها فشرده‌تر از کهکشانهای نزدیکتر به نظر می‌رسند نشان می‌دهد که حجم جهان زمانی کوچکتر و متراکمتر بوده و حال با گذشت زمان این حجم در حال افزایش است.

دانشمندان با امید به کشف منشأ جهان ، تلاش می‌کنند تا شرایطی را که بلافاصله بعد از انفجار بزرگ وجود داشت، باز سازی کنند. برای اینکار ، آنها دو اشعه از ذرات بنیادی را در جهات متضاد ، حول دستگاهی به نام شتاب دهنده (دستگاهی برای آشکار ساختن ذرات) می‌فرستند؛ این دو اشعه وقتی به سرعت نور می‌رسند، به هم برخورد می‌کنند که از انرژی حاصل از این برخورد، ذرات جدیدی بوجود می‌آیند. این ذرات ردی از برخورد ، ذرات جدیدی بوجود می‌آیند.

این ذرات ردی از خود در محفظه حباب (وسیله‌ای که در آن ذرات بنیادی از میان هیدروژن مایع عبور و باعث جوشیدن آن شده و ردی از حباب از خود بر جای می‌گذارند) باقی می‌گذارند و داشنمندان می‌توانند انها را ببینند. نتایج این آزمایش حقایق بسیاری راجع به آغاز جهان در اختیار ما می‌گذارد، زیرا انرژی آزاد شده از تصادم ذرات بنیادی شبیه به انرژی ذراتی است که در لحظات اولیه انفجار بزرگ حاصل شده است.

عالم در ابتدا چگونه به نظر می‌آمد؟
آشکار است برای آگاهی از چگونگی اولین ثانیه‌ها و یا بهتر بگوییم اولین اجزای ثانیه‌های پس از انفجار اولیه نباید از ستاره شناسان پرسید، بلکه در این مورد باید به فیزیکدانهای متخصص در امر فیزیک ذرات مراجعه کرد که در مورد تشعشعات و ماده در شرایط کاملا سخت و غیر عادی تحقیق و تجربه می‌کنند. تاریخ کیهان معمولا به 8 مقطع کاملا متفاوت و غیر مساوی تقسیم می‌شود:

مرحله اول (صفر تا 43-10 ثانیه)
این مسأله هنوز برایمان کاملا روشن نیست که در این اولین اجزای ثانیه‌ها چه چیزی تبدیل به گلوله آتشینی شد که کیهان باید بعدا از آن ایجاد گردد. هیچ معادله و یا فرمولهای اندازه گیری برای درجه حرارت بسیار بالا و غیر قابل تصوری که در این زمان حاکم بود در دست نمی‌باشد.

مرحله دوم (43-10 تا 32-10 ثانیه)
اولین سنگ بناهای ماده مثلا کوارکها و الکترونها و پاد ذره‌های آنها از برخورد پرتوها با یکدیگر بوجود می‌آیند. قسمتی از این سنگ بناها دوباره با یکدیگر برخورد می‌کنند و به صورت تشعشع فرو می‌پاشند. در لحظه‌های بسیار بسیار اولیه ذرات فوق سنگین - x نیز می‌توانسته‌اند بوجود آمده باشند. این ذرات دارای این ویژگی هستند که هنگام فروپاشی ماده بیشتری نسبت به ضد ماده و مثلا کوارکهای بیشتری نسبت به آنتی کوارکها ایجاد می‌کنند. ذرات x که فقط در همان اولین اجزای بسیار کوچک ثانیه‌ها وجود داشتند برای ما میراث مهمی به جا گذاردند که عبارت بود از: (افزونی ماده در برابر ضد ماده).

مرحله سوم (از 32-10 ثانیه تا 6-10 ثانیه)
کیهان از مخلوطی از کوارکها ، لپتونها - فوتونها و سایر ذرات دیگر تشکیل شده که متقابلا به ایجاد و انهدام یکدیگر مشغول بوده و ضمنا خیلی سریع در حال از دست دادن حرارت هستند.

مرحله چهارم (از 6-10 ثانیه تا 3-10 ثانیه)
تقریبا تمام کوارکها و ضد کوارکها بصورت پرتو ذره‌ها به انرژی تبدیل می‌شوند. کوارکهای جدید دیگر نمی‌توانند در درجه حرارتهای رو به کاهش بوجود آیند ولی از آن جایی که کوارکهای بیشتری نسبت به ضد کوارکها وجود دارند. برخی از کوارکها برای خود جفتی پیدا نکرده و بصورت اضافه باقی می‌مانند. هر 3 کوارک با یکدیگر یک پروتون با یک نوترون می‌سازند. سنگ بناهای هسته اتمهای آینده اکنون ایجاد شده‌اند.

مرحله پنجم (3-10 ثانیه تا 100 ثانیه)
الکترونها و ضد الکترونها در برخورد با یکدیگر به اشعه تبدیل می‌شوند. تعدادی الکترون باقی می‌ماند، زیرا که ماده بیشتری نسبت به ضد ماده وجود دارد. این الکترونها بعدا مدارهای اتمی را می‌سازند.

مرحله ششم (از 100 ثانیه تا 30 دقیقه)
در درجه حرارتهایی که امروزه می‌توان در مرکز ستارگان یافت اولین هسته‌های اتمهای سبک و بویژه هسته‌های بسیار پایدار هلیوم در اثر همجوشی هسته‌ای ساخته می‌شوند. هسته اتمهای سنگین از قبیل اتم آهن یا کربن در این مرحله هنوز ایجاد نمی‌شوند. در آغاز خلقت عملا فقط دو عنصر بنیادی که از همه سبکتر بودند وجود داشتند: هلیوم و هیدروژن.

مرحله هفتم (از 30 دقیقه تا یک میلیون سال پس از خلقت)
پس از گذشت حدود 300000 سال گوی آتشین آنقدر حرارت از دست داده که هسته اتمها و الکترونها می‌توانند در درجه حرارتی در حدود 3000 درجه سانتیگراد به یکدیگر بپیوندند و بدون اینکه دوباره فورا از هم بپاشند اتمها را تشکیل دهند. در نتیجه آن مخلوط ذره‌ای که قبلا نامرئی بود اکنون قابل دیدن می‌شود.

مرحله هشتم (از یک میلیون سال پس از خلقت تا امروز)
از ابرهای هیدروژنی دستگاههای راه شیری ستارگان و سیارات بوجود می‌آیند. در داخل ستارگان هسته اتمهای سنگین از قبیل اکسیژن و آهن تولید می‌شوند. که بعدها در انفجارات ستاره‌ای آزاد می‌گردند و برای ساخت ستارگان و سیارات و حیات جدید بکار می‌آیند.
هرکجا هستم باشم ، آسمان مال من است!
پاسخ
#25
سلام به نظر شما از لحاظ علمی چند درصد نظریات جناب آقای استیون هاوکینگ در مورد جهان بدون خالق یا به عبارت دیگر جهان تصادفی درست است .
پاسخ
#26
سلام به همه علاقه مندان اخترشناسی :p آلبرت انیشتین بنا بر نظریه ای اعلام کرد که اگر انسان با سرعت نور حرکت بکند ذوب می شود اما چندی بعد نظریه لانه های کرمی شکل را اعلام کرد . بنا بر این نظریه سیاه چاله ها دارای دو قسمت هستند : سر سیاه و انتهای سفید که به جهانی دیگر ختم می شود . منظور از این جهان به جهان دیگر چست ؟ وقتی بنا بر نظریه پیشین خودش اعلام کرد که اگر انسان با سرعت نور حرکت کند ذوب می شود چطور می توان طبق نظریه لانه های کرمی شکل با سرعتی چند میلیون یا چند صد میلیارد برابر سرعت حرکت نور از جهانی به جهان دیگر رفت و هیچ اتفاقی برای انسان نیفتد ؟
پاسخ
#27
سلام آیا می توان به طور حتم گفت که ماده سیاه از چی تشکیل شده است ؟ نظریه هایی است ( که به یقین رسیده است ) ماده سیاه 90 درصد جرم پنهان جهان را در خود جای داده است . آیا این جرم پنهان وزن ماده سیاه است و یا وزن اجرامی است که در پشت لایه هایش مخفی شده اند . می توان گفت که نوترینوها و آکسیونها جزء همین اجرام مخفی هستند یعنی جهان ها و موجوداتی هستند که ترکیبشان از نوترینو یا آکسیون ساخته شده باشد .
پاسخ
#28
سوالای شما برای خود دانشمندا هم سوال هست, پس نباید توقع داشته باشید ما بتونیم بهشون جواب بدیم.
اما در مورد نظر استیون هاکینگ در مورد جهان بدون خالق هم باید بگم, حضور یا عدم حضور خالق چیزی نیست که بشه اثباتش کرد. احتمالا همیشه هم به همین صورت خواهد ماند. هر قدر به عقب تر برگردیم و بتونیم توصیفش کنیم(و بگیم جهان از اینجا خودش شکل گرفته) باز هم عقب تری کشف خواهد شد که صحبت های ما رو مبنی بر عدم وجود خالق نقض می کنه و در عین حال وجود خالق رو هم تایید نمی کنه.
پاسخ
#29
سلام به دوستدارن نجوم. آیا می توان اینطور فرض کرد که جهان ما عالمی است در یک گوی کوچک معلق در فضا است که شامل میلیاردها کهکشان است و همراه با عالمهای دیگر که ممکن است تعدادشان بیش از میلیاردها باشد به دور یک هسته اسرارآمیز بچرخند و خود هسته همراه با عالمهایش به دور یک جرم دیگری بچرخد ؟ و جالب توجه اینجاست که اگر اسم این هسته و عالمهایی که به دورش می چرخند را ابر عالم نامگذاری کنیم آیا میتوان فرض کرد که میلیاردها میلیارد از این ابرعالمها در کیهان وجود دارد یا شاید هم بسیار بیشتر ؟
پاسخ
#30
فکر نمی کنم بین جهان ها جاذبه گرانشی وجود داشته باشه که دور جرم سنگینتر بچرخن ولی در مورد اینکه جهان های متعدد حباب مانند در کنار هم وجود داشته باشن, دانشمندا هم بهش فکر می کنن و چیز باور پذیریه.
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان