زحل ششمین سیاره نزدیک به خورشید و دومین سیاره گروه مشتری است.قطر آن در استوا ۱۲۰۵۳۶کیلومتر و جرم آن حدود ۹۵ برابر زمین است.مدت حرکات وضعی و انتقالی آن به ترتیب ۱۰ ساعت و ۲۹ سال زمینی است.دارای حدود ۳۴ قمر است و منظومه حلقوی کاملا مشخص است.(درباره این عبارت باید گفته شود که تا تکمیل شدن تحقیق اخترشناسان با استفاده از تلسکوپهای ریز جهانی واقع در قله
ارغنون ساز فلک رهزن اهل هنر است . . .
biyusa.blogfa.com
شفق قطبی جدیدی در قطب شمال زحل دیده شده است که دو برابر زمین پهنا دارد. در تصویر شماره (1) که در طیف مادون قرمز توسط فضا پیمای کاسینی گرفته است، قسمتهای آبی بخشهایی از این شفق را در ارتفاعات بالای جو کیوان نشان می دهد. قسمت های قرمز دمای ابرهای زیرین را نشان می دهد. اما محققان اعتقاد داردند که این شش گوشه با شفق قطبی ارتباطی ندارد.
دانشمندان بر این عقیده هستند که این شش گوشه هم خانواده گردبادهای جوی زمین است که در زمین دایره ای شکل هستند.
در تصویر شماره 2 می توانید تصویر سه بعدی این واقعه را در عرض 78 درجه نیمکره شمالی کیوان ببینید:
دوست عزیز فکر می کنم اگه این مطلبو توی یه تاپیک جدا مطرح کنی افراد بیشتری می تونن ازش استفاده کنن و با توجه به جالب بودن ویراستش حیفه مطلب به این جالبی که با عکس اراپه شده رو هیچکی نبینه :wink:
ناراحت نباشید منم از این بیچارگی ها زیاد کشیدم و در تعداد زیادی خودم تو رصد برنامه آماده کرده بودم.حتی یه بار برا رصد هلال رفتیم که فقط اون یه تیکه از آسمون که احتیاج داشتیم ابری شد بقیه اش صاف بود.!!! :wink:
ارغنون ساز فلک رهزن اهل هنر است . . .
biyusa.blogfa.com
نمی دونم در دنیای عکاسی چیزی که میگم رو براش اصطلاح خاصی دارن یا نه اما من واضح تر می دیدم. یعنی شارپ تر و لبه ها واضح بود اما جزئیات بیشتری نسبت به این نمی دیدم. یعنی از اتمسفر زحل مثلا نوار خاصی نمی دیدم.
کلا متاسفانه حلقه زحل حالا حالا ها نمی خواد به ما رو بنماید
یکی نیست به زحل بگه: لطف باشد گر نپوشی از گداها روت را ------- تا به کام دل ببیند دیدۀ ما روت را
این هم یه نکته جالب در مورد زحل.
تابستون که زحل خیلی خوب در آسمان پیدا بود اگر با تلسکوپ بهش نگاه میکردید حلقه های زحل درست عمود به زاویه دید ما بودند و حلقه ها درست دیده نمی شدند.
به وضعیت قرار گیری حلقه های زحل نسبت به دید ناظر زمینی اپوزیشن زحل میگن. opposition
وضعیت این اپوزیشن در طول سالهای گذشته و آینده به این شکل هست: